3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Котлони

113 Продукт(и)

Готварски плотове

Готварският плот е един от основните домакински уреди, без който не може да има кухня. Затова не бива да подценявате избора на котлони. Основната функция на всеки готварски плот е да произвежда топлината, необходима за готвене. Но благодарение на усъвършенстваните технологии котлоните могат да превърнат ежедневното готвене в преживяване.

Как да изберем керамичен плот?

На пазара се предлагат 3 вида котлони: газови, керамични и индукционни. По-долу сме посочили техните основни характеристики, предимства и недостатъци.

Газови плотове

Газови котлони използват газ като източник на енергия. Този тип котлони са особено популярни, тъй като са на достъпна цена и имат бързо загряване. Освен това те имат добър контрол на пламъка, което е от съществено значение при готвене. Газовите котлони се свързват с дюзи за пропан-бутан и природен газ. Моделите на пропан-бутан са подходящи за места, където няма връзка с природен газ, например за вилата. Въпреки това газовите котлони имат някои недостатъци. Те могат да бъдат опасни при изтичане на газ и се нуждаят от редовно почистване, за да се предотврати натрупването на мазнини и мръсотия. Монтажът им може да бъде по-труден в сравнение с този на други котлони.

Стъклокерамични плотове

Стъклокерамичният плот е номер едно за модерните кухни. Този тип котлони имат редица специални функции, които улесняват готвенето. Можете да изберете вариант без рамка, който се слива с повърхността на кухненския плот, или вариант с рамка от неръждаема стомана, която предпазва плота от механични повреди. Други характеристики на керамичните котлони включват: бързо стартиране на захранването, гладка повърхност, която се почиства лесно, управление с докосване или таймер. Стъклокерамичните котлони са лесни за употреба и поддръжка.

Индукционни плотове

Индукционните котлони са чудесен избор от икономическа гледна точка, тъй като имат по-ниска консумация на енергия в сравнение с други видове котлони. Загубата на топлина по време на готвене е само 10%, така че спестявате от сметките си за енергия. Те се нагряват само когато съдът за готвене е поставен върху тях, така че не се губи енергия. Съвременните функции, като сензорно управление и таймери, правят използването на индукционни котлони още по-удобно. Единственият недостатък е, че трябва да използвате специални съдове с магнитно дъно.

Когато избирате керамичен плот, трябва да имате предвид няколко неща:

  • Детски предпазни ключалки: Ако имате деца, ще оцените плот, който има детски предпазни ключалки. Това са сензорни бутони, които не позволяват на децата да променят настройките или да включат готварския плот.

  • Двойна зона: Двойната зона също е полезна. Това са двете зони за готвене на повечето керамични котлони, при които по-малката зона се намира в по-голямата.

  • Таймер: Таймерът на плота ви помага да държите всичко под контрол.

  • Power Boost: Някои котлони имат специална функция - Power Boost - която е идеална за печене на месо или пържене.

  • Съвместимост: Газовите и керамичните котлони са съвместими с всякакви тигани, но индукционните котлони са съвместими само с индукционни тигани.
Горе