Конвектори


Ефективно отопление на големи помещения с конвекторно отопление

Конвекторният отоплителен уред е електрически отоплителен уред, който се задейства чрез конвекционен ток. Този поток създава циркулация на въздуха в помещението, която разпределя топлината изключително добре. Резултатът е приятна атмосфера с равномерно разпределение на температурата в помещението. Klarstein предлага широка гама от конвектори.

Функционалност на конвекторния радиатор

Конвекционният нагревател се разпознава лесно по плоския си дизайн. Повърхността е кръстосана с нагревателни намотки. Те нагряват повърхността равномерно. Въздухът пред нагревателя се нагрява и се издига нагоре. На тавана тя се стича до най-студената точка и потъва обратно към пода. Следващият въздух изтласква студената струя обратно към радиатора. Там ще се затопли отново. Цикълът започва отначало. С всяка циркулация помещението става все по-топло и по-топло. Благодарение на този начин на работа конвекторното отопление е подходящо и за сушене. По този начин влажното спално бельо, възглавници или одеяла могат да се изсушат бързо и устойчиво.

Методи за проектиране на конвекторно отопление

Klarstein предлага конвектори в три дизайна:

  • Конвектор за монтаж на стена
  • Свободностоящ конвектор
  • Voľne stojaci konvektor s kolieskami

Стенните конвектори се окачват на стената в помещението. Те са поставени там безопасно и стабилно. Непосредствената близост до стената на помещението е идеална за стартиране на конвекционния ток. Затова стенните конвектори са подходящи и за изсушаване на повърхностната влага в стените. Прясно боядисаните, измазани или тапицирани стени бързо стават отново уютни и сухи.

Свободностоящият конвектор е малък уред, който може да бъде изграден изключително икономично. Подходящ е като аварийно устройство в случай на отказ на отоплението през нощта. Je ideálny aj pre malé miestnosti.

Въпреки размерите си, свободностоящите конвектори с колелца могат лесно да се разположат в помещението. Той е подходящ за по-големи помещения и бързо създава приятна топлина.

Конвекционно отопление Консумация на енергия

Консумацията на енергия от конвектора е доста висока. Това устройство все още е чисто електрически нагревател. Поради това съотношението цена/ефективност не е сравнимо с традиционните форми на отопление, като например нафта, газ или пелети. Въпреки това конвекторният нагревател е един от най-икономичните варианти за електрическо отопление. Те са идеални за ефективно отопление на големи помещения. Тъй като все повече домакинства разполагат с алтернативен източник на енергия под формата на слънчеви панели, конвекторният нагревател е добра алтернатива за абсорбиране на топлинните скокове. Поради това те са подходящи за постоянен монтаж.

Предимства и недостатъци на конвекционното отопление

Конвекционният нагревател има следните предимства Те се балансират от следните недостатъци
благоприятна покупна цена обемист дизайн за големи инсталации
почти никаква поддръжка висока консумация на енергия
проста технология кабелите на мобилните устройства представляват опасност от спъване
безопасно производство на топлина

Конвекционен или инфрачервен нагревател?

Инфрачервени нагреватели са електрически нагреватели, които осигуряват безопасно точково излъчване. Това ги отличава от обикновените електрически горелки. Те могат да бъдат доста опасни поради червените нажежаеми нагревателни елементи. Въпреки това инфрачервените нагреватели са по-подходящи за директно осветяване и отопление на малка площ. Те са идеални за домашни любимци или за работни места. Въпреки това конвекторът е проектиран така, че да затопля помещението равномерно. Следователно въпросът за избора на източник на отопление винаги зависи от приложението.

Купете конвекторно отопление

Klarstein bietet Heizkonvektoren in großer Auswahl an. Продуктите могат да бъдат платени с директен банков превод, PayPal или Visa. След като поръчката бъде получена, отоплителните уреди ще достигнат до клиента в рамките на няколко дни.

За допълнителна помощ при покупката на отоплителен уред, Ръководството за електрически отоплителни уреди на Klarstein предоставя допълнителна помощ.

Горе