Инфрачервени отоплители


heizpanel infrarot-heizung 850 watt Wandmontage

Инфрачервените отоплителни уреди осигуряват незабавна топлина и приятен климат в помещенията. Отоплителните панели са популярни например в баните, тъй като значително повишават комфорта на използване. Студената вана сутрин или дългото чакане стаята да се затопли вече са в миналото. Към това се добавят и други предимства, като например лесният монтаж на тези инфрачервени нагреватели.

Целенасочено и ефективно отопление с инфрачервено отопление

Методът на работа на инфрачервеното отопление е коренно различен от принципа на работа на конвенционалните конвекционни нагреватели. Конвенционалните радиатори загряват въздуха в помещението, който първо се издига до тавана: поради тази причина им е необходимо много време, за да затоплят цялото помещение. От друга страна, инфрачервените нагреватели се основават на инфрачервени лъчи, които попадат върху различни твърди тела, като хора и стени, и ги нагряват незабавно. Няма време за изчакване, жителите използват необходимата топлина веднага след включването. Особено в банята предимството е очевидно: потребителите влизат сутрин в хладна баня, включват инфрачервения нагревател и се наслаждават на идеалната температура без излишно чакане. Други типични места за инфрачервено отопление са кухнята, кътовете за четене във всекидневната и помещенията, в които няма конвенционален радиатор.

Инфрачервените нагреватели използват енергията по-ефективно от конвенционалните системи: изчислява се, че около 95% от енергията, погълната от инфрачервения панел, се превръща в топлина. Затова при избора на инфрачервен нагревател или инфрачервен отоплителен панел е необходимо да се изчисли необходимата мощност не само според размера на помещението, но и според енергийния клас на сградата и да се вземат предвид топлоизолацията и височината на тавана.

Средно са необходими около 300 вата на 5 квадратни метра: Въпреки че електрическите инфрачервени радиатори са проектирани като допълнително решение към основната отоплителна система, ако искате да отоплявате помещенията изключително с инфрачервени панели, можете да следвате следната таблица:

Размер Енергия
10 m² 600 W
18 m² 1080 W
25 m² 1500 W
30 m² 1800 W

Закупуване на инфрачервено отопление: много предимства, малко недостатъци

Някои твърдят, че експлоатационните разходи на инфрачервените нагреватели са високи. Това обаче важи само ако потребителите постоянно отопляват големи помещения с тази технология. В много други приложения купувачите на инфрачервено отопление спестяват експлоатационни разходи. Бързото отопление на рядко използвани помещения, като банята, е по-евтино с инфрачервен нагревател. Жителите оставят отоплителния панел включен само по време на престоя си, докато при конвекционното отопление трябва да се затоплят интензивно. Във всички високи стаи има и ценово предимство. Конвекционните отоплителни уреди се загряват за дълго време, тъй като топлият въздух се издига нагоре; мигновените инфрачервени лъчи са по-добро решение. Освен това разходите за закупуване на инфрачервен отоплител са много по-ниски от тези за закупуване на обикновен радиатор, така че инфрачервените отоплители са идеални за помещения без инсталирано отопление. Инфрачервените излъчватели могат да се монтират на стената или дори на тавана.

За по-подробен преглед на различните електрически нагреватели (включително инфрачервения нагревател в теста) и начина им на работа, вижте ръководството за електрически нагреватели Klarstein .

Иновативните модели в този магазин допълнително повишават енергийната ефективност. Те разполагат с термостати, седмични таймери, автоматично изключване и реагират на отворени прозорци. Всички тези компоненти гарантират енергоефективно потребление. Освен това собствениците могат да интегрират висококачествен инфрачервен нагревател с термостат и други аксесоари в интелигентно домашно решение.

Многобройни причини за закупуване на инфрачервен нагревател

Специалният метод на работа на инфрачервения нагревател е придружен от друго предимство: за разлика от конвекционните нагреватели, нагревателните панели не запалват прах. Това намалява до минимум усилията, свързани с почистването на помещението, и радва страдащите от алергии. Нещо повече, тези иновативни нагреватели са безшумни. Освен това те не изискват почти никакво пространство, което е предимство особено в малки помещения. Заслужава да се отбележи лесният и бърз монтаж: единствената работна стъпка е да се закрепи към стената или да се постави отоплителният панел и да се свърже към контакта. Не е необходим майстор, а разходите за монтаж са елиминирани. Същото важи и за инфрачервеното отопление на тавана.

Разкрасете атмосферата в дома си: инфрачервено отопление с картинаKlarsteinWonderwall

Air Art Интелигентно

инфрачервено отопление с картина">

В този магазин клиентите могат да закупят инфрачервени нагреватели, които съчетават впечатляваща функционалност с атрактивен дизайн. Ако искате да поставите цветни визуални акценти в стаите си, най-добре е да купите изключителен отоплителен уред с картини. Тези инфрачервени нагреватели се характеризират с художествено разработени мотиви върху цялата предна част, като например известната картина "Звездна нощ" на художника Ван Гог или модерни графични модели. Алтернатива на инфрачервения нагревател на изображения е огледалният нагревател, който служи едновременно като нагревател и огледало.


Горе