3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Вентилатори

46 Продукт(и)

Свеж и прохладен въздух в стаята: вентилаторът прави горещите летни дни по-приятни!

Вентилатор в кулата за комфортни температури през лятото

Горещите дни и знойните нощи превръщат престоя на закрито в мъчение. Вентилаторът е разумна покупка, за да можете отново да дишате по-лесно. Различните вентилатори осигуряват движение на въздуха и по този начин създават охлаждащ ефект. Klarstein разполага с различни модели в своята гама, които осигуряват подходящо охлаждане за всяка стая!

Welche Arten von Ventilatoren gibt es?

От една страна, тази разлика е свързана с дизайна. Налични:

  • Подови вентилатори
  • Колонни и куполни вентилатори
  • Таванни вентилатори

Вентилаторите с цилиндрична конструкция са известни още като тръбни, колонни или кулови вентилатори. Предлагат се и стенни и настолни вентилатори. Вентилаторът, монтиран на маса или на стена, винаги е подходящ, особено когато има по-малко пространство на пода.

Втората класификация се определя от начина на работа на вентилаторите.

Как функционира вентилаторът?

  • В подовия вентилатор въртящите се лопатки са монтирани в корпуса на решетката. Когато уредът се включи, лопатките се завъртат, за да осигурят приток на свеж въздух. Температурата в стаята остава обективно същата, но въздухът е с няколко градуса по-хладен поради движението. Вече няма да имате усещането за задушен, тежък въздух в стаята.
  • От друга страна, при вентилаторите с кула или колона въздухът от помещението се засмуква отзад и се издухва отпред. При някои модели са възможни няколко функции, например "нормална", "естествена" или "сън". Това ви позволява да създадете индивидуален, свеж полъх. Въздухът се движи в широка зона и още по-широка в устройство с превключваема осцилаторна функция. Освен това този вентилатор е безшумен.
  • Центробежният вентилатор прилича на барабан. Въздухът се вкарва през оста на двигателя и се издухва отново с отклонение от 90°. Производителността на центробежния вентилатор е много добра, особено в сравнение с конвенционалните вентилатори. Устройството работи безшумно, но има по-големи изисквания към пространството.
Вентилатор за маса в бяло.

Вентилаторът с дистанционно управление е особено практичен и удобен, тъй като можете да го управлявате от удобството на бюрото или дивана си. Вентилаторите с дистанционно управление се предлагат в различни ценови диапазони. Освен това се предлага и вентилатор с осветление, който осигурява специален комфорт като таванен вентилатор с дистанционно управление.

Вентилатор с управление чрез приложение

В нашия магазин ще намерите и нашите вентилатори с управление чрез приложение. Това означава, че тези вентилатори могат да се управляват чрез WiFi връзка и нашето приложение Klarstein App. Тези вентилатори са обозначени с буквата "Smart" в името на продукта. Сега можете да ги настроите възможно най-ефективно чрез смартфона си. Там например можете да избирате между различна сила на вятъра - от силен до слаб - всичко е възможно. Различните режими, като например естествения режим (вдъхновени от природата движения на въздуха) или изключително тихия режим на сън, могат да се настройват удобно чрез смартфон (дори с таймер).
Ovládanie prostredníctvom dotykového ovládacieho panela alebo diaľkového ovládača je samozrejme pri týchto jednotkách stále možné. Details zu den Features und möglichen Einstellungen findest du auf der jeweiligen Produktseite.

Fan kaufen - Worauf kommt es an?

вентилатор за таван 2 в 1 с осветление.

По принцип всички видове устройства осигуряват добър охлаждащ ефект. Куполните вентилатори се справят с малка площ, като охлаждащият ефект е много убедителен и е полезен дори при изключително високи температури. След като въздухът се изхвърли равномерно, в помещението се поддържа спокойна атмосфера. Визуално колонните вентилатори се вписват идеално в изчистена търговска среда. Такъв модел е правилният избор и ако предпочитате модерен, но сдържан дизайн.

От друга страна, се появява класически вентилатор с "ретро шик", който изглежда много добре в много домове. Ефектът също е добър, но се усеща повече трептенето на крилата. Като цяло обаче може да се каже, че:

  • За постоянна употреба в спалнята най-подходящ е вентилатор за таван с режим на работа и безшумен режим на работа.
  • За постоянна употреба в различни помещения най-добрият избор е вентилатор с кула или подов вентилатор .

Преглед на най-важните точки на вентилаторите:

Кула вентилатор Вентилатор на пиедестал Таванен вентилатор
Как работи Въздухът от помещението се засмуква отзад и се издухва отново отпред. Въртящите се лопатки в капака на решетката осигуряват приток на свеж въздух. Топлият въздух на височина рециркулира и се освобождава обратно надолу като поток от хладен въздух.
Stromverbrauch 40 до 60 вата 50 до 75 вата 45 до 80 вата
Funkcie Различни режими на работа, дистанционно управление, налично и с управление чрез приложение Различни режими на работа, дистанционно управление, функция за хоризонтална осцилация Verschiedene Betriebsmodi, Fernbedienung, auch 2-in-1 mit Lampe verfügbar.

Онлайн магазинът на Klarstein разполага с богат избор - независимо дали търсите тръбен вентилатор, радиален вентилатор, стенен вентилатор или вентилатор с дистанционно управление, има вентилатор за всеки вкус. Разбира се, всички устройства предлагат усъвършенствани технологии и прецизна изработка. Klarstein предлага и безплатна доставка и 60-дневен срок за връщане. Ако имате допълнителни въпроси, предлагаме допълнителна помощ на нашата страница за помощ .

Der Sommer kann kommen! Закупувайки вентилатор, вие сте в безопасност. Между другото: Klarstein предлага в гамата си и таванни вентилатори със светлина, които също осигуряват приятна температура и добро усещане за живот!

Освен това ще намерите вентилатора в тест с други климатици на нашия уебсайт , който представлява ръководство за климатици

Wie viel Strom verbraucht ein Ventilator?

Вентилаторите имат средна консумация на енергия от около 50-100 W. По-малките настолни вентилатори са дори само около 30 вата. Това означава, че вентилаторите имат най-ниска консумация на енергия в сравнение с други климатични устройства, като например въздушен охладител или климатик.

Was ist der Unterschied zwischen Ventilator und Klimaanlage?

Вентилаторът осигурява въздушен поток чрез циркулация на въздуха, който се възприема като охлаждане на кожата. От друга страна, климатикът всъщност понижава температурата в помещението, като изтегля топъл въздух от помещението, охлажда го с хладилен агент и след това го изпуска като хладен въздух. Климатиците обаче са и по-скъпи и консумират електроенергия.

Може ли да се разболеете от вентилатор?

Ако постоянно се намирате в течение, предизвикано от вентилатора, сте изложени на риск от лятна настинка. Поради това не се препоръчва вентилаторът да се използва в непрекъсната работа или да се излага постоянно на директен въздушен поток. Поленът или праховите частици също могат да се завихрят във въздуха и да причинят проблеми на страдащите от алергии.

Къде в стаята е най-добре да поставите вентилатора?

Вентилаторът има за задача да проветрява помещението. За целта авиаторът се нуждае от свеж въздух. Ако температурата навън е все още достатъчно ниска, е препоръчително да поставите вентилатор до отворен прозорец, тъй като това позволява на свежия въздух отвън да циркулира вътре. Ако обаче температурата навън вече е твърде висока, вентилаторът може да се постави в коридор към помещение, което в момента не се използва, за да се осигури обмен на въздуха. За тази цел е най-добре да поставите вентилатора с гръб към отворената врата.
Горе