3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

чугунени тенджери


Модерната холандска фурна на Klarstein

Щом слънцето изгрее, хората идват в градината. Това е идеалното време за любителите на барбекюто, които обичат да пекат на скара. Okrem klasického plynového grilu alebo grilu na drevené uhlie je vynikajúcou možnosťou na prípravu jedla aj mimoriadne žiaruvzdorná holandská rúra. Можете да печете, запържвате, задушавате, варите или приготвяте различни ястия в този първокласен и издръжлив холандски или чугунен съд, като дори можете да използвате горния и долния нагревател.

Здравият и солиден чугунен съд се счита за почти неразрушим благодарение на отличните свойства на материала и първокласната изработка. Môžete si kúpiť liatinovú holandskú rúru a používať ju rôznymi spôsobmi:

  • Grill
  • Съд за огън
  • Холандска фурна Feuerstelle
  • Фурна и готварска печка

Egal ob Rösten, Schmoren oder Backen, fast alle Gerichte lassen sich damit zubereiten, wie Suppen, Eintöpfe, Gulasch, Pulled Pork, Braten, Brote und Kuchen. Топлината се акумулира много добре в тенджерата. Hlavným rozdielom oproti sporáku je priamy kontakt so zdrojom tepla, napríklad s uhlím. Der Topf besteht aus:

  • Topf + Deckel
  • Füße
  • Rukoväte

Благодарение на крачетата на този холандски или чугунен съд можете лесно да поставите дебелостенния, изключително топлоустойчив и устойчив на горещина съд директно върху въглищата или да го окачите над камината с помощта на дръжката. Използването му е лесно: просто добавете малко вода към маринованата или подправена храна и след това я пуснете в горещите въглища. Специална характеристика на чугунения капак е повдигнатият външен ръб, върху който можете да поставите брикети или въглища, за да създадете едновременно долно и горно отопление. Това е особено практично, ако искате да задушавате или печете в камината. Освен това ръбът не позволява на въглищата да капят в храната. Храната ви се приготвя внимателно и перфектно. Само не забравяйте да не вдигате прекалено често капака по време на готвене.

Различни видове холандски фурни или котли

Открийте голям избор от горивни котли в нашия онлайн магазин. Много модели са оборудвани с крака и дръжка. Размерите също са различни, например:

  • 4 литра: 2 до 4 души
  • 5,7 литра: 4 до 6 души
  • Холандска фурна 9 литра: 10 и повече лица

Комплектът за холандска фурна е много популярен и се състои от различни части, като тенджера с дръжка, тиган, стилна тенджера, плоча за печене, решетка за тенджера и повдигач за капак. Обикновено в комплекта се доставя повдигач на капака, за да можете лесно да го вдигате.

Важни характеристики на холандската фурна и чугунените тенджери

Както плитките, така и дълбоките съдове са подходящи за приготвяне на храна при висока температура, докато по-дълбоките съдове са идеални за приготвяне на храна при ниска температура. Благодарение на различните размери в нашата широка гама има за всекиго по нещо. Предпочитате ли тенджера с дъно или без дъно? Letztere können sowohl drinnen als auch draußen verwendet werden. Mit dem Henkel kannst du den Dutch Topf auch über ein offenes Feuer hängen. A ak má pokrievka nožičky, možno ju jednoducho položiť na žeravé uhlíky a používať ako panvicu.

Предимства на закупуването на холандска фурна

При закупуването на холандска фурна или чугунена тенджера в Klarstein трябва да се вземат предвид редица предимства, като например различните размери и модели, които могат да се използват на открит огън, на котлова скара или на газов грил.

Гореща вода и неметална шпатула са всичко, от което се нуждаете, за да почистите комплекта за холандска фурна и да отстраните загорели остатъци от храна. След почистване се препоръчва да натриете съда с малко масло (напр. слънчогледово масло с точка на димене над 200 °C). В никакъв случай не трябва да се използват сапуни или почистващи препарати върху чугунени съдове. Тези агенти ще повредят защитния слой на патината и ще оставят послевкус в металите, който ще ги накара да изгорят отново.

Вдъхновете се от новаторския дизайн на нашите холандски фурни, чугунени тенджери и тигани за огън, които са изработени от висококачествени материали и предлагат дълготрайна добавена стойност на покупката ви. Освен това предлагаме двугодишна гаранция за всички продукти на Klarstein и безплатно връщане през първите 60 дни.

Често задавани въпроси за холандските фурни

Как работи холандската фурна?

Hrniec na oheň je pomerne ťažký a pevný. Той е изработен от чугун и обикновено се предлага с тенджера, капак, крачета и дръжка за носене. Този здрав чугунен съд е идеален за различни методи на готвене, като задушаване, печене, печене и пържене на ястия като свинско месо, яхния, ребра, чили кон карне или паста. За да направите готвенето още по-добро, е добре да се сдобиете с практични аксесоари. Ето защо можете да си купите и комплект за холандска фурна.

От какво е направен контейнерът за огън?

Този стабилен чугунен комплект за готвене се състои от тенджера и капак с малки крачета на дъното, които позволяват да поставите тенджерата директно върху въглените или да я окачите над пламъците с помощта на дръжката. Благодарение на куполообразния капак можете да подредите няколко въглена един върху друг, за да постигнете перфектно нагряване отгоре и отдолу.

Какво е най-хубавото в Гусейзен?

Благодарение на дебелината на материала холандската фурна запазва топлината си доста дълго време. Затова е идеален за приготвяне на яхнии. Чугунът се нуждае от време, за да поддържа стайна температура, но я запазва дълго време. Aj keď plameň zhasne, stále v ňom zostáva dostatok tepla a energie.

Горе