Индукционни котлони

Индукционни плотове

Омръзнало ли ви е да чакате дълго водата в тенджерата да заври? Индукционните котлони са най-доброто решение. Състезанието за по-бързо завиране на 2 литра вода между индукционните котлони и каните за бързо завиране гарантиранео ще победят каните. Предимството на индукционния готварски плот като домашен уред обаче не е само в скоростта на загряване на водата. Искате ли да научите повече за предимствата на този кухненски помощник? Ще се радваме да ви посъветваме как да направите правилния избор.

Безопасността е над всичко!

В ежедневното бързане, стрес или забързан живот, който живеем, най-често се случва да забравяме някои неща. При избора на индукционен готварски плот не е нужно да се притеснявате дали сте изключили всичко, след като сте сготвили.

Индукционните котлони са оборудвани с технология, която разпознава дали върху плота има тенджера или тиган. След като махнете кухненските прибори от повърхността му, той се изключва сам след няколко минути. Друга положителна характеристика е предпазното заключване, което предпазва децата ви от нежелано включване на индукционната плоча и предотвратява евентуални изгаряния.

На какъв принцип работи индукционният плот?

Нагрява се само дъното на съда (тенджера, тиган), което е основният генератор на топлина. Под повърхността на самата плоча, която е стъклокерамична, се поставя намотка. Топлината се произвежда от трансформатора, който променя променливия електрически ток от 50 Hz на около 25 kHz, който преминава в намотката под стъклокерамичната повърхност.

Предимства на индукционните котлони

 • Не изразходвате много енергия - топлината се генерира директно в основата на съда, така че тя не изтича навън.
 • Лесен за почистване - тъй като плотът не е с висока температура, храната, която изпуснете върху него, или течността, която разлеете, няма да загори лесно. Избършете бързо и лесно стъклокерамичната повърхност.
 • Скорост на готвене - промените, които правите на контролния панел, се виждат веднага. Когато топлината се увеличава или намалява, температурата на повърхността се променя незабавно.
 • Лесен за използване - панелът за управление е много интуитивен.
 • Осигурява безопасност в дома - изключване на плочата при изваждане на контейнера, детска предпазна ключалка.
 • Интелигентни функции - Функция "Пауза" - спира намотките за няколко секунди, за да можете да избършете разлятата храна без проблеми. Функция "Контрол на кипенето" - работа на плочата с максимална мощност, докато водата заври, след което се превключва на избрания режим. "Таймер" и много други.
 • Готвене в много големи тенджери - в случай на пълноразмерен плот това не е проблем.

Предимства на индукционните котлони

 • По-висока цена - в сравнение с газови котлони или стъклокерамични котлони.
 • Необходимо е да се закупят съдове, подходящи за индукционни котлони - съдовете трябва да имат феромагнитна основа. Как да ги разпознаем? Или е обозначен като "индукционен", или потърсете символа на бобината от долната му страна.
 • Ограничения при инсталиране - Не е разрешено панелът да се инсталира над други домакински уреди. Необходимо е също така да се спазват горепосочените стойности относно спазването на разстоянията. Цялата информация може да бъде намерена в инструкциите и ръководствата за потребителя.
 • Въздействието на електромагнитното излъчване върху хората - но това въздействие е много по-малко от използването на микровълнови печки или мобилни телефони.
 • Ограничено време за включване - по принцип може да се включи непрекъснато в продължение на три часа, след което индукционният плот се изключва автоматично. Поради това при продължително готвене индукционният плот трябва да се включи отново.

Как да изберем правилния индукционен плот?

 • Разберете какъв размер индукционни котлони можете да поставите в дома си - Индукционните котлони имат специфични размери и тъй като се поставят в кухненските шкафове, трябва да помислите кой отвор на основата на котлона е подходящ за вашия дом. Ако живеете в апартамент с малка кухня, идеалният избор е двоен индукционен плот.

 • Мощност на индукционния плот - за да готвите възможно най-бързо, следете за мощността на плота. Оптималната входяща мощност за 4 или повече плочи е над 7000 W. С три плочи тя варира от 3500 W до 6000 W. В случай на две плочи тази мощност е 2500 до 3500 W.

 • Кой цвят ще придаде естетически вид на вашата кухня? - Изберете подходящ цвят. Не е нужно да се притеснявате за материала, тъй като всички индукционни котлони имат керамична повърхност.

 • Рамка или без рамка? - можете да избирате от два дизайна. За минималистичен и елегантен дизайн на кухнята изберете плот без рамка. За да е практично, изберете плот с рамка - ако разлеете няма да стигне по-далеч от рамката, така че ще имате хубава и чиста кухня.

 • Съсредоточете се върху функциите му - Проверете функциите на индукционните котлони, които ще са най-подходящи за вашия комфорт и безопасност.
Горе