3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

тенджери и тигани


Закупуване на тенджери и тигани

Котлоните и тиганите несъмнено са сред най-важните кухненски принадлежности. За да сте сигурни, че любимите ви ястия са винаги перфектно приготвени, трябва да се уверите, че съдовете ви за готвене са с добро качество. В противен случай може да се случи например тиганът да се деформира след кратко време или топлината върху тигана да не се разпредели равномерно. Изборът на подходяща тенджера или тиган за различните видове приготвяне и хранене също е важен.

Тези различни тенджери и тигани принадлежат на всяка кухня

Голямото предимство на тигана с покритие е, че на практика нищо не изгаря върху него, а почистването му след това е много лесно. Освен това се нуждаете от много по-малко мазнини, което допринася за по-нискокалорична диета и повече внимание. Тъй като не е необходим голям тиган за едно пържено яйце например, може да е разумно да оборудвате домакинството си с пълен комплект тигани с различни размери. Както подсказва името, тиганите за пържоли се използват главно за сочни пържоли, но също и за други ястия на скара като риба и зеленчуци. Обикновено те са изработени от чугун, имат типична оребрена основа и често са оборудвани с канал за оттичане на излишната мазнина. Ако искате да купите тенджери, можете да изберете и пълен комплект тенджери за готвене. Тя включва не само различни размери, но и различни видове съдове за готвене. Например касерола, която обикновено има дълга дръжка или дръжки и е особено подходяща за печене и задушаване. Комплектът съдове за готвене включва и класически тенджери с капаци, които могат да се използват за готвене на макарони, картофи, ориз и супи, наред с други неща.

Подложки за тенджери и филц за кухненски прибори

Каквито и съдове да изберете, горната и долната им част винаги трябва да са защитени от надраскване. Това обаче може да е трудно при съхранение в кухненски шкаф, тъй като обикновено приборите трябва да се подреждат от съображения за пространство. За щастие обаче щетите могат лесно да бъдат предотвратени. Необходими са ви само добри подложки за саксии или филцови подложки. Поставете ги между кухненските прибори, за да действат като своеобразен буфер. Можете да ги използвате и за защита на бюрото или работната си повърхност. Специална характеристика: можете лесно да изрежете филцовите подложки до всякакъв размер!

Касероли, тигани и други: те ще ви радват дълги години

Независимо дали са самостоятелни или в пълен комплект, добрите съдове за готвене правят готвенето, пърженето, задушаването и задушаването поне два пъти по-забавни. Практично: В много от комплектите за тенджери и тигани вече са включени подходящи основи. Така че можете да започнете работа веднага след покупката! Качествените тенджери и тигани са добре дошли и като подарък за новодомците или за сватбата!

FAQ

Какъв трябва да бъде размерът на съдовете за готвене?

Саксии с размер от 24 до 28 сантиметра са достатъчни за едно нормално домакинство; ако искате редовно да посрещате няколко гости, саксиите трябва да са с размери до 36 см.

Как да се грижим за тиган с покритие?

Просто използвайте гореща вода, не много агресивен почистващ препарат и мека кърпа. Избягвайте груби гъби на всяка цена.

От какво са направени тиганите и тенджерите?

Доказаните материали са предимно чугун и неръждаема стомана, но понякога и мед, алуминий и емайл.
Горе