3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Кухненски роботи

59 Продукт(и)

Кухненски роботи

Кухненският робот е един от най-популярните кухненски помощници и може да се превърне във ваша дясна ръка при приготвянето на разнообразни ястия - от торти, пайове, хлябове, до кайма и зеленчукови салати. Основните функции на кухненските роботи включват бъркане, блендиране и разбиване. Благодарение на специалните приставки многофункционалните кухненски роботи могат да смилат месо, да настъргват зеленчуци или да правят сок от плодове, да приготвят смутита или да готвят и задушават храна.

Основно оборудване на кухненските роботи

Аксесоарите за кухненски уреди включват: приставка за разбиване (т.нар. балон), бъркалка за сняг, бъркалка за смесване на по-гъсти теста, кука за месене и кука за смесване за месене на хляб и други гъсти теста или приставка за мелене на месо. За допълнителни функции, като например: нарязване и настъргване на зеленчуци, смилане на месо, маково семе, кафе или подправки, са необходими специални допълнителни приставки. С кухненския робот можете да приготвяте и вкусни смутита.

Какви видове кухненски роботи има?

Планетарните кухненски роботи са насочени главно към месене на фини кремове, гъсти теста и разбиване на белтъци. Те предлагат богат избор от приставки и могат да функционират и като кухненски робот. Ако закупите специални приставки, кухненският робот може лесно да се превърне в блендер, мелачка или сокоизстисквачка.

Процесорите за настъргване имат функция за настъргване, нарязване или нарязване. Тези модели имат както дискови, така и барабанни приставки, които ви позволяват да настъргвате на ситно и едро различни видове зеленчуци или да накълцвате ядки. Някои кухненски роботи за настъргване включват и месомелачка, блендер или специална приставка за приготвяне на домашна паста.

Хранителните роботи с месомелачка позволяват да смилате месо по различни начини. Ако си приготвяте сами колбаси, дробчета или салами у дома, тези устройства ще улеснят целия процес. Ако често приготвяте хамбургери, пържоли, кюфтета или кюфтета, ще харесате кухненския робот с мелничка. Освен че обработват месо, тези модели могат също така да смесват, блендират и изцеждат сокове.

Кухненскитеите роботи с блендер са идеалният помощник в кухнята за всички, които искат да се хранят здравословно. Кухненският робот с пасатор улеснява приготвянето на бебешка храна и плодови пюрета. Ако сте привърженици на здравословния начин на живот, ще оцените особено високо тези модели заради възможността им да приготвят смутита и шейкове. Кухненските роботи с блендер също са полезни за приготвяне на класически сосове и кремообразни супи.

Как да избера кухненски робот?

 • Първо си отговорете на въпроса за какво ще използвате кухненския робот най-често. Ще печете ли, ще приготвяте ли плодови сокове или ще мелите месо?
 • Преценете какъв размер кухненски робот можете да си позволите за размера на работната си повърхност.
 • Проверете дали има други аксесоари, които могат да бъдат закупени за вашия модел и които може да използвате с течение на времето.
 • Помислете за цялостния стил на вашата кухня. Съвременните кухненски роботи предлагат разнообразни дизайни. Така кухненският робот може да се превърне в приятно допълнение към вашата кухня.

Ползи кухненски роботи

 • Използването на кухненски робот ви спестява време и усилия.
 • На пазара се предлагат и различни приставки за още по-разнообразно използване на кухненския робот.
 • Хранителните роботи са лесни за използване.
 • Няма да се притеснявате за поддръжката, тъй като отделните части се почистват лесно.
 • Резултатът от работата на кухненския робот е идеално гладко и разбито тесто.

Минуси на кухненските роботи

 • В зависимост от модела кухненският робот заема място на кухненския плот.
 • Ако кухненският робот не разполага с капак, той може да направи бъркотия около устройството, например да пръска тесто.
 • Някои модели кухненски роботи могат да са шумни.
 • Не всички кухненски роботи предлагат възможност за закупуване на всички различни приставки, така че трябва да помислите кои функции бихте искали да използвате, преди да закупите кухненски робот.
Горе