3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Кафемашини

53 Продукт(и)

Кафемашини

Основната концепция на всички кафемашини е една и съща. Мляното кафе се смесва с вода, която извлича аромата от зърната. Водата преминава през зърната, които са във филтъра, и така в чашата се доставя кафе без зърна. Процесът може да изглежда прост, но различните кафемашини могат да дадат различни резултати.

Колко кафе ще приготвите?

Като начало трябва да прецените колко кафе пиете ежедневно. Ако хората в домакинството ви консумират от 5 до 10 чаши на ден, купете по-голяма кафемашина с по-голям резервоар за вода и по-голям контейнер за кафе. Повечето резервоари за вода са с вместимост около 0,5 до 2,5 литра. Колкото по-обемиста е машината, толкова по-висока е нейната покупна цена.

Какъв вид кафе предпочитате?

Друг важен фактор е видът на кафето, което пиете всеки ден. Няма смисъл да купувате обикновена кафемашина, освен ако не предпочитате капучино или лате. В такъв случай си купете машина за еспресо.

Нуждаете се от кафемелачка?

Прясно смляното кафе почти винаги дава по-богата и вкусна чаша кафе. С вградената в кафемашината кафемелачка винаги имате възможност да използвате смляно кафе. Ако не се интересувате от интензивността на кафето си, можете просто да модела без кафемелачка.

Видове кафемашини

Машини за капково кафе

Капковите кафемашини на са лесни за използване и позволяват да избирате сами кафе на зърна. Можете да приготвяте чисто кафе, ароматизирано кафе или кафе без кофеин. Можете да смесите своя собствена смес от кафе или да добавите повече или по-малко смляно кафе, за да регулирате силата му. Капковите кафемашини са прости машини с превключвател, който загрява водата и я подава във филтърна кошница с кафето. Някои модели са оборудвани с вградена мелничка за кафе на зърна.

Еспресо кафемашина

Специализираните машини за еспресо варират от по-евтини модели до такива от висок клас, в зависимост от това колко сте взискателни. Можете да избирате измежду различни дизайни, които да подхождат на вашата кухня и начин на живот. Приготвянето на еспресо в кафемашина е лесно и бързо. Лостовата машина за еспресо прави същото кафе като автоматичната, само че по-евтино. Поддръжката и редовното почистване са важни. Кафето се приготвя от прясно смлени кафени зърна.

Функции на кавоварите

Функция за избор - някои кафемашини разполагат с предварително зададен избор от напитки, които да отговарят на вашите предпочитания. Това означава, че машината автоматично ще дозира точното количество кафе с определена сила.

Размер на резервоара за вода - ако сте склонни да приготвяте повече кафе наведнъж, изберете кафемашина с резервоар за вода от поне 1,5 литра, защото в противен случай ще трябва постоянно да го пълните.

Програма за отстраняване на котлен камък - редовното почистване и отстраняване на котлен камък ще ви помогне да запазите работата на уреда по-дълго. Машините предлагат автоматични програми за почистване, за да улеснят работата ви.

Пенообразувател - позволява ви да приготвяте капучино и лате точно както в кафене. Ако обаче не обичате мляко в кафето си, избягвайте го.

Автоматично изключване - полезна функция за автоматично изключване на кафемашината след определен период от време. Това предотвратява изгарянето на кафето, ако забравите да го изключите.

Воден филтър - твърдата вода може да повреди кафемашината и да я запуши. Филтърът ще ви помогне да поддържате работата на кафемашината и да осигурите прясна вода.

Сила на кафето - функция за избор на силата на кафето. Някои любители на кафето обичат силния вкус на тъмното кафе, докато други предпочитат по-мекия и лек вкус.

Горе