Ще ви посъветваме как да си изберете стилен винен охладител

Независимо дали сте любител на хубавото вино или му се наслаждавате само от време на време, виненият охладител не се отнася само за перфектно охладеното вино, но и за функционалния дизайн. Гостите вече никога няма да ви изненадат, защото поне една добра бутилка добро вино винаги ще бъде под ръка. И ще видите, че със стилния аксесоар към кухнята или хола гостите веднага ще се впечатлят. Не сте сигурни кой охладител за вино е подходящ за вас? Ще се радваме да ви посъветваме.

1. Колко бутилки ще скалдирате?

Помислете колко бутилки вино обикновено имате вкъщи. Те със сигурност добре охладени на правилната температура. Ако се наслаждавате на вино само от време на време, то със сигурност ще ви свърши работа и по-малък винен охладител с капацитет от 8 до 16 бутилки. Ако вкъщи имате възхитителна колекция от вина, по-добре обърнете внимание на винени охладители с по-голям капацитет за дома или ресторанта, предлагаме и модели от по-висок клас с капацитет от повече от 100 бутилки.

2. Пиете бяло, червено или пенливо?

Независимо дали сте любител на червеното вино или охладеното шампанско, по-важно е да осъзнаете дали съхранявате само един вид вино или повече. Ако харесвате един вид вино, еднозонният охладител за вино ще бъде отличен избор. Ако охлаждате бяло, червено и пенливо, ще ви е необходим многозонен магазин за вино. Той има различни температурни зони в различни раздели. Можете да зададете желаната температура отделно за всяка зона. Това гарантира перфектно изживяване, защото винаги ще пиете вино с най-високо качество.

3. Каква е енергийната консумация на винен охладител?

Не забравяйте, че винения охладител е уред за целодневна употреба. Затова внимавайте при избора на енергиен клас, както и при избора на хладилник. По закон всеки уред има степен на енергиен клас на етикета си. Най-модерните и следователно най-икономичните уреди са с етикет A (или A +, A ++), а от друга страна са обозначени с G, тези които имат най-висока енергийна консумация.

Какво означава това за винените охладители? Тези с термодвойка са в по-ниските ценови групи, но в сравнение с винените охладители с компресор имат до два пъти повече консумация на електроенергия. От друга страна, бонусът на винените охладители с термодвойка е нулев шум и нулеви вибрации. Охладителите за вино с компресор изискват по-голяма първоначална инвестиция, но скоро ще ви се върне под формата на по-ниски разходи за енергия. Като бонус, охладителите за вино с компресор имат много по-висока производителност и също така ефективност на охлаждане.

 

4. Местоположение на винения охладител

Независимо дали избирате вграден или свободно стоящ винен охладител, помислете за неговото местоположение. Не бива да има пряка слънчева светлина върху уреда. Това не само би повлияло на качеството на самото вино, но също така ще увеличили консумацията на енергия. Задната част се нуждае от достатъчно пространство, за да разсее топлината, за да се предотврати прегряването на уреда. Също така имайте предвид, че винения охладител има отваряща се врата, на което също трябва да обърнете внимание.

 

5. Материали и тяхната естетическа функция

Най-използваните материали ввъв винените охладители са стъкло, неръждаема стомана и дърво. Те изглеждат дизайнерски и практични. По-достъпна алтернатива са рафтовете с хромирани тел. Дървените рафтове от своя страна спомагат за поддържане на оптимална влажност във винени охладител. Стъклото на вратата може да се намери в матова, прозрачна или оцветена версия. Всичко зависи само от вашия вкус за дизайн.

Горе