3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Мобилен тест и консултант на климатици

Мобилните климатици са практичен начин за осигуряване на комфортно охлаждане при високи температури. За разлика от стационарно инсталираните климатици, които обикновено могат да се монтират само в жилищни и търговски помещения с подходяща подготовка, мобилните климатици са лесни за транспортиране и могат да се използват в различни помещения и дори на открито или в каравани и къмпинги. В нашето ръководство ще ви запознаем с различните модели мобилни климатици, техните характеристики, както и предимствата и недостатъците им. Между другото: ако се нуждаете от повече съвети за борба с горещините, препоръчваме ви нашето ръководство по темата.

Мобилни охладители: сравнение на характеристиките и производителността

Мобилните климатици работят по принцип като обикновените климатици, като засмукват топъл въздух, почистват го през филтър и след това го охлаждат отново с помощта на хладилен агент. Все пак има някои разлики, които трябва да се вземат предвид при избора на мобилен климатик. Ефективността на устройствата зависи например от размера на помещението и външната температура. Съществуват и различни модели с различни функции, като например функции на таймера, степени на вентилация или системи за пречистване на въздуха. Съществуват и разлики между уредите по отношение на енергийната ефективност и обема, които трябва да се вземат предвид при избора. За да ви помогнем да изберете идеалния мобилен климатик, ще ви запознаем с различните видове. Независимо дали с или без маркуч за отвеждане на въздух, като интелигентно устройство или друг климатик: със сигурност ще намерите това, което търсите, в нашата гама!

Мобилен климатик за апартамент

Metrobreeze Rome

Вид на продукта

Metrobreeze Rome

Климатикът "4 в 1" тихо и ефективно охлажда помещения с площ до 49 кв.м. Включени са дистанционно управление, таймер и лесно управление!

 • Включително контур за отвеждане на въздуха
 • С дистанционно управление и функция таймер
 • Клас на енергийна ефективност A+
Към мобилните климатици

Битови климатици: тези климатици са идеални за апартаменти под наем, пентхауси и други помещения, които се нуждаят от охлаждане. Те работят особено тихо и са оборудвани с подходящо устройство за изхвърляне на въздуха през прозореца. В същото време те заемат малко място и консумират малко електроенергия.

  Предимства:

 • Добра енергийна ефективност
 • Включително. Универсална изпускателна система
 • Тиха работа

  Недостатъци

 • Необходим маркуч за въздух
 • Сравнително висока цена

Мобилен климатик 3 в 1

Metrobreeze New York 7k

Вид на продукта

Metrobreeze New York 7k

3 в 1: Климатик, вентилатор и изсушител в едно Това устройство идеално охлажда по-малки помещения и е лесно за управление

 • Компактни размери
 • Климатик, вентилатор и изсушител в едно
 • Опростен дизайн
Към мобилните климатици

Климатиците като мултифункционални устройства? В допълнение към самия климатик са инсталирани вентилатор и изсушител. Това ви дава възможност да създадете климат в помещението точно по ваш вкус. Благодарение на лесната работа с устройството или с дистанционното управление имате пълен контрол.

  Предимства:

 • Компактен дизайн
 • Множество функции в едно устройство

  Недостатъци

 • По-подходящи за по-малки стаи
 • Необходим маркуч за въздух

Интелигентен мобилен климатик

Kraftwerk Smart 12K

Вид на продукта

Kraftwerk Smart 12K

Мощен климатик с интелигентно управление - никакъв проблем с Kraftwerk Smart. С изключителен избор от цветове всеки може да намери нещо за себе си.

 • 4 цвята за избор
 • Удобно управление чрез приложение
 • Мощен: за помещения с площ до 60 кв. м.
За продукта

Интелигентен климатик, мобилен и мощен? Всички тези функции могат лесно да се комбинират. Осигуряването на комфортен климат през горещото лято е лесна задача още преди да се приберете у дома. Защо да не я опитате още сега! С нашето приложение можете да управлявате всичките си смарт устройства и винаги да знаете какво се случва у дома.

  Предимства:

 • Интелигентно управление чрез приложение
 • Мощен климатик
 • Мобилен

  Недостатъци

 • Необходим маркуч за въздух
 • доста скъпо

Мобилен климатик без изпускателен маркуч

Въздушен охладител с водно охлаждане

Вид на продукта

Въздушен охладител с водно охлаждане

Мобилен климатик без изпускателен маркуч: решението е охладител за въздух Въздухът тук се охлажда чрез изпарение - напълно без изпускателен маркуч.

 • Тънък дизайн
 • Охлаждане и овлажняване
 • Мобилен и лесен за настройка
За продукта

Ако не искате да имате изпускателен маркуч на прозореца, решението е въздушен охладител. Тук топлият въздух не се изхвърля навън, а се охлажда чрез изпарение и се връща обратно в помещението. По този начин се постига охлаждащ ефект без оптични смущения. Ако искате да научите повече по тази тема, препоръчваме ви нашето ръководство за въздушни охладители!

  Предимства:

 • Компактен и тих
 • Не е необходим изпускателен маркуч
 • Сравнително евтин

  Недостатъци

 • По-малко ефективен от климатика
 • По-подходящи за по-малки стаи

Сравнение на мобилни климатици

Metrobreeze Rome Metrobreeze New York 7k Mobile Air Conditioner Power Station Smart 12K 3 in 1 Air Conditioner Въздушен охладител с водно охлаждане
Тип на устройството мобилен климатик мобилен климатик мобилен климатик Въздушен охладител
Капацитет на охлаждане 10.000 BTU/3,0 kW 7000 BTU/2,05 kW 12.000 BTU/3,4 kW
Мощност 900 вата 785 вата 1350 вата 45 вата
Тегло 24,1 кг 23 кг 27 кг 5,8 кг
препоръчителен размер на помещението 29 - 49 m² 15 - 20 m² 35 - 59 m²
Работен шум макс. 63 dB 65 dB 65 dB 65 dB
Охлаждаща течност R290 R290 R290
Специални характеристики - 3 режима на работа: охлаждане, сушене и вентилатор
- вкл. маркуч за отвеждане и комплект за уплътняване на прозорци
- всички функции могат да се използват чрез дистанционно управление
- 3 режима на работа: охлаждане, сушене и вентилатор
- Функция за режим на заспиване
- 1500 мм изпускателен канал
- Управление чрез приложението Klarstein
- 3 режима на работа: охлаждане, сушене и вентилатор
- програмируем таймер до 24 ч. на стъпки от 1 ч
- Размер на резервоара: 4 литра
- 3 режима на работа: естествен, сън и нормален
- Таймер: автоматично изключване с възможност за регулиране до 9 часа на часови интервали

Купете правилния мобилен климатик

Благодарение на нашите модели и тяхното сравнение вече разполагате с основата за избор на идеалния мобилен климатик за вашите нужди. Разгледайте нашата оферта и отговорете на тези четири въпроса:

  • 1. Кой климатик е подходящ за размера на стаята ви?
  • 2. Колко висок трябва да бъде класът на енергийна ефективност на климатика и колко често искате да го използвате?
  • 3. Нуждаете ли се от особено тих климатик, например за офиси или спални?
  • 4. От какво оборудване се нуждаете и какви характеристики и цветове предпочитате?

Като отговорите на тези въпроси, можете да изберете точно този мобилен климатик, който ви е необходим. Пожелаваме ви забавно тестване!

Мини климатик

Мини климатикът е компактно устройство, което можете да използвате за лично охлаждане. Той е малък и практичен, така че можете лесно да го вземете със себе си. Климатикът е идеален за използване на бюрото ви или докато спите. Той е лесен за използване и не изисква сложна инсталация. Мини климатикът обикновено работи с воден резервоар, който осигурява охлаждане за определен период от време. Въздухът се засмуква през резервоара и се издухва обратно в помещението с помощта на вентилатор. При този процес въздухът се овлажнява и по този начин се охлажда. В зависимост от модела могат да се монтират допълнителни филтри, за да се осигури по-добро качество на въздуха.

Често задавани въпроси

Мобилният климатик засмуква топлия въздух от помещението, охлажда го чрез изпарение и го освобождава отново като хладен въздух. Влагата се извлича от въздуха и се изхвърля навън чрез изпускателния маркуч. Можете да регулирате температурата и скоростта на вентилатора, за да създадете комфортен климат в помещението.

Консумацията на енергия от мобилен климатик зависи от неговата производителност и клас на енергийна ефективност. Когато купувате, проверете енергийния етикет и информацията за консумацията на енергия, за да оцените разходите за експлоатация. Консумацията на енергия на мобилен климатик с клас на енергийна ефективност А може да варира от 900 до 1200 W в зависимост от модела и мощността.

Не, мобилният климатик не може да се използва за отопление, тъй като има само функция за охлаждане и вентилация.

Съществуват специални мобилни климатици за каравани, които са адаптирани към условията и нуждите на къмпинга. Пример за това е нашата климатична система Klimamobil за каравани. Ако искате да използвате подово устройство, препоръчваме ви малко и особено тихо устройство. Тук можете да изберете икономичен и не твърде мощен уред, за да спестите разходи за електроенергия.

Мобилният климатик с изпускателен маркуч работи, като изтегля топлия въздух от помещението и го пропуска през радиатор, който го охлажда. Топлината се разсейва навън, а хладният въздух се връща в помещението. При работа обикновено е необходим електрически контакт за захранване на климатика.

Мобилен климатик без маркуч за отвеждане на въздуха е технически невъзможен, тъй като топлият въздух винаги трябва да се изхвърля, когато въздухът се охлажда. Има обаче охладители за въздух. Те не се нуждаят от маркуч за въздух. Охладителят на въздух е устройство, което понижава температурата в помещението чрез изпаряване на вода и циркулация на въздуха

Да, мобилният климатик може да функционира и като изсушител, тъй като извлича влагата от въздуха и изхвърля кондензата през изпускателния маркуч или отделен контейнер.

Горе