3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Таванни вентилатори

31 Продукт(и)

Вентилатор на тавана: тропически и домашен шик - разхлаждащ бриз, който не се нуждае от (постоянна) стая

Фактът, че таванните вентилатори са били обичайна характеристика на обществените сгради в тропическите страни скоро след електрификацията, може да се приеме като доказателство за тяхната ефективност. Най-голямото предимство на вентилатора за таван са неговите размери: диаметърът на лопатките до 134 см позволява оптимална циркулация на въздуха. (Вероятно) най-големият недостатък е фактът, че вентилаторът не може да бъде "прибран". Въпреки това разнообразието от дизайни от различни материали вече позволява визуално перфектно интегриране в съответната жилищна среда. Вентилаторът за таван с осветление предлага допълнителни практични предимства. О: През зимата роторът на тавана определено може да намали разходите за отопление. Друго предимство е тихата работа на вентилатора за таван. Така таванна лампа с вентилатор ще убие няколко мухи с един удар.

Wie funktioniert ein Deckenventilator?

Вентилаторът на тавана циркулира топлия въздух на височина и го изпраща обратно надолу като охлаждаща въздушна струя. Това ще

  • първо, предотвратява се натрупването на топлина под тавана
  • второ, постига се ефективна и равномерна циркулация на въздуха, която се възприема като приятна.

Ako sa musí otáčať stropný ventilátor?

При моделите с "лятна и зимна работа" посоката на въртене на лопатките на ротора може да се обърне през зимата - т. е. с възходящ въздушен поток. Това ще създаде налягане, което ще накара топлия въздух да се върне обратно през стените на помещението. Вместо да се задържа излишно под тавана, топлият въздух се връща в обитаемата част на помещението - икономиите на разходи за отопление са ясно измерими. Ето как може да се отговори на този въпрос.

Вентилатор за таван: тиха работа

Решението за закупуване на вентилатор за таван обаче обикновено пада точно преди лятото. В крайна сметка най-благородната задача на вентилатора е да осигурява охлаждащ бриз. Също толкова важно е обаче вентилаторът на тавана в спалнята да се държи тихо. Благодарение на големината на лопатките, вентилаторите за таван не трябва да се въртят толкова бързо за тази операция, но все пак постигат ефективен въздушен поток - и в същото време са тихи. Почти всички модели имат три нива на мощност и едва достигат стойности над 50 db дори при "пълна мощност". Поради това вентилаторът за таван с дистанционно управление е особено подходящ за спалнята: тих, приятно прохладен и без неприятно течение.

Лампа с вентилатор: с лек и подходящ дизайн за всеки интериорен стил

Въртящите се под тавана лопатки се нуждаят от електричество - вентилаторът за таван с лампа умело се възползва от факта, че връзката за осветяване на помещението обикновено вече е разположена в средата на тавана. Таванният вентилатор с осветление винаги е оборудван с дистанционно управление, което осигурява независимо включване на осветлението и вентилатора. Монтираните тела на осветителите са перфектно адаптирани към съответния дизайн. Комбинациите от матиран матиран алуминий със сребърни лопатки или никелово покритие и матирано стъкло с топли дървесни фурнири като орех, череша или палисандър придават на всеки таванен вентилатор с дистанционно управление изтънчено елегантен вид. Вентилатор за таван във вид на дърво, например светъл клен, изглежда много уютно, белият цвят е донякъде незабележим, а черният цвят създава отличителен акцент.

Закупуване на вентилатор за таван: какво да вземем предвид?

Има няколко важни момента, които трябва да вземете предвид, когато обмисляте закупуването на вентилатор със светлина. Размахът на крилата от 105 cm е достатъчен за помещение от приблизително 15 m2. От стая с размер 20 m2, се препоръчва да се закупи вентилатор за таван с диаметър на перката 132 cm. Stropné ventilátory nie sú ľahké; в зависимост от модела те тежат между 5 и 15 кг. Поради това е необходимо предварително да се провери носещата способност на металните тавани. Освен това е необходимо да се запитаме дали е налице

  • stropný ventilátor s osvetlením
  • или таванен вентилатор без светлина

трябва да се случи. Stropné svetlo s ventilátorom ponúka ďalšiu praktickú výhodu. Вентилаторът на тавана с осветление и дистанционно управление, който работи безшумно, не оставя нищо за желаене по отношение на комфорта. Всички таванни вентилатори Klarstein се доставят с подробни и лесни за разбиране инструкции за монтаж - но ако имате някакви съмнения, консултирайте се с професионалист, за да сте сигурни. Тогава може да дойде следващата гореща вълна - Klarstein ще се погрижи да останете на хладно.

Горе