3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Контейнери за xрана


Съхранение 2.0 - контейнери за съхранение за кухнята и масата за хранене

Дълго време кутиите за съхранение се смятаха за практични, но непривлекателни кухненски аксесоари. Те обаче отдавна са се отървали от този имидж. В модернизираните версии бурканите за прясна храна и хляб, както и контейнерите за съхранение и бурканите за подправки се представят като удобни ежедневни спътници със стил и чар, чиито предимства далеч надхвърлят само съхранението.

Кутии за съхранение в кухнята: изискани материали с бонус от атрактивност

Самият избор на материали е довел до интересно съживяване на кутиите за съхранение. Някогашната универсална пластмаса е отстъпила място на екологични материали като стъкло и бамбук, които правят тези практични помощници много по-привлекателни. Благодарение на висококачествената изработка и атрактивните форми новите кутии за съхранение преминават от кухнята директно на масата. Така можете да избегнете преливането или подреждането на храната и да я сервирате направо от хладилника.

Това е предимство не само за студени меса или сирена, но и за салата, сервирана в стъклена купа с капак, или за контейнер за съхранение на мюсли или овесени ядки за една нощ. Всички тези съставки за вкусна вечеря или закуска могат да бъдат поднесени на масата заедно с кутии или контейнери за съхранение на прясна храна, без да се нарушава естетическият им вид.

Кутии за съхранение: лесни за поддръжка, многофункционални и ароматно неутрални

Контейнерите за съхранение, изработени от стъкло и бамбук, обаче впечатляват не само с по-добрия си външен вид, но и с много други предимства. На първо място, това е хигиенен аспект. За разлика от използваните досега пластмасови контейнери, контейнерите за съхранение са устойчиви на топлина, така че могат лесно да се почистват, когато са горещи, и да се поддържат чисти. Някои от представените модели са дори огнеупорни, така че можете да ги използвате като прибори за готвене или пържене, за да приготвяте задушени ястия, печено месо или запеканки. Това увеличава използваемостта и полезността на контейнерите за съхранение.

Бамбукът, използван за изработката на капачките, също впечатлява с многобройните си предимства. Възобновяемият материал има естествени антибактериални свойства, които предпазват съдържанието на контейнерите за храна или бурканите за подправки от бактерии. Освен това бамбукът е изключително стабилен и издръжлив, тъй като се свива и набъбва малко. Това я прави идеалната капачка за контейнери за съхранение, използвани в кухнята. Тъй като влажността на въздуха тук е по-висока, контейнерите за съхранение се нуждаят от особено плътно прилепващи капаци, които могат да дишат.

Купете контейнери за съхранение: оптимизирани за специални изисквания

Не на последно място, стъклените съдове ви помагат в кухнята. Благодарение на факта, че съдържанието им е видимо, съставките и подправките са винаги на видно място. По този начин можете не само да видите какво трябва да вземете, но и кога нещо е на изчерпване. Подобна "предвидливост" обаче се препоръчва само в ограничена степен, тъй като някои храни са много чувствителни към светлината и могат да пострадат от открито представяне.

Въпреки това разполагаме и с подходящи контейнери за съхранение. Те са изработени по доказани модели и съчетават вековни познания с иновативен дизайн. Лукът, картофите и чесънът в саксии предотвратяват покълването на съхраняваните култури и превръщането им в негодни за консумация. Керамичната или металната тава за хляб предпазва хляба от изсъхване и го запазва свеж за по-дълго време.

Горе