Тест и ръководство за кухненски роботи 2023​

Кухненските роботи са истински герои на ежедневието. Сега те се предлагат в различни дизайни. Бъркане, месене, разбиване, рязане, кълцане, готвене или приготвяне на пара: правилният кухненски робот ще ви помогне да свършите много работа. Не сте сигурни кой е подходящ за вас? Тогава сте попаднали на точното място с нашето страхотно ръководство. Ще ви запознаем с различните видове кухненски роботи Klarstein, ще обясним техните предимства и недостатъци и ще ви помогнем да вземете идеалното решение.

Характеристики и функции на кухненските машини​

В нашето ръководство бихме искали да ви запознаем с 4 различни вида кухненски роботи: кухненски робот, блендер, многофункционален кухненски робот и месомелачка. Всички те имат една обща черта: свалят от вас напрежението. От класическия блендер, който осигурява равномерно разбъркване и месене на тестото, особено при печене, през многофункционалните кухненски машини, които могат да нарежат необходимото при готвене, а понякога дори да поемат самото готвене, до месомелачката, която е истински помощник при обработката на прясно месо.

Кухненски робот Klarstein ​

Bella Elegance Küchenmaschine

Съвет за продукт​

Bella Elegance кухненски робот​

Bella Elegance е истинска революция във вашата кухня, не само визуално, но и с практичните си функции. Бъркане, месене, разбиване: Bella Elegance е готова за всичко.​​

 • Компактна и мощна: с мощност 1300 W и тегло само 3,7 кг тя е винаги готова.
 • Гъвкавост: приготвяйте до 2 кг тесто с 3 приставки и 5,2-литрова купа от неръждаема стомана​
към продукта

Кухненски роботи, каквито си ги представяте. Класическият кухненски робот често е машина за месене или бъркане. Обикновено те се предлагат с три приставки: кука за тесто, приставка за смесване и бъркалка. В зависимост от това колко печете, трябва да обърнете внимание на обема на съответната купа. Мощността показва колко мощен е моторът на кухненския робот. Ако обичате да месите тежко тесто за хляб и други подобни, машината трябва да има мощност поне 1500 W​

  Предимства: ​

 • енергоспестяващо бъркане и месене на тесто​
 • Лесно за използване
 • Елегантно допълнение към кухнята​

  Недостатъци:​

 • по-малко място от ръчния миксер​

Блендер Bella Pico 2G​

Bella Pico 2G Rührmaschine

Съвет за продукт​

Блендер Bella Pico 2G​

Bella Pico 2G впечатлява с компактния си дизайн и мощността си от 1300 W, 6 нива и импулсна функция! Това означава, че миксерът е готов за всяко тесто ​

 • Интелигентен: С планетарна система за смесване за перфектно тесто всеки път ​
 • Издръжлив: Куките за смесване и тесто са изработени от издръжлив алуминий, излят под налягане​
към продукта

Месачките - или често наричани машини за месене - са незаменим помощник при приготвянето на тесто. В зависимост от твърдостта на тестото можете да постигнете перфектния резултат с различни приставки: метлата е подходяща за разбиване, куката за бъркане е идеална за леки теста, а куката за месене замесва твърдо тесто за хляб. С нашите машини за месене често можете без усилие да обработвате до 2 кг тесто, докато почиствате кухнята, приготвяте други деликатеси или просто си почивате за известно време.

  Предимства: ​

 • Мощна система за пасиране​
 • 3 различни приставки​
 • По-малък и по-лек от другите пасатори

  Недостатъци:​

 • Изисква повече място в кухнята, отколкото ръчен миксер

Мултифункционален кухненски робот​

Lucia Multifunktions-Küchenmaschine

Съвет за продукт​

Lucia Мултифункционален кухненски робот​

Миксер, блендер и месомелачка в едно: благодарение на практичните приставки Lucia може лесно да прави всичко. Смути сутрин, торта следобед и прясно смляно месо вечер? Всичко е възможно само с един уред. ​

 • Винаги готов : С 2000 W мощност и много приставки, винаги готов за употреба. ​
 • Конвертируем : Бързо и лесно конвертиране с практични аксесоари​
към продукта

Както подсказва името, многофункционалните кухненски роботи са наистина многофункционални. В тяхната категория влизат комбинирани уреди като Lucia, но също така и термокукери и многофункционални чопъри, които освен с досадната работа по нарязване на плодове и зеленчуци понякога могат да се справят и с готвенето и приготвянето на храна на пара вместо вас. В зависимост от начина, по който искате да използвате мултифункционалния кухненски робот, в нашата гама имаме идеалния продукт за вас​

  Предимства: ​

 • много функции в едно устройство
 • Бързо преобразуване
 • Висока производителност

  Недостатъци:​

 • Те са доста големи и тежки
 • аксесоари изискват достатъчно място за съхранение

Кухненски робот месомелачка

Fleischwolf Küchenmaschine

Съвет за продукт​

Месомелачка  Kraftprotz

Името казва всичко. Мощното оборудване превръща обработката на месо в истинско удоволствие

 • Името казва всичко. Мощното оборудване превръща обработката на месо в истинско удоволствие
 • Разнообразие: много аксесоари с най-добро качество
към продукта

Ако редовно обработвате прясно месо и предпочитате да го обработвате сами, вместо да купувате готово, тогава месомелачката е подходяща за вас. С помощта на различни перфорирани дискове можете да приготвяте кайма, колбаси и много други неща у дома. Тежката работа се извършва от мощния двигател на месомелачката. Устройствата са изработени от безопасни за храните материали и следователно не представляват риск.

  Предимства: ​

 • мощна
 • Предлага се с множество аксесоари
 • гъвкава: с приставки за кайма, колбаси и много други

  Недостатъци:​

 • Заема доста място
 • Не изпълнява няколко функции на

Сравнение на кухненски роботи

Съвети за закупуване на кухненски робот от Klarstein

Кой кухненски робот е най-добрият? Няма общ отговор на този въпрос. Въпреки това, благодарение на нашия тест на кухненски роботи, можем да ви представим преглед на различните функции и характеристики, за да можете да изберете правилния уред. В Klarstein можете да избирате от различни видове кухненски роботи, които се отличават с модерен дизайн и добро съотношение цена-качество. Видовете кухненски роботи се различават, особено що се отнася до почистването им. Съотношението цена/производителност винаги зависи от това, за какво основно искате да използвате машината. Разбира се, крайният резултат също варира в зависимост от вида на кухненския робот, така че трябва предварително да обмислите добре какво основно искате да правите с него в кухнята. Нашите устройства са лесни за използване. Въпреки това винаги трябва да вземате мерки за безопасност и да четете внимателно инструкциите.

Тест на кухненския робот - Открийте разликите и приликите

Кухненски робот Блендер Многофункционален кухненски процесор Мелачка
Система за смесване Планетарна система за смесване Планетарна система за смесване Планетарна система за смесване нож от неръждаема стомана
Размери 22,4x38x40 22,5x32,5x44 23x38x41 41x36x26
Мощност 2000 мощност във ватове / 2,7 мощност в конски сили 1300 мощност във ватове / 1,7 мощност в конски сили 2000 мощност във ватове / 2,7 мощност в конски сили 700 мощност във ватове (работна мощност) 1800 мощност във ватове (заключване на мощността и импулсна функция)
Тегло 6,2 кг 3,7 кг 11 кг 5,3 кг
Брой нива на скоростта 6 (и импулсна функция) 6 (и импулсна функция) 6 (и импулсна функция) 2
Капацитет 5,2 литри 5 литра 5,2 литри и 1,5 литра в контейнера на блендера /

Küchenmaschinen FAQs

Едното по същество е събирателно понятие за другото. Кухненският робот може да бъде всичко - от блендер до термокукър. Машините за смесване се характеризират преди всичко с планетарната си система за смесване и способността си да произвеждат много добре тесто.

Ако обичате често да месите хляб и тежки теста с мая, препоръчваме ви кухненски робот с мощност поне 1500 W.

Безопасността е винаги на първо място. Уверете се, че разполагате със стабилна стойка (повечето от нашите кухненски роботи имат вендузи), сигурна връзка и че машината се използва правилно. Това включва да не превишавате максималния капацитет на кухненския робот.

Да! Нашият термокукър GrandPrix с мощен мотор ви помага да режете, готвите, приготвяте на пара, разбърквате, месите и много други неща. В нашето списание ще намерите редица рецепти, които можете да използвате при готвене с него.

Кухненските роботи са практични помощници за почти всичко в кухнята. Те ще ви помогнат да приложите рецептите по-бързо и по-лесно. Класическите машини за бъркане и месене са особено полезни при печене. В нашето списание Klarstein ще намерите много вдъхновяващи рецепти за печене

Това зависи и от вида и мощността на вашия кухненски робот. Миксерите не трябва да се използват за приготвяне на големи количества тесто или твърди храни като ядки, замразено месо и други подобни. Ако обаче разполагате с мултифункционален кухненски робот с блендер или термокана, също е възможно да приготвяте тези храни. Винаги внимавайте да не претоварите машината. Повечето кухненски роботи имат защита от прегряване, но ако нещо ви се струва странно, изключете уреда и извадете щепсела от контакта.

Това зависи от количеството, което искате да приготвяте редовно. Повечето от нашите кухненски роботи са с купа от 5 литра. С него нея да приготвяте по 2 кг тесто наведнъж.

На този въпрос не може да се отговори по общ начин. Обикновено миксерите се предлагат с 3 приставки: кука за месене, кука за тесто и бъркалка. За многофункционалните кухненски машини има и други аксесоари, които трябва да вземете предвид: блендер, месомелачка, машина за паста, преса за бисквити, приставка за готвене на пара и много други.  

Горе