3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Комбинирани хладилници

13 Продукт(и)

Комбиниран хладилник с фризер

Един от най-популярните видове хладилници е комбинираният хладилник с фризер. Тези кухненски уреди имат отделни хладилни и фризерни отделения - всяко със собствена врата. Това ги прави много практични и удобни за много собственици на жилища.

В крайна сметка ще трябва да изберете подходящия стил за вашата кухня. Комбинираните хладилник с фризери се предлагат в различни стилове, така че е важно да изберете такъв, който да допълва съществуващия ви интериор.

Предимства на комбинираните хладилници с фризери:

 • Комбинираният хладилник и фризер в един уред - не е необходимо да купувате хладилник и фризер поотделно, така че е по-икономично.

 • Компактност - комбинираните хладилници са проектирани вертикално и заемат по-малко място в кухнята.

 • Голям избор - предлагаме няколко вида комбинирани хладилници, така че можете да изберете най-подходящия за вас.

Недостатъци на комбинираните хладилници:

 • По-малък капацитет на фризера - Като цяло комбинираните хладилници разполагат с по-малко място за съхранение на храна във фризерното отделение в сравнение с обикновените фризери.

Какви видове комбинирани хладилници предлагаме

 • Търсите фризер за ресторант, бюфет или друго заведение за хранене.
 • Имате голямо семейство, което се нуждае от много място за съхранение на храна.
 • Няма да купувате големи количества храна с отстъпка.
 • Имате ли нужда да съхранявате месо за зимата? Фризерът ракла ви помага да съхранявате месо.

Предимства на фризерите:

 • Хладилник с фризер отгоре - тези видове комбинирани хладилници имат фризерно отделение в горната част на хладилника. Като цяло такива комбинирани хладилници имат по-малък фризер в сравнение с тези, в които е разположен в долната част на хладилника. Предимството обаче е, че ако редовно изваждате храната от фризера, не е необходимо да търсите отдолу.

 • Хладилник с фризер отдолу - този тип комбинирани хладилници имат по-голямо фризерно отделение, но при редовно изваждане на храна може да се окаже неприятно да се навеждате надолу. Освен това този хладилник не е много подходящ за възрастни хора или за хора с проблеми с гърба.

 • Хладилник и фризер един до друг - има и модели, при които хладилникът и фризерът са разположени вертикално един до друг. Такива хладилници се наричат още американски хладилници, като например Grand Host L.

 • Хладилници с двойна врата - Хладилниците с двойна врата имат собствена врата за хладилното отделение и отделна врата за фризерното отделение. Предимството е, че когато една от вратите се отвори, от другата част на комбинирания хладилник не излича топлината.

 • Хладилници с една врата - тези хладилници с фризер работят само с една врата, която е обща за хладилника и фризера.

Как да изберем хладилник с фризер?

Има няколко важни фактора, които трябва да се вземат предвид при избора на фризери. Първо, трябва да изберете подходящия размер за вашите нужди. Тези уреди се предлагат в различни размери, така че е важно да изберете такъв, който да пасва на вашата кухня.

Вторият важен фактор е обемът на самия хладилник с фризер. На пазара има няколко различни вида хладилници с фризер, затова първо трябва да помислите колко храна ще съхранявате в хладилника и фризера. При избора, можете да използвате уравнението, според което на човек в домакинството трябва да се падат поне 60 литра в хладилника и поне 25 литра във фризера.

Друг важен фактор е видът на фризера. Някои комбинации хладилник с фризер имат фризер, а други имат фризер разположен отгоре. Фризерите са по-енергийно ефективни, така че те могат да бъдат добър избор, ако искате да спестите от сметките за енергия.

Предимството на тези хладилници е, че те обикновено са по-евтини от закупуването на два самостоятелни домакински уреда. Цените на хладилниците с фризер могат да варират, но често са по-евтини от закупуването на хладилник и фризер поотделно. Това може да бъде чудесен вариант за хора с ограничен бюджет.

Хладилниците с фризер обикновено имат по-добри характеристики на замразяване и ефективност от хладилниците без фризер. Това означава, че храната ви ще остане свежа за по-дълго време и няма да се притеснявате, че ще се развали толкова бързо. Ако държите на свежестта на храната си, това определено е важен фактор.

Ако търсите практичен и удобен начин да съхранявате храната си на студено, комбинацията от хладилник и фризер е чудесен избор. Имайте предвид тези фактори, когато пазарувате, и със сигурност ще намерите идеалното устройство за вашите нужди.

Горе