3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Кутии за часовници

83 Продукт(и)

Уреди за навиване на часовници

Някои от вас може би се чудят какво всъщност представляват навивачите на часовници, известни още като навивачи на часовници. Навиващото устройство за часовници е устройство, което помага да поддържате автоматичния си часовник навит и готов за носене. Автоматичните часовници разчитат просто на движението на китката ви, за да работят, така че ако не ги носите редовно, след известно време може да спрат да работят. Механизмът за навиване на часовници по принцип симулира движението на китката ви и поддържа движението на часовника активно, дори когато не го носите. Това е особено важно за луксозните и колекционерските часовници, които могат да бъдат скъпи и трудни за подмяна.

Така че, ако търсите наистина вкусно допълнение към вашия модерен хол, навивателят за часовници ще бъде правилният избор за вас. Нашата гама от навивачи за часовници ще зарадва не само бизнесмените и колекционерите на часовници, които обичат да носят или колекционират луксозни и колекционерски часовници, но и съвсем обикновените хора, които ценят времето си и особено часовниците си!

Какво ще научите за навивачите на часовници в тази статия?

 • Какви видове навивачи на часовници познаваме?
 • Как работят уредите за навиване на часовници
 • Какви са основните предимства на навивачите за часовници?
 • Как да изберем правилната машина за навиване на часовници?
 • Какви са предимствата на покупката в Klarstein.bg?
 • Често задавани въпроси

Какви видове навивачи на часовници познаваме?

На пазара има много различни видове навивачки за часовници - от обикновени устройства, захранвани с батерии, до по-сложни модели с множество настройки и програмируеми таймери. Можете да намерите и навиватели за часовници с вградено място за съхранение на колекцията ви от часовници. Цените на устройствата за навиване на часовници варират от около 30 до няколко хиляди евро, така че със сигурност има такива, които да отговарят на всеки бюджет.

Как работят уредите за навиване на часовници

Навивачите за часовници са устройства, които помагат да поддържате автоматичния си часовник в действие, дори когато не го носите. Те работят на следния принцип:

Навивачката за часовници по същество представлява специално устройство, в което се поставя вашият часовник. След това това устройство извършва определен брой завъртания за определен период от време и бавно се върти в двете посоки.

В резултат на това вашият автоматичен часовник никога не спира да работи, а смазочното масло се разпределя равномерно в целия механизъм на часовника. Това спомага за поддържането на часовника в добро работно състояние и предотвратява повредите му с течение на времето.

Така че, ако имате автоматичен часовник, помислете дали да не инвестирате в качествена навивачка за часовници. Това ще ви помогне да поддържате часовника си в добро състояние години наред!

Какви са основните предимства на навивачите за часовници?

Той осигурява удобство и спестява време, като ви дава спокойствие като собственик на часовник и увереност, че часовникът ви е готов за употреба по всяко време, дори ако го носите рядко.

Той намалява износването на механизма за навиване на часовника, като по този начин удължава живота му.

Как да изберем правилната машина за навиване на часовници?

Ако обмисляте да си купите навивачка за часовници, е важно да прецените колко часовника трябва да съхранявате и какъв тип са те. Например, ако имате колекция от старинни часовници с фини механизми, ще трябва да изберете навивачка за часовници с особено внимателна настройка на навиването. От друга страна, ако имате само няколко ежедневни автоматични часовника, един основен модел ще ви бъде достатъчен. Така или иначе, в нашата широка гама от продукти всеки може да намери нещо за себе си.

Какви са предимствата на покупката в Klarstein.bg?

 • Гарантираме 3-годишна гаранция.
 • Богат избор от дизайнерски елементи за всеки дом.
 • Възможност за изпробване на продукта в продължение на 14 дни.
 • Безплатна доставка в цяла Словакия.
 • Предлагаме експресна доставка на маркирани продукти, които ще пристигнат в рамките на два работни дни.

Често задавани въпроси

1 Не причиняват ли навивачите на часовници някакви повреди на часовниците?

Доброто качество на машината за навиване на часовници не трябва да причинява повреди на часовника. Ако не носите часовника ежедневно, препоръчваме да го навивате редовно, за да предотвратите утаяването на маслото. По-честото използване, включително навиването на часовника, може да доведе до по-голямо износване. Разбира се, не бива да се използва безкрайно дълго.

2. Възможно ли е машината за навиване на часовници да "пренавие" часовника?

Не. Днес почти всички автоматични часовници разполагат с опция, която изключва механизма за навиване веднага след като основната пружина е напълно навита.

При избора на навивачка обаче трябва да следвате препоръките на производителя на часовника. Трябва да знаете в каква посока трябва да се навива часовникът и колко завъртания на ден се препоръчват, за да се поддържа добрата му работоспособност. Важно е да се има предвид, че ако часовникът ви се върти много повече, отколкото трябва, това може да доведе до прекомерно износване на механизма и следователно да съкрати живота на часовника ви.

3. Не се нуждаете от навивачка за часовници, ако имате следните видове часовници:

Кварцови часовници. Този кварцов механизъм работи с батерия. Ръчен механичен часовник. Механизмът на този часовник трябва да се навива ръчно всеки ден. Кинетичен часовник. За кинетичните часовници е необходимо "кинетично" зарядно устройство.

Горе