Стандартни абсорбатори

Стенни абсорбатори

Стенните абсорбатори са един от най-популярните и ефективни начини за отстраняване на дима, мазнините и неприятните миризми в кухнята. Абсорбаторите се предлагат в различни размери и стилове, за да отговарят на конкретното разположение и нужди на кухнята.

Стенните абсорбатор работят, като вкарват въздуха през филтърна система и го изпускат. Този процес ефективно отстранява дима, мазнините и миризмите от въздуха, като прави готвенето в кухнята по-безопасно и приятно. Коминните абсорбатори са отличен начин да подобрите качеството на въздуха в дома си и едновременно с това да направите готвенето по-приятно. В допълнение към стенните абсорбатори предлагаме островни абсорбатори, абсорбатори за вграждане под шкаф, коминни абсорбатори или изтеглящи се абсорбатори.

Предимства на абсорбаторите монтирани на стената:

  • Лесен монтаж и лесно свързване към вентилационната система на кухнята
  • Висока производителност за ефективно отстраняване на дима
  • Не заема много място, тъй като се монтира на стената
  • Голям избор от дизайни, които ще ви допаднат

Недостатъци:

  • За големи кухни стенният абсорбатор може да не е достатъчно ефективен, тъй като се намира точно над готварския плот
  • При по-сложни дизайни почистването на абсорбатора, монтиран на стена, може да бъде по-трудно

Как да изберем абсорбатор за стена

Материал:

Стенните абсорбатори са един от най-популярните видове абсорбатори на пазара. Те са изработени предимно от неръждаема стомана, която се почиства лесно. По-елегантната версия се предлага в комбинация от алуминий, стомана и прозрачно стъкло, но тук трябва да се разчита на редовно почистване на стъклото, което ще се замърсява от изпаренията при готвене или печене. Стенните абсорбатори са чудесен избор за всеки, който търси лесен за употреба и поддръжка абсорбатор.

Производителност:

Най-важният параметър при избора на абсорбатора за стенен монтаж е неговата производителност. Добре е да се обърне внимание на този параметър, особено в по-големите кухни, за да може абсорбаторът да почисти ефективно целия въздух за сравнително кратко време. Производителността на стенните абсорбатори се определя в m3/час. Тази цифра показва колко m3 може да почисти абсорбатора за един час. Имайте предвид, че в идеалния случай абсорбатор трябва да може да филтрира за един час поне 10 пъти размера на вашата кухня.

Шум:

Друг параметър при избора на подходящ уред трябва да бъде нивото на шума. Този показател се измерва в децибели (dB). Намаляването на шума трябва да бъде един от ключовите елементи, особено ако нямате отделна кухня, а сте съчетали кухня и дневна. В този случай готвенето ви може да пречи на другите членове на семейството.

За шума има още едно пряко пропорционално уравнение - колкото по-мощен е стенният абсорбатор, толкова по-шумен е той. Поради тази причина трябва да помислите както за производителността, така и за нивото на шума, така че абсорбаторът да е достатъчно мощен, но от друга страна да не е прекалено шумен. За сравнение, нивото на шума със сила 60 dB се сравнява с шумолене на листа.

Дизайн:

Предпоследният елемент в списъка при избора на абсорбатор е неговият дизайн. Всеки иска да има хубав дом и кухнята не прави изключение. Ето защо дизайнът на самия абсорбатор трябва да се разглежда така, че да съответства и на други елементи в кухнята, като например >хладилник, индукционен готварски плот, фурна, съдомиялна машина или други кухненски уреди.

Цена:

Накрая, трябва да се вземе предвид и действителната цена на самия абсорбатор . В сравнение с други модели, стенните абсорбатори са едни от най-евтините, като началните им цени започват от 86 EUR.

Ако обмисляте да си купите нов стенен абсорбатор, можете също така да разгледате островни абсорбатори, където е обяснена разликата между рециркулационен и изпускателен абсорбатор. Ако търсите аксесоари за абсорбатори, просто разгледайте нашата гама от аксесоари за абсорбатори и филтри и ще намерите всичко, от което се нуждаете.

Горе