3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Фритюрници

94 Продукт(и)

Фритюрници с горещ въздух

Фритюрникът с горещ въздух е малка настолна фурна, в която циркулира горещ, сух въздух, за да се получи хрупкава храна. Във фритюрници с горещ въздух се приготвя "пържена" храна без масло. Те функционират по-скоро като мини фурни, отколкото като фритюрници. Те могат да се използват за приготвяне на много ястия, които обикновено се пържат в олио, запържват се, сотират се или се пекат на скара.

Основни параметри на фритюрника с горещ въздух

  • Мощност и капацитет - Фритюрник с по-висока мощност обикновено се загрява и възстановява температурата по-бързо. Това означава, че приготвяте повече храна за по-кратко време.

  • Потребление на енергия - Някои фритюрници с горещ въздух могат да консумират повече енергия, отколкото фурната. Потреблението на енергия от фритюрник с горещ въздух зависи от мощността. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-голямо е потреблението.

  • Температура - повечето рецепти, например за пилешко или месо, трябва да се приготвят при температура около 220°C. Затова е важно фритюрникът да може да достигне тази температура.

  • Контрол на температурата - Всяка храна изисква различна настройка на температурата, за да се сготви правилно. Затова фритюрникът трябва да може да работи при температура от 40 °C до 200 °C, а при по-мощните видове - 220 °C.

  • Капацитет - колко храна можете да приготвите за едно готвене. Термофритюрниците обикновено имат малък капацитет, така че трябва да готвите за няколко пъти.

  • Размер - фритюрниците с горещ въздух могат да бъдат обемисти уреди. Затова не забравяйте да проверите дали избраният фритюрник ще се побере на работния ви плот и няма да заема прекалено много място. Ако възнамерявате да прибирате фритюрника след всяка употреба, изберете компактно решение, което лесно да се съхранява в шкафа.

Допълнителни функции на фритюрника без олио

  • Брой на кошниците - фритюрниците с две кошници (двойни) ви позволяват да приготвяте няколко ястия наведнъж в по-малки количества. Ако имате само една кошница, можете да приготвите само едно ястие.

  • Ръчно или програмируемо - някои фритюрници имат възможност за избор на оптимална програма с предварително зададени време и температура на готвене за вашата храна. Можете също така ръчно да изберете времето и температурата на готвене. Фритюрникът ще ви предупреди, когато готвенето приключи.

  • Функции за безопасност - При готвене фритюрникът се нагрява до високи температури. За да се предотврати прегряване, автоматичното изключване на фритюрника е важно за безопасността.

  • Почистване - ще бъде улеснено от фритюрника, който има подвижна вложка с незалепващо покритие. Повечето части могат да се поставят в съдомиялна машина.

Горе