3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Вентилаторна печка


Вентилаторни нагреватели за бърза и комфортна топлина

Вентилаторните и лъчистите нагреватели са идеални за краткосрочно производство на топлина. Те се използват на закрито без отопление или като временен източник на бърза топлина в жилищни и работни помещения. Основната разлика между вентилаторите и радиаторите е в начина на генериране на топлина: Вентилаторите, както подсказва името им, излъчват топлинни вълни в непосредствена близост, докато радиаторите загряват студения въздух, който се вкарва от околната среда, и отново освобождават затопления въздух чрез вентилатора.

Покупка на нагревател с вентилатор - за какво да внимаваме?

  • Употреба: Вентилаторните нагреватели са подходящи за мобилни нагреватели на закрито и обикновено не са предназначени за продължителна работа. Те често се използват в жилищни помещения, например като източник на топлина в банята, хобито или дневната, за да не се налага да мръзнете в студените сутрини и вечери, но и за да не се налага да включвате отоплението.

  • Характеристики: Висококачествените радиатори и вентилатори са тествани от TÜV, имат няколко степени на нагряване и са оборудвани със защита от прегряване. Съвременните вентилаторни нагреватели могат да се управляват удобно с дистанционно управление. В зависимост от устройството могат да се избират различни нива на мощност или да се интегрира контрол на температурата. При някои модели е възможно и програмиране на времето.

  • Дизайн: В допълнение към функциите и производителността, дизайнът също е важен критерий при избора на идеалния отоплителен уред с вентилатор. Нагревателите се предлагат в естетически издържана форма на тънка колона, която спестява много място. Такова оборудване може да се интегрира стилно във всяка среда. Но всеки различен външен вид има свой собствен чар, например всепосочен радиатор с кръгъл дизайн, който излъчва топлина във всички посоки. Другите модели трябва да бъдат настроени да сочат директно към отопляемото пространство.

Електрически вентилаторни нагреватели и керамични вентилаторни нагреватели

Принципът на работа е един и същ и при двата вентилаторни нагревателя: засмуква се студен въздух от околната среда, който се нагрява от вградените нагревателни елементи, а топлият въздух отново се изхвърля през вентилаторния нагревател. Това води до смесване на въздуха в помещението, което може да е неблагоприятно за страдащите от алергии. Прахът, който попада в уреда по този начин, се привлича към нагревателните елементи на електрическия нагревател и частиците се изгарят там. Това може да бъде придружено от определена миризма. Съвременна алтернатива са керамичните вентилаторни нагреватели, чиито елементи се нагряват по-слабо. Те са по-скъпи от електрическите вентилаторни отоплителни уреди, но също така имат по-добра топлинна ефективност и са предпочитани от страдащите от алергии. От друга страна, електрическите отоплителни уреди са популярни за спорадична употреба и бързо, мобилно отопление.

Електрически лъчист нагревател

В сравнение с вентилаторните отоплителни уреди, електрическите лъчисти отоплителни уреди са по-тихи. Те не загряват въздуха, а излъчват топлина директно в околната среда. Осветените предмети, като например мебели, също се нагряват в резултат на това и съответно излъчват топлина. Топлината се генерира веднага след включването. Електрическите радиатори са популярни като допълнително отопление и за използване в преходния период.

Подобно на вентилаторните отоплителни уреди, те могат да се регулират гъвкаво и се използват винаги, когато е необходима бърза топлина, например в банята, на масата за преобличане, за бързо сутрешно затопляне, в мобилния дом, в миниатюрната къща, в градинската къща, в работилницата, в гаража, в мазето или в стаята за хоби. Радиаторите предизвикват движение на въздуха в непосредствена близост най-много поради генерирането на топлина, което означава, че по време на кратка работа не се очаква турбуленция на прах. При продължителна работа терморегулируемите устройства осигуряват почти постоянна комфортна топлина.

Горе