3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Хладилници и фризери

229 Продукт(и)

Хладилници и фризери

Хладилниците и фризерите са едни от най-необходимите кухненски уреди в дома, тъй като в тях поставяме продуктите си, за да издържат възможно най-дълго. На пазара има няколко вида хладилници и фризери, всеки с различен капацитет и характеристики на охлаждане. Ето защо е важно да се определят параметрите и характеристиките, на които трябва да отговарят тези устройства, преди да бъдат закупени. Актуално предлагаме повече от 180 различни вида хладилници или фризери, които са разделени в няколко категории:

  • Свободностоящи хладилници
  • Свободностоящи фризери
  • Комбинирани хладилници
  • Минибарове
  • Хладилници за вино
  • Хладилници за напитки

Свободностоящи хладилници

Свободностоящите хладилници са електрически устройства, които се използват за охлаждане на храната, за да остане свежа по-дълго време и да не се развали. Този тип хладилник няма вграден фризер за дълбоко замразени храни. По желание обаче фризерът може да бъде закупен самостоятелно. Предимството на отделните хладилници е по-големият обем на вътрешността на уреда. От друга страна, хладилникът няма същия капацитет на охлаждане както фризера, така че не може да съхранявате много дълго време някои храни, като например месо.

Свободностоящи хладилници

Свободностоящите фризери или просто фризерите са предназначени за съхранение на дълбоко замразени храни. Тези видове самостоятелни фризери са особено популярни в големи семейства или в домове с няколко поколения поради големия обем за съхранение, който предлагат самостоятелните фризери.

Фризерите ги разделяме на сандъци и с чекмеджета. Във фризерите сандъци няма рафтове, които да заемат място. Това прави този тип фризер идеален за съхранение на големи количества храна. Фризерите с чекмеджета са по-малки, приличат на хладилниците и са предназначени по-скоро за сортиране на храните в отделни рафтове.

Комбинирани хладилници

Комбинираният хладилник с фризер е вид хладилник, който има едновременно хладилно и фризерно отделение. Този тип хладилник-фризер е много популярен, защото е практичен и има отделни врати за всяко отделение. Комбинираният хладилник с фризер е чудесен избор за тези, които искат удобството на хладилник и фризер в един уред.

Минибарове

Минибарът представлява малък хладилник, в който можете да съхранявате напитки или други закуски. Най-голямото предимство на минибара е неговият компактен размер, който го прави лесен за поставяне почти навсякъде. Минибарът често има стъклена врата и стилен дизайн, който ще ви изкуши да се насладите на вкусни охладени напитки. Друго предимство на минибара е, че може да помогне да се запазят напитките студени, без да заема много място.

Охладител за вино

Винарските изби са задължителна част от оборудването на всеки добър винопроизводител. Вкусът на виното зависи и от температурата, при която то се сервира, затова бутилките трябва да се съхраняват прецизно. Ако не разполагате със собствена изба у дома, трябва да помислите за закупуване на домашен охладител за вино. Предимството на този помощник е неговият компактен размер, тъй като домашния охладител за вино не заема много място, а рафтовете му са предназначени точно за стъклени винени бутилки. Може да избирате измежду две алтернативи - хладилници за вино за вграждане и свободностоящи охладителни за вино.

Охладител за напитки

Хладилниците за напитки са голям помощник в търговските обекти, но те намират приложение и като домакински уреди, например в лятната градина или на терасата. Тези устройства се използват за перфектно охлаждане на алкохолни и безалкохолни напитки. Предимството им е, че повечето от тези хладилници имат предна врата от стъкло, така че лесно можете да видите каква напитка има вътре.

В допълнение към самите хладилници и фризери фурните, микровълновите фурни или котлоните са много важен елемент в кухнята. Ако търсите надеждни и висококачествени уреди за вашия дом или кухня, сте попаднали на правилното място, където може да разгледате пълната ни гама.

Горе