Хладилници

Delaware Хладилник 75 литра Фризер 4 литра Компресия
Delaware Хладилник Хладилник Черно
404,00 лв. 499,00 лв.
Cool Vibe, хладилник, F, 90 l, VividArt Concept, стил манго, черен
Cool Vibe хладилник Хладилник Черно
472,00 лв. 709,00 лв.
Delaware, хладилник, E, 75 литра, 4 литра фризер, компресия, сребристо/сиво
Delaware хладилник Хладилник Сребърен металик
413,00 лв. 499,00 лв.

Хладилници и фризери

При избора на хладилник и фризер трябва да се вземат предвид няколко фактора, включително дизайн, функции и други характеристики. Вземете предвид консумацията на хладилника и фризера и нивото на техния шум. Изберете подходящия тип за вашето пространство. На какви параметри трябва да отговарят хладилникът и фризерът?

Как да изберем хладилник?

Когато купувате хладилник, не мислете само за външните размери на хладилника. Уверете се, че сте оставили достатъчно място около него за подходяща вентилация. Ако хладилникът ви няма достатъчно място за отвеждане на топлината, той ще трябва да работи по-усилено и да изразходва повече енергия. По правило оставете поне 5 см отстрани и отзад и 10 см отгоре. Може да намерите препоръчаните от производителя разстояния в нашите ревюта на хладилници.

Преди да купите хладилник, помислете какво още ще искате да поберете в хладилника. Ако възнамерявате да съхранявате големи чинии или бутилки вино, уверете се, че избраният хладилник има достатъчно място, за да ги побере. За да получите представа за вместимостта на хладилника, проверете вътрешните му размери:

 • измерете широючината, височината и дълбочината на помещението, където ще бъде монтиран хладилника
 • измерете необходимото пространство за лесното отваряне на вратата и чекмеджетата
 • разстоянието на хладилника от околните мебели

Ако поставите хладилника или фризера плътно, в дългосрочен план ще изхарчите пари за неговата работа. Хладилникът и фризерът ще трябва да работят по-усилено, за да се охладят. Правилото е 5 см отстрани и 10 см отзад.

Видове хладилници

Комбинирани хладилници

Комбинирани хладилници са хладилници, които "съчетават" хладилник и фризер. Този тип хладилници се намират в повечето домове поради своята практичност. Той предлага идеалния баланс между комфорт, функционалност и цена.

Едно от предимствата на този тип хладилник е, че обикновено е най-евтиният вариант на пазара. Ако търсите хладилник, който да е бюджетен, този тип определено трябва да се разгледа. Друго предимство на този хладилник е лесното му управление. Няма повече да се занимавате с два различни уреда - с този хладилник всичко е на едно място.

При този тип хладилници също така предлага широка гама от възможности. Независимо дали търсите малък или голям хладилник, трябва да може да намерите нещо, което да отговаря на вашите нужди.

Хладилникът с фризер е практичен за пространството в кухнята. Отделението на хладилника и фризера са отделени с отделни врати. Свободностоящият комбиниран хладилник е най-разпространеният тип хладилник с най-много възможности за избор на функции за вашето пространство. За дизайнерски вид на кухнята предлагаме и вграден комбиниран хладилник, който е монтиран директно в шкафа.

И накрая, този тип хладилници са идеални за по-големи запаси от храна. Ако трябва да съхранявате много храна, този хладилник ще ви осигури достатъчно място за цялото семейство.

Охладители за напитки

Хладилници за напитки: Ако искате да сте сигурни, че напитките ви са добре охладени, препоръчваме ви да използвате бар хладилник. Тези хладилници са предназначени специално за охлаждане на напитки и ще поддържат правилната температура не само на лимонадите, но и на бирата и виното.

При избора на бар хладилник е важно да вземете предвид колко бутилки искате да съхранявате. Всеки тип хладилник има различен капацитет. Ако търсите хладилник, който може да побере голямо количество вино, бира или други напитки, трябва да изберете такъв с по-голям капацитет:

 • Капацитетът на хладилниците за напитки обикновено варира от 60 до 250 литра
 • Обемът на бутилките за вино обикновено се посочва в брой бутилки. имат обем, който обикновено се дава в брой бутилки, и капацитет до 200 броя.

Минибарове

Минибарове: Като друг вид хладилници за напитки са минибаровете. Тези хладилници са специално проектирани мини хладилници за охлаждане на напитки, които се използват главно в местата за настаняване. Обикновено това са хладилници под плота. Някои от тях са със стъклени врати, за да имате по-добър изглед към минибара.

Как да изберете фризер?

Има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид при избора на фризери. Размерът на фризера е важен, както и видът на фризера (рафт или плот). Други фактори, които трябва да вземете предвид, са капацитетът на фризера и функциите, които той предлага. Колко храна съхранявате в хладилника или фризера си и колко души са във вашето домакинство - изберете размера в литри. За един член на семейството полезният обем за охлаждане е 70 л, а за замразяване - около 25 л.

 • Хладилникът с фризер с височина 140-170 см е подходящ за семейство от 1-2 души
 • За семейство от 3-5 души е идеален хладилник с височина 180 см и повече
 • За големи семейства се препоръчва американски хладилник с голяма вместимост

Бързият достъп до любимите храни е важен. Хладилникът включва плъзгащи се рафтове от вътрешната страна на вратата, регулируеми отделения на вратата и отделение за млечни продукти. Отделението за месо трябва да е с по-ниска температура от останалата част на хладилника, в идеалния случай с отделен контрол на температурата.

Някои видове хладилници имат специални отделения за съхранение, в които се съхраняват изключително високи предмети или чинии.

Търсете функции, които ще използвате

 • Диспенсър за лед и вода
 • Регулируеми крачета за настройка на хоризонталното положение. Колелца за лесно преместване.
 • Регулируема температура
 • Зона за бързо охлаждане - в близост до изхода за студен въздух. Полезна за бързо охлаждане на напитки.
 • Детско заключване - полезно за диспенсери за вода, диспенсери за лед, терморегулатори и заключващи се отделения.
 • Интелигентният хладилник ви позволява да се свържете с вашия смартфон. Предлага разширени функции и позволява дистанционно управление.

Какви са основните параметри, за които трябва да внимавате?

Консумация на енергия - По-големият хладилник или фризер използва повече енергия от по-малкия. Пресните храни трябва да се съхраняват при температура между 0 °C и 4 °C. Замразената храна около -18 °C. Изборът на ефективен хладилник ще ви спести пари. Класът на енергийна ефективност показва какви ще бъдат текущите ви разходи и изчислява потреблението на енергия в киловатчаса годишно.

Шум - При нормална работа хладилниците и фризерите обикновено работят при 35 dB. При някои хладилници може да има повишен шум при стартиране на компресора, автоматично размразяване, стартиране на електрическия вентилатор или други температурни промени.

Почистване - Изберете гладки и лесни за почистване повърхности. Проверете дали чекмеджетата и рафтовете могат да се изваждат лесно, когато се нуждаят от почистване.

Горе