Стенни климатици

Ground Control 12, климатизация, бяла, 12000 BTU
Ground Control 12 климатизация Бял Разлределител за инверторни климатици 3,5 kW
1.389,00 лв. 2.369,00 лв.
WINDWAKER SUPREME 9000 климатик от две части 9000 BTU 2.6 / 2.8 KW RC
WINDWAKER SUPREME 9000 климатик от две части 9000 BTU 2.6 / 2.8 KW RC Бял Разлределител за инверторни климатици 2,8 kW
1.499,00 лв. 2.589,00 лв.

Split-Klimaanlage - effizient zum Frischegefühl in den eigenen vier Wänden

Когато термометърът в централноевропейския климат обещава тропически температури, за много хора климатикът в дома е най-доброто решение. За да осигурите бързо охлаждане, съвременните сплит климатици са отличен избор. Какво представлява сплит системата за климатизация и защо си струва да се купи сплит система за климатизация, е обобщено в следната информация.

Какво представлява сплит климатикът?

Сплит климатикът е сплит устройство, което съчетава две крайни устройства. Той свързва климатика като външно тяло с вътрешното тяло. Охлаждащата тръба свързва двата елемента един с друг. Като вътрешно тяло климатичната система засмуква влажен, топъл въздух от интериора в сплит климатичната система и осигурява охлаждане чрез изпарителната серпентина. Резултатът от този процес е кондензат, който се изхвърля през кондензационен маркуч. Въздуховодите за подаване на въздух влизат в помещението по външната фасада. Като стенно тяло/вътрешно тяло климатикът връща охладения въздух обратно в помещението. Хладилният тръбопровод пренася хладилния агент до климатика като външно тяло. Охлаждането се осигурява от компресор. Освободеният топъл въздух се изхвърля от външното тяло. Сплит устройството обработва въздуха извън помещението.

Welche Vorteile hat eine Klimaanlage als Splitgerät?

Предимството на сплит агрегатите е, че температурата в помещението се охлажда много бързо, като по този начин се постига комфортна среда на живот. Те са много тихи, ефективни и ориентирани към нуждите по време на работа. Освен това е възможно да се комбинират няколко вътрешни тела само с едно външно тяло. Освен това те се представят по начин, който спестява място. Тъй като вграденият компресор има гъвкава консумация на енергия, не е необходимо устройството да работи при пълно натоварване. По този начин желаната температура може да бъде постигната с част от максималната мощност и да се поддържа на постоянно ниво. Сплит климатикът достига желаната температура в помещението с една трета по-бързо. Освен това не е необходимо да се долива хладилен агент по време на нормална работа. Сплит устройствата могат да охлаждат цял апартамент или цяла къща. Предпоставка за това обаче е, че това са малки обекти и мощни устройства. Ако сплит климатикът се обслужва редовно и не се използва непрекъснато, ще се възползвате от дългия му експлоатационен живот.

Kann ein Splitgerät ebenfalls zum Heizen verwendet werden?

Ако изберете сплит климатик, можете да постигнете отоплителна мощност, която е с около 60% по-висока от тази на инверторен климатик с постоянно компресиране. При сплит системата въздухът може да се разпределя по-оптимално, отколкото при обикновените радиатори. Сплит устройствата също работят много чисто.

За какви Einsatzbereiche са предназначени Klimasplitgeräte?

Освен в частни жилищни помещения, сплит климатичните системи могат да се използват и в прегряти офиси. Но също и в лекарски кабинети, медицински заведения, обществени институции и офиси, сплит климатиците създават приятна прохлада, когато топлината прониква в интериора. Следователно сплит климатикът може да се използва както в частни, така и в търговски обекти и осигурява голямо топлинно облекчение.

Купете мощен сплит климатик

Предлагаме ви избор от мощни сплит климатици с непреходен дизайн. Те принадлежат към висок клас на енергийна ефективност, работят надеждно и осигуряват приятен климат в помещенията за кратко време. Поръчайте своя сплит климатик сега и получете абсолютна свежест от Klarstein!

Горе