3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Чаши и сервизи

Никое домакинство не може да мине без чаши и чаши. Те са част от основното кухненско оборудване и просто не могат да липсват. И нека бъдем честни: кафето, лате макиато, чаят и други имат много по-добър вкус от красиви чаши, отколкото от обикновени чаши, нали? Съдържанието е просто по-привлекателно и естетически издържано. В края на краищата, както всички знаем, окото също пие!

От чаша до стъклен кафеварник

Не всяко стъкло е еднакво: има много различни видове стъкло, които имат много специфични свойства. Разликите могат да бъдат открити в размера и капацитета, както и във формата. Дори самата обработка може да бъде напълно различна. Например стъкло с двойни стени има отлични терморегулиращи и изолационни свойства. Това означава, че студените напитки остават по-дълго студени, а горещите - по-дълго горещи в тях. Това, разбира се, е много важен аспект, особено в случая на капучино или студено кафе. Двойното остъкляване също има положителен ефект върху усещането. Например няма да изгорите пръстите си, ако го докоснете, защото между двете стъклени стени има изолационен слой от въздух. От друга страна, студените напитки не предизвикват замъгляване от външната страна, така че ръцете ви остават сухи. Стъкленият чайник често има цедка за чай: това е много практично и улеснява приготвянето на чай. Съществуват обаче и стъклени кани с подложка или шишче за плодове: ако искате да направите водата си малко по-цветна.

Купуване на очила: най-важните характеристики

Ако искате да приготвяте кафето си по традиционния (а за много ценители и единствения правилен) начин, френската преса е правилният избор. Тези кафемашини са изработени от трайно, устойчиво на температури боросиликатно стъкло и са много лесни за използване. Ако обичате да се наслаждавате на кафето си на балкона или терасата, ви е необходима чаша за кафе с капак. Това предпазва насекомите от удавяне, а също така предотвратява разпиляване при пренасяне от къщата навън. Предпочитате ли чай? Тогава ще харесате стъкления чайник с нагревател за чай! Можете да запазите любимата си напитка топла в продължение на часове.

Какво трябва да търся, когато купувам очила?

Помислете за какво искате да използвате продуктите, преди да ги купите. За топли или студени напитки, за кафе или чай, за по-малки порции или за наистина голяма жажда? Стъклените кани с вложки са идеални, ако често си приготвяте насипен чай или обичате напитки с пресни плодове, например. Двустенното стъкло има много предимства благодарение на изолационните си свойства и може да се използва по различни начини. Добре е да знаете: Никога не можете да сбъркате с боросиликатно стъкло!

FAQ

Какво е боросиликатно стъкло

Боросиликатното стъкло е висококачествено, температурно устойчиво и най-вече нечупливо стъкло, което е идеално за всички видове напитки. То не абсорбира миризми и вкусове.

Може ли чашата с двойни стени да се поставя в съдомиялна машина?

Ако двустенното стъкло е изработено от боросиликатно стъкло, то обикновено може да се мие в съдомиялна машина. И не само това: специалните термочаши могат да се затоплят дори в микровълнова фурна!

Какво да правя с чаените цветя?

Чаените цветя изглеждат красиво в буркани или стъклени декантери. След като ги полеете с гореща вода, те се надигат и разкриват цялата си красота.
Горе