3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Кухненски прибори


Закупуване на кухненски прибори

Когато готвите или печете, режете, смесвате или съхранявате: с правилните инструменти работата в кухнята е много по-лесна. Изборът е огромен - от основно оборудване до специална тава за багети и нож за равиоли. Това, от което наистина се нуждаете, зависи от вашите готварски навици, лични предпочитания и размера на домакинството ви.

Полезни кухненски прибори във всички варианти

Кухненските лъжици, шпатули, черпаци и бъркалки са основно оборудване за всяка кухня. Преди самото готвене обаче е необходимо да се подготвят съставките. Освен купата, цедката, везната и мерителната чаша не бива да липсва и подходящ нож. Трябва да разполагате също така с ренде, кухненска ножица и отварачка за консерви, както и с прибори за печене и печене, тенджери и тигани.

Незаменимите кухненски принадлежности включват контейнери за хигиенично съхранение на храна. Те не са абсолютно необходими, но неща като белачка, преса за чесън, лъжица за сладолед, специални лъжици за спагети и др. са много полезни. Независимо дали са метални или пластмасови, дървени или стъклени: кухненските прибори, купи и контейнери се предлагат от различни материали и имат съответно различни свойства.

Къде се използват различните помощни средства?

В зависимост от предназначението си кухненските аксесоари могат да се използват на масата, върху печката, върху работния плот, в хладилника или във фурната. Докато основните прибори, като например купи или тави за печене, могат да се използват по много начини, прибори като валяци за тесто, мерителни чаши или замазки и пестили са предназначени за много специфични цели. Съдовете за готвене, които използвате върху тигани с покритие, трябва да са от дърво или пластмаса, за да не повредят тигана.

За ефективна работа е препоръчително най-важните инструменти да се поставят възможно най-близо един до друг. Например кухненските лъжици и шпатули трябва да са на печката, а не в задното чекмедже. Блокът за ножове и дъската за рязане имат своето идеално място до работния плот. От друга страна, в кухненския шкаф можете да съхранявате кухненски прибори, които използвате само от време на време.

Какво трябва да взема предвид, когато купувам кухненски прибори?

Искате ли да купите кухненски прибори? Най-добре е да помислите предварително за това, което ви е необходимо. Например, ако рядко печете торти, не е задължително да се нуждаете от пет различни форми за печене, а ако нямате много място за съхранение, системата от стъклени форми с възможност за подреждане е добра идея. Ако обичате да готвите и постоянно опитвате нови неща, можете да разширите оборудването си с течение на времето. Независимо дали става въпрос за бутилки за чай или чинии за закуска, колички за сервиране, детски съдове или японски ножове - с подходящите аксесоари готвенето е два пъти по-забавно.

Последен съвет: Когато вземате решение за покупка, винаги вземайте предвид количеството работа. Колкото по-гладък и опростен е кухненският съд, толкова по-лесно и бързо е почистването.

FAQ

Кои са най-важните кухненски прибори?

Основното оборудване на всяка кухня включва съдове за готвене и хранене, прибори за хранене, дъска за рязане, съд за печене, пасатор и съдове за съхранение.

Кой е най-добрият материал за кухненски прибори?

Кухненските аксесоари, изработени от неръждаема стомана, са особено здрави и хигиенични. Въпреки това трябва да използвате само дървени или пластмасови съдове за готвене за тигани с покритие.

Струва ли си да купувате кухненски прибори в комплект?

Всичко се съчетава добре в комплекта, а цената може да бъде по-ниска. Все пак трябва да прецените с какво пространство разполагате и от какво наистина се нуждаете.
Горе