3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Кухненски уреди

1140 Продукт(и)

Кухненски уреди

Кухненските уреди са съществена част от всеки добър дом. Тези помощници могат значително да улеснят работата ви в кухнята и да ви освободят от досадното ръчно смесване или рязане. Освен практическата им употреба за готвене, печене, смесване или рендосване, кухненските уреди са и елементи на дизайна, които допринасят за цялостната визия на кухнята.

Някои от най-популярните кухненски помощници включват кухненски роботи, блендери, фритюрници или кафемашини. Нашите качествени кухненски уреди Klarstein могат да бъдат закупени поотделно или в комплект.

Как да изберем правилно кухненски уреди?

Още преди да закупите уреди за кухнята, самият избор е важен. Тъй като кухненските уреди ще ни съпътстват години наред, е важно да проучите внимателно какъв тип да си купите, за да не изхарчите парите си. Има няколко основни точки, които винаги трябва да имате предвид:

  • За какво ще използвате кухненските уреди?

  • Какви размери са подходящи за вашата кухня?

  • Предпочитате ли вградени или свободно стоящи уреди?

  • В каква цена искате да се вместите?

Използване на кухненските уреди

Първата важна стъпка е да сте наясно с предназначението на самите кухненски уреди. Не е необходимо да купуваме аксесоари, върху които само ще пада прах. Например, ако не приготвяте чай или кафе у дома, каната няма да има практическо приложение в дома ви. В този случай в идеалния случай ще ви е необходима само тенджера и котлонът, за да загрявате вода от време на време.

От друга страна, ако обичате да прекарвате времето си в кухнята, може би ще се заинтересувате от нашия раздел за забавно готвене , където можете да намерите много полезни аксесоари за кухнята и да направите готвенето още няколко нива на забавление, отколкото е сега.

Размер на вашата кухня

Друг важен момент е площта на вашата кухня. Тъй като някои кухненски уреди, като например хладилници или фурни, заемат доста място, трябва да измерите добре размерите на кухнята, преди да я купите, и след това да разпределите уредите разумно в кухнята, така че всичко да пасва заедно и да имате достатъчно място за движение.

Най-доброто решение е да начертаете план на кухнята си и да отбележите на него всеки основен уред. Същото важи и за по-малките кухненски уреди, като например ледогенератори или различни кухненски аксесоари. Освен това трябва да намерите подходящо място за тези уреди, за да не ви пречат при готвене.

Вградените или свободностоящите кухненски уреди са по-добри?

Уредите за вграждане стават все по-популярни и се налагат в модерните кухни. Преобладаващото предимство на уредите за вграждане е, че те създават хармоничен и еднакъв вид в цялата кухня, тъй като уредите са скрити в кухненския шкаф. Недостатъкът е, че те могат да бъдат много трудни за инсталиране или подмяна и в повечето случаи трябва да се обърнете към професионалист, за да го направи.

Свободно стоящите уреди имат няколко предимства, които ги правят чудесен избор за вашия дом. Монтажът им е лесен и можете да го направите сами. Ако даден уред се повреди, той е лесно достъпен, може да бъде ремонтиран или заменен и обикновено не е необходимо да се вика професионалист. Основният недостатък на свободно стоящите уреди обаче е техният размер.

Те са по-обемисти от моделите за вграждане и трудно могат да се адаптират към стила на кухнята. Например, ако имате кухня в ретро стил, трябва да изберете комбиниран хладилник , който няма да отвлича вниманието в пространството, но ще се впише в него.

Цена на кухненски уред

Последният, но все пак важен параметър в процеса на избор е реалната цена, която искате да инвестирате в кухненския уред. Ако не разполагате с голям бюджет за някои кухненски уреди, най-доброто решение е да изберете такъв, който ще бъде с най-добро съотношение цена-качество и ще задоволи всичките ви нужди.

Горе