3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

стъклени кани


Стъклен караф

Думата carafe идва от арабски език. Терминът идва от "garra-fa". В превод това означава "колело за вдигане на вода". Формата на стъклената чаша наподобява бутилка. От декоративна гледна точка стъклените декантери изглеждат стилно. Освен това те са много гъвкави.

Какво се произвеждат стъклените декантери?

Стъклените декантери са изработени от огнеупорно боросиликатно стъкло. Ето защо можете да използвате стъклена чаша за кафе или чай. Боросиликатното стъкло е специално произведено стъкло, което се характеризира с висока издръжливост. Той е лек и устойчив на надраскване.

Кристални декантери с различни размери

Кристалният стъклен декантер е подходящ за ежедневна употреба на масата за хранене, в хола или домашния офис, както и за специални поводи. Кристалната декантера е идеална за вода, чай, студен чай и сок. Независимо дали става въпрос за 2-литрова стъклена карафа, 1-литрова стъклена карафа или 1 5-литрова стъклена карафа - това е практично решение за брънч на терасата, хубава вечеря или градинско парти.

Стъклен декантер с капак

Стъклената карафа с капак е идеална за запазване на минералната вода свежа в продължение на няколко часа. Ако желаете, можете да добавите резенче лимон или лайм, за да увеличите освежаващия фактор. Стъклените каси със самозатварящи се капаци са особено практични. В чашата могат да се поставят и кубчета лед или плодове.

Стъклен карафа с капак

Карафата с дръжка е идеална за лесно и безопасно наливане на чай, кафе, вода или сок. Двустенните карафи са особено подходящи за съхранение на топли и студени напитки. Любимата ви напитка винаги ще бъде на разположение с желаната температура.

Стъклените карафи като "декантери"

Любителите на вино усъвършенстват насладата си с карафа. Като напълните карафата а с вино, отделяте доброто вино от утайката. В същото време добавяте кислород към виното. По време на декантирането виното се оставя да диша и по този начин да развие пълния си вкус. След като се аерира оптимално, можете лесно да я разлеете в чаши.

Стъклената карафа за съхранение на спиртни напитки

Стъклените карафи са подходящи за съхранение на спиртни напитки и ликьори. Когато се съхраняват правилно, уискито и другите спиртни напитки издържат приблизително толкова дълго в карафата, колкото и в обикновен съд.

Закупуване на стъклената карафа - кой дизайн е подходящ за вас?

Стъклените карафи са част от перфектно подредената маса. Те съчетават функционалност, форма и атрактивен дизайн. Искате да си купите стъклена кана и се чудите кой дизайн е подходящ за вас? Това зависи от индивидуалните ви предпочитания и предназначение. Между другото, кристалната карафа също е прекрасен подарък.

Приготвяне на ароматизирана вода със стъклен карафа

Искате да си направите и о вкусена вода? Зтова карафа с капак е правилният избор. Можете да подобрите освежаването, като добавите пресни плодове към водната напитка. Напълно узрелите плодове, които имат много добър вкус, са особено подходящи за тази цел. Можете да контролирате интензивността на аромата, като променяте времето за извличане. Трябва да затворите кристалната карафа с капака, докато плодовете са във водата. Така се запазват етеричните масла и ароматите.

Често задавани въпроси

Стъклените карафи устойчиви ли са на топлина?

Да. Стъклените карафи са изработени от закалено боросиликатно стъкло. То е здраво и устойчиво на високи температури. Това означава, че карафата е идеална и за горещи напитки (напр. чай).

Как се почистват стъклени карафи?

Не всяка карафа може да се мие в съдомиялна машина. Нежното ръчно почистване обикновено е напълно достатъчно. Просто налейте малко гореща вода, половин чаша ябълков оцет и едно пакетче бакпулвер или сода за хляб в карафата. След това трябва да обърнете съдържанието и да го оставите да се накисне за около четвърт час.

Как се почистват стъклени карафи?

Стъклените карафи се подсушават най-добре с четка за миене на съдове (с пяна) и кърпа. Покрийте главата на четката за пяна с кърпа. Това ще изсуши напълно вътрешността на карафата. Не остават ивици или петна.
Горе