3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Коминни абсорбатори

33 Продукт(и)

Коминните абсорбатор могат да бъдат традиционен и елегантен елемент на всяка кухня. Коминните абсорбатори се монтират на стената над готварския плот и осигуряват тиха и мощна вентилация, която елиминира изпаренията, влагата и миризмите от готвенето. Освен това осигурява ярко осветление, което подобрява процеса на готвене. Открийте потенциала на кухнята си с коминния абсорбатор на Klarstein.

Коминен абсорбатор

Основната характеристика на абсорбатор е сравнително дългият му комин, който се свързва с вентилационната шахта. За да се запази високото ниво на естетика в кухнята, обикновено се маскира със специален капак. Удължението на комина, монтирано на стената, прави елегантно впечатление, така че те са в хармония с кухненското обзавеждане.

Коминният абсорбатор се състои от прости геометрични форми, които се вписват идеално в модерни или традиционни кухни. Най-разпространените цветове на абсорбаторите за комини са бяло, сребристо и черно.

Коминните абсорбатори обикновено са изработени от метал или неръждаема стомана. Те са снабдени с вентилатор, който спомага за циркулацията на въздуха и премахва дима, миризмите и мазнините от кухнята. Коминните абсорбатори могат да бъдат изведени навън от къщата или да не са изведени. Коминните абсорбатори без вентилация рециркулират въздуха обратно в кухнята.

Какви са предимствата на коминния абсорбатор?

 • Те са подходящи за големи кухни или за кухни, свързани с дневната.
 • Има голям брой модели на абсорбатори, от които да избирате.
 • Те могат да изсмукват до около 950 m³ на час.
 • Те са отличителен и доминиращ елемент в кухнята.
 • Те се почистват по-лесно от други видове абсорбатори.

Какви са недостатъците на коминния абсорбатор?

 • Монтажът на коминния абсорбатор е по-сложен в сравнение с другите видове абсорбатори.
 • Трябва да отделите повече място в кухнята си за абсорбатор с комин.
 • Цената на абсорбатора с комин е по-висока в сравнение с другите абсорбатори.
 • Този тип абсорбатор консумира по-голямо количество енергия.
 • Изисква се по-често почистване, отколкото при абсорбаторите за вграждане и абсорбаторите под шкаф, тъй като с течение на времето коминът може да се задръсти със сажди или отпадъци.

Колко мощен трябва да бъде коминния абсорбатор?

Важно е да знаете, че при избора на абсорбатор трябва да се съсредоточите върху това колко голямо е пространството, което трябва да проветрявате, за да е подходящо за достатъчно извличане на дим. Така че изборът на мощност зависи от размера на кухнята, което означава, че колкото по-голямо е пространството, толкова по-мощен абсорбатор ще ви е необходим.

 • Класическите абсорбатори могат да извличат средно от 400 до 700 m³ пара на час.
 • Абсорбаторите с най-голям капацитет извличат средно 1 200 м³ пара.
 • Следователно мощността на абсорбатора се колебае между 200 и 950 m³.

Широчина на коминния абсорбатор

Като общо правило ширината на абсорбатора трябва да бъде по-голяма или поне равна на ширината на плота - никога по-малка! Коминните абсорбатори се произвеждат в различни размери.

 • Най-малката широчина обикновено е 33 см, а най-голямата широчина на коминния абсорбатор може да достигне 120 см.

Коминен абсорбатор и неговото ниво на шума

Ако търсите коминен абсорбатор за вашата кухня, едно от най-важните неща, които трябва да имате в предвид, е нивото на шума. Нивото на шума на абсорбатора се измерва в децибели (dB) и в зависимост от вида на уреда може да варира в доста широки граници. Ако разполагате с по-малка кухня, е особено важно да вземете предвид нивото на шума.

 • Най-тихите абсорбатори имат ниво на шума около 50 dB, а най-шумните могат да достигнат до 70 dB.

Какво управление има коминния абсорбатор?

Коминните абсорбатори могат да се управляват ръчно или автоматично.

 • Ръчното управление обикновено се извършва с превключвател или копче, което контролира скоростта на вентилатора.
 • Електронното управление с дисплей или LED дисплей е по-удобно и модерно.
 • Обикновените нива на ефективност на извличане за абсорбаторите са по скалата от две до три.

Изходи

Коминните абсорбатори имат регулируема височина на изхода, което ви позволява да адаптирате нивото на вентилация към вашите нужди, а изпускателната тръба е скрита в комина. За да се постигне по-голям ефект на извличане от абсорбатора, е важно хоризонталната тръба да е дълга не повече от два или три метра и да се извежда възможно най-пряко.

Абсорбатори за всяка кухня

Разгледайте другите ни видове абсорбатори. Предлагаме голямо разнообразие от различни видове абсорбатори, като например островни абсорбатори, стенни абсорбатори, изтеглящи се абсорбатори и др. Съществена част от абсорбаторите са аксесоари и филтри за абсорбатори, където ще намерите повече от 50 продукта.

Не забравяйте да съчетаете Вашия абсорбатор с индукционни котлони , керамични котлони или газови котлони, за да направите кухнята си възможно най-стилна.

Горе