3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Тест и съветник за индукционен плот

Индукционните плотове са най-бързия и най-удобен начин за готвене вкъщи и приготвяне на вкусни ястия. Във фирма Klarstein ще намерите индукционни плотове с широка гама от размери, за вграждане, като свободни стоящи или за използване на къмпинг. В нашия голям съветник за покупки ще ви покажем различните модели, ще уточним техните плюсове и минуси и ще ви помогнем да намерите идеалния плот според вашите нужди.

Индукционни плотове: Сравняване на функциите

Изборът на правилния индукционен плот е решаващ за ефективното и приятно готвене. При избора е необходимо да вземете предвид фактори, каквито са броят на зоните, размерът на плота и производителността на отделните зони, за да отговарят на индивидуалните нужди и навици при готвене. При решението за избора на правилен индукционен плот за кухнята, ще ви помогнат и другите функции, каквито са таймерът, сензорното управление и функциите за безопасност. Индукционният плот обаче може да бъде полезен и при къмпинг или на други места. Достатъчно е да го включите и да започнете да готвите където и да е. Ще ви покажем как да вземете най-доброто решение.

Двоен индукционен плот Klarstein

Delicatessa Slim black

Вид на продукта

Delicatessa Slim black

Двойният индукционен плот Delicatessa се използва лесно и има много плюсове!

 • Мощност 3500 W
 • Flexzone и Thermo-boost
 • Интуитивно и безопасно управление
Към индукционните плотове

Двойните индукционни плотове са идеални за малки домакинства с 1-3 човека. Плотовете с функция индукция предлагат висока производителност, почистват се лесно и благодарение на т.нар флекси зони предлагат максимална гъвкавост при готвене. Това означава, че вместо две по-малки тенджери, можете да използвате една голяма тава. Други функции са детска ключалка, детекция за тенджера и функция таймер.

  Предимства:

 • Идеален за малки домакинства
 • Бързо и интуитивно готвене

  Недостатъци

 • Не е подходящ за големи домакинства и за съдове с повече от 2 тенджери.

Прост индукционен плот

Индукционен плот VariCook Single

Вид на продукта

Индукционен плот VariCook Single

Можете да поставите простия индукционен плот VariCook на всякъде и неговото ползване е много просто.

 • Пестене на електроенергия
 • С LED дисплей
 • С таймер
Описание на продукта

Единичният плот е много практичен за едночленни домакинства. Може да се управлява лесно и без усилия, има вграден таймер и е много мощен с потребление до 1800 W. Понеже не е необходимо да се инсталира, можете да го вземете с вас навсякъде.

  Предимства:

 • Практичен и компактен
 • Лесно използване
 • Сравнително евтин

  Недостатъци

 • Подходящ само за една тенджера

Индукционен плот 80 см

Delicatessa 77 Hybrid Prime

Вид на продукта

Delicatessa 77 Hybrid Prime

Този индукционен плот предлага безкрайни възможности. Индукционният плот с диаметър 80 см предлага общо 4 нагреваеми зони, които могат да се използват гъвкаво

 • Гъвкави зони
 • Цялостна мощност 7000 W
 • Работа Tocuh-to-Slide
Описание на продукта

Индукционните плотове с ширина 80 см са наистина универсални. Благодарение на многото нагреваеми зони, лесното управление и функцията Thermo Boost, готвенето се издига на ново ниво. Вградените индукционни плотове предлагат максимална безопасност и удобство, благодарение на функциите, каквито са таймер, детска ключалка, използване на остатъчна топлина и много други.

  Предимства:

 • Голяма гъвкавост при готвене
 • Достатъчно място за много тенджери
 • Много функции и най-модерната технология

  Недостатъци

 • Сравнително скъп
 • Сравнително голям

Индукционен плот за къмпинг

Двоен индукционен плот VariCook Slim

Вид на продукта

Двоен индукционен плот VariCook Slim

Компактен, практичен и мощен: този уред за къмпинг е винаги готов за използване.

 • Компактни размери
 • Лесно управление
 • 2 котлона
Описание на продукта

При къмпинг не е задължително винаги да използвате грил на дървени въглища или газов котлон. С индукционните плотове за къмпинг менюто ви за почивката се издига на ново ниво. Мощността 3500 W гарантира, че на двата котлона по всяко време можете да приготвите нещо вкусно.

  Предимства:

 • Компактни размери
 • Лесно обслужване
 • Готов за използване по всяко време

  Недостатъци

 • Никакви гъвкави зони

Индукционни плотове за сравнение

Delicatessa Slim VariCook Single индукционен плот Delicatessa 77 Hybrid Prime индукционен плот Двоен индукционен плот VariCook Slim
Нагреваеми зони 2 1 4 2
Мощност 3500 Watt 1800 Watt 7000 Watt 3500 Watt
Размери 29 x 5,5 x 52 см 29,5 x 7 x 36 см 80 x 5,5 x 52 см 60 x 7 x 36 см
Тегло 4,6 кг 1,7 кг 12 кг 5,2 кг
Материал Стъклокерамика Стъклокерамика Стъклокерамика Стъклокерамика
Специални функции - Сензорен контролен панел
- Таймер с 99 минути
- Функция Boost, BBQ и задържане на температурата
- Функция таймер за автоматично изключване - 0:01 - 3:00 ч.
- различни нива на мощност
- LED дисплей
- Регулируем таймер до 99 минути
- Функция за пестене: мощността на зоната се понижава автоматично, за да се предотврати претоварването
- Флекси зона: 39,5 x 19 см
- автоматична детекция на тенджера
- различни нива на мощност
- Функция таймер за автоматично изключване: 1 до 180 минути

Покупка на правилния индукционен плот

Сега, когато вече познавате различните възможности, на заключение ще ви зададем 5 въпроса, на които трябва да си отговорите при избора на идеалния индукционен плот:

  • 1. Колко зони ми трябват с оглед на навиците ми за готвене и мястото в кухнята?
  • 2. С каква големина трябва да бъде индукционният плот, за да мога най-добре да използвам своите съществуващи съдове?
  • 3. Каква производителност имат отделните зони и отговарят ли на изискванията ми за бързо нагряване и точна регулация на температурата?
  • 4. Кои допълнителни функции, като например таймер, управление с помощта на сензори или функции за безопасност са важни за мен и трябва да бъдат част от индукционния плот?
  • 5. Отговаря ли избраният индукционен плот на моя бюджет и предлага ли добро съотношение на цена и качество в сравнение с другите модели на пазара?

Индукционна печка с фурна

Индукционна печка и фурна с еднакъв дизайн и висока производителност? Това също не е никакъв проблем. Често се предлагат направо в комплект. Също като нашия комплект за фурна за вграждане Gusteau Delicatessa. При планиране на новата кухня можете да съчетавате и да създадете уникален дизайн.

Често задавани въпроси

Изборът между индукционен и стъклокерамичен плот зависи от личните предпочитания и изисквания. Индукционните плотове предлагат по-бързо време за загряване, по-точна регулация на температурата и по-голяма енергийна ефективност, докато стъклокерамичните плотове предлагат по-широка комбинативност с кухненските съдове. Решението трябва да се вземе въз основа на индивидуалните потребности, изискванията за безопасност и бюджета.

На индукционния котлон могат да се използват само тенджери от магнитен материал, какъвто е чугунът или неръждаемата стомана с магнитно дъно. Други материали, като например алуминий, мед или стъкло, не са подходящи за използване на индукционни плотове, защото не са достатъчни магнитни, че да могат да използват електромагнитната индукция. Затова на индукционния котлон не трябва да се използват съдове като порцелан, керамика или тенджери с магнитно дъно. Важно е съдовете да са означени със символа за индукционни котлони, с което се гарантира, че са подходящи за използване на такива котлони.

Да, тенджерата може да бъде по-малка от индукционното поле. Това обаче може да доведе до неравномерно разпределение на топлината. Препоръчва се да изберете тиган с диаметър, който отговаря на размера на нагреваемата зона, за да се гарантира ефективен пренос на топлина.

Ако искате да установите дали тиганът е подходящ за индукция, можете да направите следните стъпки: Проверете дали тиганът има магнитно дъно - за него трябва да се долепи магнит. Потърсете указанията от производителя или символите на опаковката, които означават, че е подходящ за индукционни котлони. Сега можете да направите бърз тест на индукционния котлон, за да установите дали тиганът се загрява равномерно и бързо.

Индукционният плот работи на основата на електромагнитната индукция. Създава силно магнитно поле, което активира металната нагреваема зона. Когато на нагреваемата зона се постави тиган с магнитно дъно, променливият магнитен ток създава на дъното на тигана енергия, която го загрява. Самият плот остава студен. А индукционния плот?

Ако искате да почистите индукционния плот, първо изчакайте докато изстине. После можете да използвате мек почистващ препарат и мека кърпа за отстраняване на замърсяванията и остатъците от мазнини. Не използвайте абразивни почистващи препарати или телчета, за да не надраскате повърхността.

Самостоятелен индукционен плот означава, че е независим и не е зависим от свързване към самостоятелна фурна. Самостоятелните индукционни плотове обичайно имат вградено управление и може да се използват независимо от останалите уреди. Предлагат гъвкавост при поставяне и позволяват индивидуално използване на различните нагреваеми зони и функции.

Горе