3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Oхладители за вино

114 Продукт(и)

Винотеки

Хладилниците за вино са функционална и дизайнерска част от модерния живот. Ако търсите съчетание между стил и качество, хладилникът за вино на германската дизайнерска марка Klarstein е правилният избор.

Знаете ли как да съхранявате правилно виното?

Ако искаме да съхраняваме вино за по-дълъг период от време, е важно да съхраняваме бутилките в хоризонтално положение. Често обаче избираме вертикалното положение поради липса на място в хладилника. Но знаете ли, че когато бутилките се съхраняват вертикално, коркът изсъхва и съответно намалява обема си? Като намалява обема си, коркът вече не прилепва добре към бутилката и настъпва окисляване на виното.

Също така внимавайте и за правилната влажност на въздуха, като се препоръчва 50 - 80 %. Ако съхранявате виното в прекалено сухо помещение, коркът ще изсъхне и по същия начин, както обяснихме по-горе, ще настъпи окисляване на виното. Прекомерната влажност може да доведе до появата на мухъл.

  • Охладителите за вино могат да охлаждат виното до идеалната температура
  • Те са чудесен начин за съхранение на няколко бутилки вино
  • Домашните винотеки за вино са с капацитет от 8 до над 100 бутилки
  • Те позволяват бутилките с вино да се съхраняват в правилно положение, т.е. в легнало положение
  • Охладителите за вино предпазват виното от мухъл
  • Те също така осигуряват защита срещу окисляване на виното
  • На пазара се предлага широка гама от домашни хладилници за вино с една температурна зона - еднозонови хладилници за вино и с няколко зони - двузонови или многозонови хладилници за вино
  • Благодарение на отделните си температурни зони многозоновите охладители за вино могат едновременно да охлаждат няколко вида вино при различни температури

Какво трябва да обмислите, преди да купите хладилник за вино?

1. Колко вида вино искате да охлаждате едновременно?

В зависимост от броя на различните видове вина, които искате да сервирате в дома си, изберете дали ви е необходим многозонов хладилник с отделни температурни зони, които могат да се охлаждат до различни температури според вида на виното, или изборът ви е еднозонов охладител за вино, предназначен за 1 вид вино?

2. Каква вместимост на хладилника за вино ви устройва?

Хладилиците за вино се предлагат в различни размери, за да отговорят на изискванията както на истинските любители на виното, така и на тези, които пият вино само от време на време. Любител ли сте на виното? Тогава изберете хладилник с вместимост 100 бутилки, а ако пиете вино от време на време, ще ви е достатъчна по-малък хладилник за вино с вместимост 8 - 16 бутилки

3. Къде искате да разположите своя хладилник за вино?

Съществуват 2 вида хладилници за вино - вградени или стоящи. И в двата случая обаче правилото е, че хладилника не трябва да бъде изложена на пряка слънчева светлина. Важно е също така да се уверите, че задната част на хладилника има достатъчно място за отвеждане на топлината, за да се предотврати прегряването. И накрая, но не на последно място, помислете за конкретното място в дома си, където искате да поставите хладилника за вино, за да осигурите удобно отваряне на вратата и добър достъп, така че да не рискувате излишно да счупите бутилките с вино заради тясното пространство.

4. Как трябва да изглежда вашият хладилник за вино?

Нашите дизайнерски уреди от немската марка Klarstein предлагат разнообразие от материали, които да се впишат идеално във вашия интериор. Ще изберете неръждаема стомана, стъкло или дърво? От практична гледна точка хромираните телени рафтове са по-евтин вариант, а дървените стелажи за вино имат функцията да поддържат оптимална влажност.

Любители сте на партита и искате да зарадвате близките си с напитка, различна от вино? Също така разгледайте нашата гама от домашни пивовари или дозатори за бира.

Горе