3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Раклет грил

54 Продукт(и)
Sirloin Raclette, 1500W, алуминий / камък, 8 лица, контролни светодиоди
Връщания: -10%

Раклет грилове

Раклет грилът, или иначе казано грилът за раклет, е специален вид електрическа скара, която се състои от две части. Грилът Раклет е чудесен начин за приготвяне на различни видове месо, риба, зеленчуци и плодове. Горната плоча на грила е идеална за приготвяне на всички видове продукти - от месо до зеленчуци. Долната част, която се състои от по-малки тигани, поставени директно под нагревателната спирала, е подходяща за печене на различни съставки.

Независимо дали искате да приготвите пикантни или сладки ястия, грилът за раклет е универсален инструмент за готвене, който ще ви помогне да постигнете отлични резултати. Раклетните скари се използват и за тепаняки - това е начин за приготвяне на храна директно пред гостите. Този вид храна за печене на скара се използва главно в японската кухня.

Предимства на грила за ракети

  • Бездимни - В сравнение с класическите градински скари, скарите тип "раклет" не отделят дим, така че са подходящи и за печене на закрито.
  • Контрол на температурата - Благодарение на ръчния контрол на температурата можете да зададете идеалната температура на грила и да я увеличите или намалите, ако е необходимо.
  • Две нива - Гриловете Раклет имат две различни нива - горното ниво е за печене на скара, а долното - за запържване. Всеки етаж има собствен контрол на температурата, така че можете да приготвяте различни видове храна на тях.
  • Идеален за барбекю с приятели

Плоча за грил

При раклет гриловете можем да се сблъскаме с два вида дизайн на повърхността за приготвяне на вкусна храна. Някои скари дори са проектирани така, че да се състоят едновременно от двата дизайна.

  • Гладка повърхност на плочата - плоският дизайн на повърхността на грила е предназначен за печене на особено малки парчета месо, риба, зеленчуци или за приготвяне на яйца и палачинки.
  • Набраздена повърхност на плочата - Набраздената повърхност оставя характерни вдлъбнатини върху храната за барбекю. Той е предназначен предимно за печене на по-големи парчета храна, като пилешки гърди или говежди пържоли.

Материал на скарата за раклет

Раклет гриловете могат да бъдат изработени от различни материали, като всеки материал има различни топлинни свойства. Ето защо при избора на подходяща скара за раклет е важно да се обърне внимание и на материала, от който е изработена повърхността на скарата. Най-често можете да срещнете следните дизайни:

  • Камък - естественият камък е чудесен начин да печете храната си на скара по здравословен и лесен начин, тъй като не е необходимо да използвате мазнина или олио. Недостатъкът му е, че му е необходимо повече време, за да достигне подходящата температура, но от друга страна остава горещ доста дълго време.
  • Плоча от теракота - Повърхността на секцията за скара е изработена от теракотна глина. Предимството е, че можете да режете храна директно върху него, без да надраскате повърхността или да затъпите ножа.
  • Чугунени плочи - Чугунените плочи задържат добре топлината и се нагряват сравнително бързо. Тя е особено подходяща за приготвяне на пържоли, тъй като задържа добре топлината, което е приоритет при печенето на пържоли на скара.
  • Керамичен готварски плот - Това е универсален вид повърхност, която е много популярна и се среща например и при готварските плотове . Предимството му е, че загрява бързо и се почиства лесно благодарение на незалепващата повърхност на керамичната плоча.

Гриловете Раклет са малко познати в нашата страна, но бавно излизат на преден план. Те намират приложение не само при професионалните готвачи, но и при любителите.

Горе