3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Маслени радиатори

37 Продукт(и)

Бърза топлина навсякъде с икономичен маслен радиатор

Масленият радиатор е мобилен източник на топлина за студени помещения. Това го прави идеалното решение за мазета, гаражи или недовършени сгради. Масленият радиатор е електрически нагревател с изключително ниска консумация на енергия. Това се осигурява от нагревателната среда и модерната система за управление.

Как работи масленият радиатор

Радиаторите са нагревателни елементи с течна среда. Водните радиатори са особено известни. Предимството на маслените радиатори пред водните е, че те не могат да ръждясат отвътре. В радиатора има нагревателна пръчка. По този начин се загрява нагревателната среда. Когато се достигне желаната температура, радиаторът се изключва. Тогава обаче маслото е все още много топло и излъчва топлина дълго време. Поради това масленият радиатор е много по-икономичен от гледна точка на потреблението на електроенергия в сравнение с лъчистото отопление.

За повече информация относно работата на маслени радиатори, конвекторни и инфрачервени нагреватели вижте ръководството на Klarstein за електрически нагреватели.

Наредба за маслени радиатори

Дори и евтините устройства днес разполагат с обширни функции за удобно управление на отоплението. Това включва например:

  • LED displeje
  • Zeitschaltuhren
  • Термостат
  • Вентилатор

Дисплеят показва текущата и желаната температура. По този начин потребителят винаги има точна представа за развитието на топлината. Вградените таймери включват отоплението на масления радиатор в желаното време. Това е много практично, когато искате да подготвите мазето за парти, например.

Масленият радиатор с термостат постоянно регулира топлината си. Ако в помещението стане твърде студено, термостатният превключвател включва отново радиатора и поддържа постоянна температура. Масленият радиатор с помощта на вентилатор разпределя топлината изключително бързо.

Маслен охладител за продължителна работа?

Масленият радиатор, както и всеки друг мобилен електрически нагревател, е подходящ за продължителна работа само при определени условия. Разходите за енергия са сравнително ниски при електрическите отоплителни уреди. Те обаче не могат да се сравняват с постоянно инсталирана отоплителна система на газ, нафта или пелети. Поради това пълният с масло охладител е особено полезен при случайна употреба. В добре изолирано помещение радиаторът е с най-висока ефективност и ефикасност.

Конвектор или Ölradiator?

Конвектор е електрически нагревател с капак и специален дизайн. Това са големи панелни радиатори, които могат да работят с т.нар. конвекционен поток. Това нагрява въздуха и го кара да се издига. Топлият въздух се движи по тавана, докато се охлади отново в противоположната страна на помещението и падне на пода. Оттам тя се връща обратно в конвектора, където се затопля и се издига отново. По този начин въздухът в помещението става все по-топъл и по-топъл. Конвекторът работи сравнително бавно и има висока консумация на енергия. Той е особено подходящ за по-големи затворени помещения с добра изолация. Той обаче не притежава скоростта и мобилността на масления охладител. Тези устройства произвеждат по-скоро токова топлина за бърза употреба.

Olejový radiátor v malom

Малкият радиатор е идеалното решение за съответната малка нужда. Тъй като маслените радиатори са особено безопасни срещу акумулиране на топлина, те са подходящи за точково лъчисто отопление:

  • Легла в неотопляеми стаи
  • Ръчни работни места
  • Грижа за малки животни в клетки
  • за затопляне на краката по време на стоене (рецепционисти, бармани)

Масленият радиатор е безшумен, без мирис и напълно безопасен. Това го прави идеален за временна употреба, например по време на търговски панаири, партита или като резервно устройство.

Купете охладител на маслото

Klarstein предлага широка гама от маслени радиатори, които можете да закупите онлайн. Методите за плащане при покупка на маслен радиатор включват Visa, Paypal или предварително плащане. Маслените радиатори се доставят от DPD и достигат до клиента в рамките на няколко дни.

Горе