3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Оборудване за домашна бира

28 Продукт(и)

Домашни пивоварни

Домашното варене на бира е забавно и полезно хоби. С подходящия комплект за домашно пивоварство можете лесно да си направите вкусна бира в собствената си кухня.

Варенето на бира в домашна пивоварна е изкуство и с малко практика можете да усъвършенствате собствените си рецепти и да създавате уникални бири, които са идеални за всеки повод.

Домашните пивоварни са идеалният начин да започнете да се занимавате с това увлекателно хоби. Необходими са ви само няколко прости съставки и основно оборудване и можете да започнете да приготвяте бира като професионалист.

  • Изберете домашна пивоварна и устройство за наливане, чрез което можете да приготвяте и след това да сервирате майсторски бира на приятелите си в къщи.
  • Впоследствие е важно и съхранението на вече сварената бира. По принцип бирата не трябва да бъде в пряк контакт със светлинни лъчи, тъй като ултравиолетовите лъчи имат отрицателен ефект върху хмеловите вещества в бирата и могат да променят неприятно вкуса на самата бира.
  • Поради тази причина е най-добре да съхранявате варената бира в хладилник, а ако искате да бутилирате бирата си, можете да използвате и домашни хладилници за вино, които не заемат много място.

Как да изберете подходящата домашна пивоварна?

Домашните пивоварни са сред любимите домакински уреди, особено при мъжете, но те намират място и в сърцето на жените. Въпреки че може да изглежда трудно да се избере правилната домашна пивоварна, това не е така. Когато правим първоначален избор, трябва да разгледаме няколко основни параметъра, като например:

  • Размери - Какъв е размерът на устройството.
  • Обем - Колко суровини могат да се поберат в оборудването и колко бира можете да произведете.
  • Материал - От какъв материал е изработено оборудването и дали този материал е подходящ за варене и ферментация на бира.
  • Вградени функции - С какви функции разполага пивоварната - ръчен или автоматичен контрол на процеса на запарване, настройки на температурата, времето и мощността или други, които са ви необходими.
  • Мястото, където поставяте домашната пивоварна - Размерите на домашната пивоварна трябва да са съвместими с вашето пространство, за да можете да използвате устройството без проблеми.
  • Цена - Съотношението цена-качество също трябва да се вземе предвид.

Размери на пивоварната

Най-важният фактор при избора на домашна пивоварна е нейният размер . Трябва да се уверите, че е лесна за употреба и има достатъчно място за количеството бира, което искате да варите.

Друг фактор, който трябва да вземете предвид, е видът на контейнера. Двата най-разпространени вида са котелът за пивоварна и котелът за ферментация. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Казанът за малц се използва за варене на малц, а ферментаторът - за ферментация и съхранение на бирата. Някои домашни пивоварни имат и двата съда - за варене и за последващо съхранение на вече ферментирала бира.

След като сте избрали размера и вида на домашната пивоварна, е време да изберете място. Уверете се, че се намира на подходящо място, че има достатъчно място за цялото оборудване и че можете да го управлявате.

Домашни пивоварни от неръждаема стомана

Всички наши домашни пивоварни са изработени от висококачествена неръждаема стомана. Предимството на неръждаемата стомана е, че съдовете за варене, ферментация или съхранение на бира се мият лесно. Благодарение на конструкцията от неръждаема стомана бирата, приготвена и съхранявана в демиджона, остава с най-високо качество без послевкус.

Предимства на домашната пивоварна в сравнение с други начини за приготвяне на бира

Голямо предимство на домашната пивоварна е възможността за варене на бира директно в малцовия котел без използването на готварски плот. Достатъчно е да сложете малцовият котел в контакта и го включете. В домашната пивоварна можете да зададете и поддържате точната температура и времето за варене. Това е решаващо предимство в сравнение с приготвянето на бира в обикновена тенджера на котлона.

Приготвянето на бира е по-лесно с домашната пивоварна и е малко вероятно бирата да не се получи. Друго голямо предимство на домашната пивоварна е, че имате пълен контрол върху това какво ще сложите на вашата бира. При производството на бира в търговската мрежа често се добавят много консерванти и химикали. Добре приготвена бира може да се пие по време на барбекюто в градината, а добре охладената бира е идеалната напитка към месото от градински грил.

Горе