3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта
.seo-bullets-heizung * { text-align: left; цвят: #000 !important; padding-bottom: 10px; } .seo-bullets-heizung { padding-left: 20px; } .seo-paragraph li { list-style: disc !important; } .seo-paragraph { padding-left: 20px; } .categoryBottomText h2 { width:100%, margin:unset; width:100%!important; margin-bottom: 15px; categoryBottomText * { color: #212121 !important; }

Хладилна кутия и фризер: надеждно съхранение на пресни храни и напитки

Независимо дали става въпрос за компактен електрически охладител, фризер или хладилник-фризер, всички те са незаменими инструменти за запазване на напитките свежи през лятото или за съхранение на храна след седмичното пазаруване. Компактните модели, като например охладител за къмпинг, също могат да осигурят по-голяма гъвкавост при пътуване - при условие че електрическият охладител действително отговаря на вашите изисквания.

Типове и варианти: много възможности, независимо дали искате да купите електрически хладилник с фризер или фризер

Отделенията за прясна храна могат да бъдат разделени на два варианта: от една страна, отделение, които се управляват пасивно с помощта на предварително охладени пакети с лед, и от друга страна, устройства, които имат електрическа връзка и следователно се захранват от активен източник на енергия. Освен това, както се подразбира и от термините, трябва да се прави общо разграничение между функциите на замразяване и охлаждане.

Малкият фризер се захранва с електричество и има вграден термоелектрически хладилен агрегат, който работи точно както в голям хладилник или фризер. Те могат да се включат към 12 V контакт в автомобила или кемпера, като при необходимост се използва адаптер за променлив/постоянен ток. Ако искате да купите охладител, който ще се използва постоянно, препоръчваме модели с абсорбционна технология. Те работят по-енергийно ефективно и тихо, а някои модели могат да работят и на газ, ако наблизо няма активен източник на енергия.

Функции и оборудване - от малки охладители до големи фризери

Когато решавате какво да купите, трябва да прецените какво точно искате да съхранявате в хладилника и в какви количества. По-големите версии, като например 30-литровия охладител, са идеални за семейни и групови пътувания, при които по-малките 12- или 14-литрови версии не предлагат достатъчно място.

В допълнение, трябва да се обърне внимание на времето за охлаждане и производителността. Компактните охладители с пасивно охлаждане могат да поддържат подходящата температура на съхраняваните в тях стоки за приблизително от 4 до 120 часа. При тези, които са свързани със захранване, охлаждането е непрекъснато. Капацитетът на охлаждане обикновено е между 13 и 22 °C в зависимост от температурата на околната среда, така че той трябва да се извади от температурата на околната среда. Ако спите до малък фризер в караваната си, трябва да се уверите, че той работи възможно най-тихо. Моделите с 30 dB вече са сравнително тихи, тъй като нивото на звука е приблизително равно на шепот.

100-литровият фризер естествено достига много по-ниски температури от хладилните кутии. Такива модели могат да имат и практични функции, като например функции за леко замразяване или забранява замръзяването. И двете също така намаляват образуването на лед по вътрешните стени, което гарантира, че действително можете да използвате цялата вътрешна повърхност за съхранение на храна. Моделите с по-голям капацитет могат да се използват и като единствен или втори фризер в кухнята. За средно- и дългосрочно съхранение, особено в къщи, се препоръчват модели с още по-голяма вместимост.

За какво трябва да внимавате, когато купувате хладилник с фризер?

Уверете се, че и двете разполагат с достатъчно пространство за вашите нужди. Помислете и за това как да си осигурите непрекъснато снабдяване с енергия, особено по време на пътуване. Ако търсите компактен втори уред за домашната си кухня, мазето или стаята за гости, например, трябва да обърнете специално внимание и на външния вид. И тук ви очаква широка гама: от вечни и дискретно проектирани уреди до цветни модели, които дори имат ретро привкус.

Често задавани въпроси

При какви температури на околната среда могат да се използват охладители и фризери?

Обърнете внимание на информацията върху етикета на продукта. Повечето фризери могат да се използват при температури на околната среда между 16 и 38°C, което означава, че не би трябвало да има значителни ограничения при избора, освен в екстремни климатични зони.

Каква е вътрешната конструкция на електрическия охладител?

Компактните уреди за пътуване обикновено имат само едно отделение, но могат да имат и гъвкави вложки. Домашните модели често имат две или повече отделения, дори в компактната версия.

Могат ли охладителите да поддържат храната топла?

Това важи само ако моделът има функция за поддържане на топлината, която не е стандартна. Функцията за поддържане на топлина също е от голяма полза при пътуване, например ако искате да запазите предварително приготвената храна топла в караваната.
Горе