3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Минибари

121 Продукт(и)

Мини хладилници и минибарове

Мини хладилникът или минибарът е чудесен помощник за съхранение и охлаждане на различни напитки в ламаринени, стъклени или пластмасови бутилки. В миналото такива малки хладилници са били част от стаите в скъпите хотели, особено в Америка, но днес те са обичайна практика. Дори такива минибарове са станали популярни домакински уреди.

Най-често този тип малки хладилници можете да намерите в различни барове, ресторанти или спортни центрове. Те се използват най-често за съхранение на различни сладки напитки, бира или енергийни напитки. Такъв минибар обаче ще намери приложение и в дома, например на терасата, край басейна или някъде в задния двор, за да не се налага да ходите до хладилника, който се намира вътре в къщата, за да си вземете напитка.

Някои мини хладилници имат дори фризер . Алтернативи на такива минибарове могат да бъдат например и шкафове за вино или по-големи хладилници за напитки.

Основни предимства на мини хладилниците и мини баровете

 • Компактен размер - повечето минибарове или хладилници не надвишават 90 литра обем.
 • По-ниска консумация на електроенергия в сравнение с обикновените хладилници за напитки.
 • Сравнително ниска цена - мини хладилниците за напитки не са скъпо удоволствие. Тук ще намерите най-евтиния от 119 €.
 • Стилен дизайн - Минибаровете не служат само за охлаждане на бирата или напитките, но и за завършване на цялостния дизайн на помещението, в което ги съхранявате.
 • Прозрачни врати - Някои видове мини хладилници имат стъклени врати, през които можете бързо да видите какви напитки или бира има вътре.

Как да изберем минибар?

Има няколко критерия, които трябва да вземете предвид, преди да изберете мини хладилник или мини бар за напитки:

 • Търсите вграден или свободностоящ минибар?
 • Какъв обем мини хладилник ще отговаря на вашите нужди?
 • Какъв размер минибар ще се побере във вашето пространство?
 • Кой тип врата ще подхожда на местоположението на вашия минибар?

Вградени или свободностоящи минибарове

Първият въпрос, на който трябва да си отговорите, преди да изберете минибар, е свързан с вида на минибара: искате ли вграден или свободностоящ уред?

 • Предимството на вградените минибарове е, че не заемат много място, тъй като са част от пространството, в което ги съхраняваме. Недостатъкът на тези въплъщения е, че те са по-сложни в случай на повреда. В такъв случай ще трябва да демонтирате всички останали вещи в близост, за да можете да извадите мини хладилника от това място.

 • Свободностоящите минибарове, от друга страна, заемат повече място, но с тях може да се борави лесно и без особени усложнения, а освен това можете да ги преместите на друго място по всяко време.

Обем на мини хладилника за напитки

Още е важен обемът на мини хладилника. Тук трябва да помислите колко често и за колко души ще служи вашият мини хладилник. В случай че той ще бъде разположен например на терасата на къщата и ще се използва само от време на време, мини хладилник с вместимост 20-30 литра е напълно достатъчен. За по-голям брой хора, например за среща с приятели на по бира от домашната пивоварна, е за предпочитане да се сдобиете с хладилник с вместимост поне 50 литра.

Размери

Ако планирате да закупите бар хладилник, задължително проверете размерите в списъка с параметри. Измерете пространството, в което искате да го поставите, и добавете поне 2 см към размерите на целевото пространство, за да не се окаже, че хладилникът е прекалено натъпкан с други аксесоари. Това просто гарантира, че всичко пасва идеално и е удобно за използване.

Вид на вратата

Последният елемент в списъка е дизайнът на вратата. Можете да избирате между два варианта, а именно дали вратата ще бъде прозрачна (стъклена) или непрозрачна. Тук трябва да помислите за какво искате да използвате мини хладилника. Ако искате да я използвате за търговски цели, препоръчваме ви да изберете стъклена врата, за да могат клиентите ви винаги да знаят какво има вътре. За домашна употреба можете да изберете опцията, която предпочитате.

Горе