Етанолови камини


Декоративна топлина с камина на етанол

Камината на етанол е безопасен и много декоративен източник на топлина за дома. Тя е визуален акцент във всекидневни и трапезарии и очарова с бездимния си жълт пламък.

Как работи камината на етанол

Камината за етанол се състои от вана от неръждаема стомана, резервоар и стъклени панели за защита. Пламъкът винаги гори толкова горещо, колкото позволява банята. Това ви дава голяма свобода при проектирането на камина на етанол. Този декоративен нагревател се предлага в следните версии:

  • Камина за маса
  • Камина на етанол, свободностояща
  • Камина на етанол на стената

Настолните камини на етанол са толкова леки и компактни, че можете да ги поставите на маса. Топлоустойчивите и добре изолиращи крачета предотвратяват предаването на топлина към плота на масата. Въпреки това настолните камини трябва спешно да бъдат защитени от преобръщане. Поради това домашните любимци и лудуващите деца трябва да се държат далеч от настолните камини. Настолните камини са предимно декоративни. Свободностоящите камини на етанол са визуална забележителност във всекидневната. Те излъчват приятен уют, особено през есенните месеци. Особено благоприятно е, че пламъкът на етанола гори без дим. Камините, монтирани на стената, са особено безопасни, тъй като не могат да се преобърнат.

Използване на камини на етанол

Камините на етанол са предимно декоративна функция. Те предлагат приятното, топло трептене на открит пламък. Чрез конструктивни мерки този пламък се предпазва в максимална степен от разпространение. Използването на запалителни гелове или пасти допълнително намалява риска от пожар при падането им. Тези горива обаче отделят дим и миризма. Поради това използването им трябва да се обмисли внимателно. Камината на етанол обаче е по-малко подходяща за отопление на конкретни помещения. Най-големият им недостатък е високата потребност от кислород. Например един комин консумира точно толкова въздух за дишане, колкото 16 възрастни за един час. Поради това топлинната мощност на печката на етанол се компенсира от необходимостта от редовна вентилация. Поради това Klarstein предлага гама от по-подходящи решения за икономично отопление на помещения.

Екологична работа с биоетанол

Етанолът е обикновен чист алкохол. Получава се чрез ферментация на плодове. Биоетанолът се произвежда по изключително екологичен начин и е напълно неутрален по отношение на емисиите на CO2. Затова камината на биоетанол е визуална наслада с добра съвест. Като самостоятелна камина на биоетанол тя е изключително декоративна и създава приятна атмосфера във всекидневната.

Купете камина на етанол в Klarstein

Klarstein ви предлага различни видове камини на етанол с ефективни функции. Всеки продукт е тестван от TÜV/GS и предлага максимална безопасност. Инструкциите за монтаж и експлоатация, предоставени с продукта, съдържат информация за безопасното използване на продукта. За подробен преглед на отоплителните уреди Klarstein, моля, вижте ръководството за електрически отоплителни уреди на .

Безопасна работа с камината на етанол

Когато се спазват всички правила, камината на етанол е напълно безвредна и безопасна за използване. Въпреки това печките на етанол представляват открита камина. Затова препоръчваме винаги да имате под ръка подходящ пожарогасител, когато използвате камина на етанол. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Водата е не само неподходяща за гасене на пожар от етанол, но и много опасна! При контакт с вода пламъкът се разпространява все повече и повече! За бързо и безопасно потушаване на пожар, причинен от етанол, най-доброто средство е противопожарно одеяло или пожарогасител с пяна. Противопожарните одеяла също са идеални продукти за противопожарна защита в кухнята. Запалилите се фритюрници и тигани също могат бързо и безопасно да бъдат овладени с този удобен инструмент.

Горе