Malvi, тиган, 22,5 см., чугун, вдлъбнатини, нагорещен, 22,5 х 5 х 22,5 см. жлеб | Ø 22,5 cm
Malvi, тиган, 22,5 см., чугун, вдлъбнатини, нагорещен, 22,5 х 5 х 22,5 см. жлеб | Ø 22,5 cm
Malvi, тиган, 22,5 см., чугун, вдлъбнатини, нагорещен, 22,5 х 5 х 22,5 см. жлеб | Ø 22,5 cm
Malvi, тиган, 22,5 см., чугун, вдлъбнатини, нагорещен, 22,5 х 5 х 22,5 см. жлеб | Ø 22,5 cm
Malvi, тиган, 22,5 см., чугун, вдлъбнатини, нагорещен, 22,5 х 5 х 22,5 см. жлеб | Ø 22,5 cm
Malvi, тиган, 22,5 см., чугун, вдлъбнатини, нагорещен, 22,5 х 5 х 22,5 см. жлеб | Ø 22,5 cm

Malvi тиган

панел Черно
64,00 лв. 79,00 лв. (плюс ДДС)
Тема на промяната:
Размер:
Стоката не е на склад и трябва да се поръча.
14 дни за връщане

Основна информация

Здрав и устойчив: чугунов тиган

Нагорещен: готов за използване веднага

Универсален: за всички видове печки, грилове, огнища и пещи

Описание на продукта

Устойчив и универсално използваем: грил тиганът Klarstein Malvi е израбоетн от здрав чугун, който осигурява оптимално разпределение на топлината. Вкъщи на печката, във фурната или при готвене навън. Идеален за стекове, наденички, печени картофи, но и за зеленчуци и ястия от яйца. Дъното с вдлъбнатини ще се погрижи за типичните лентички като от грил. Malvi е предварително нагорещен и готов за използване веднага. Тиганът се доставя със силиконово защитно покритие за дръжката за лесна манипулация.

Покажи повече

Качества

Свалете упътване за употреба
  • материал: чугун
  • оптимално разпределение на топлината, благодарение на изработката от чугун
  • с вдлъбнатина за оттичане
  • на тигана винаги трябва да има защитен слой мазнина
  • дръжка с отвор за закачане
  • достъпен в два размера
  • Указания за подръжка: тиганът трябва да се почиства само с гореща вода, да не се използва препарат за съдове и да не се мие в съдомиялна машина.
Malvi, тиган, 22,5 см., чугун, вдлъбнатини, нагорещен, 22,5 х 5 х 22,5 см.

Размери и технически подробности

  • размери на тигана: прибл. 22,5 х 5 х 22,5 см. (Ш х В х Д)
  • размери на площта за печене: прибл. 21 х 21 см. (Ш х Д)
  • тегло: прибл. 3,8 кг.

Какво ще бъде доставено

  • 1 х тиган
  • 1 х защитно покритие на дръжката

Условия за доставка

Стоката не е на склад и трябва да се поръча.

79 zł

Клиентски ревюта

(19 рейтинги) Напишете ревю
Към този продукт все още няма ревюта.

Мнения на клиенти от други държави

Потвърден преглед

Ich verwende die Pfannen auf dem Grill … Perfekt…

Използвам тиганите на скара... Перфектни...

Потвърден преглед

schnell geliefert und macht einen guten und wertigen Eindruck. Test steht noch aus aber ich denke mal ne Pfanne halt...

доставя се бързо и прави добро и ценно впечатление. Тестът все още предстои, но мисля, че тиган...

Потвърден преглед

Sehr gute Grill Pfanne wird schnell heiß und somit eine tolle Anschaffung für den Haushalt.

Много добър грил тиган се нагрява бързо и затова е чудесна покупка за домакинството.

Потвърден преглед

Die Pfanne ist ausgezeichnet verarbeitet. Die Liwanzen gelingen und schmecken super gut. Nichts pappt an. Wichtig: nur mittel erwärmen. Bei 9 Heizstufen max 4!!!

Тавата е отлично обработена. Liwanzen успяват и имат супер добър вкус. Нищо не залепва. Важно: нагрявайте само средно. С 9 степени на отопление макс 4!!!

Потвърден преглед

Ist sehr schwer, und fleisch verbreitet zu schnel aber nur in der Mitte 2 Sterne von 5

Много е тежък и се разпространява твърде бързо, но само в средата 2 звезди от 5

Потвърден преглед

Leicht zu bedienen, da aber gusseisen pfanne ist sollte man vorsichtig umgehen.

Лесен за използване, но тъй като тиганът е чугунен, трябва да се внимава.

Потвърден преглед

Vorneweg: macht super pancakes. Aber: natürlich braucht es mehr Öl als in einer beschichteten Pfanne. Und es ist wichtig, die Temperatur zu beachhten. Gusseisen leitet und hält Hitze sehr viel besser, daher mit etwas niedriger Termperatur beginnen. Durch die vorgegeben Form kann der Teg nicht weglaufen, für das Wenden ist der richtige Moment wichtig, sonst wirs fuddelig. Ich mag die Pfanne.

Първо: прави страхотни палачинки. Но: разбира се, изисква повече масло, отколкото в тиган с покритие. И е важно да следите температурата. Чугунът провежда и задържа топлината много по-добре, така че започнете с малко по-ниска температура. Поради дадената форма, тегът не може да избяга, важен е точният момент за обръщане, в противен случай става разхвърляно. тигана ми харесва

Потвърден преглед

Die ersten Steaks hat die Pfanne auf unserem Induktionsherd sehr gut gemeistert. Allein vom optischen her konnte man die Steaks vorher nicht so zubereiten. Der Geschmack des Fleisches war nach dem Braten sehr gut. Die Steaks waren durch, aber trotzdem saftig. So muss es sein! Auch der Betrieb im Backofen war hervorragend. Hat alles funktioniert und die Pfanne ist heil geblieben! An das Gewicht der Pfanne muss man sich erst einmal gewöhnen. Man sollte sie mit zwei Händen bedienen! Für Induktionsherde gebe ich Kaufempfehlung. Ich hoffe, es bleibt alles so positiv! Ansonsten melde ich mich wieder.

Тиганът на нашата индукционна печка се справи много добре с първите пържоли. Само от визуална гледна точка пържолите не могат да бъдат приготвени по този начин предварително. Вкусът на месото беше много добър след печене. Пържолите бяха готови, но все още сочни. Така трябва да бъде! Работата във фурната също беше отлична. Всичко се получи и тиганът остана непокътнат! Първо трябва да свикнете с тежестта на тигана. Трябва да ги използвате с две ръце! За индукционни печки давам препоръка за покупка. Надявам се всичко да е положително! В противен случай ще се свържа с вас.

Потвърден преглед

Jetzt weiß ich warum Liwanzen Li-wanzen heißen. Li muß man wohl mit "für" übersetzen. Eine Spaßpfanne für die ich noch einen Verwendungszweck erfinden muß.

Сега знам защо Li буболечките се наричат Li буболечки. Li вероятно трябва да се преведе като "за". Забавен тиган, на който все още трябва да измисля предназначение.

Потвърден преглед

Die Pfannen sind gut geeignet zum grillen, alles ok

Тиганите са много подходящи за печене, всичко е наред

Потвърден преглед

Wie oben Jeff, habe ich die Pfanne speziell für die Verwendung auf einem Holzvergaserkocher gekauft. Bin allerdings noch nicht zum Testen gekommen und kann deshalb noch nichts zu den Brateigenschaften sagen. Die Verarbeitung der Pfanne, also des Gussteils ist gut. Die Auflage ist fast plan (nur ganz leichtes kippeln). Allerdings lässt die Verarbeitung des Klappgriffs zu wünschen übrig. Der Griff rastete nicht sauber ein und stand deshalb auch zu steil. Durch vorsichtiges Nachbiegen in einem Schraubstock habe ich dies korrigiert; der Griff rastet jetzt vollständig ein und steht jetzt in einem flacheren Winkel. Die Verchromung an der Biegestelle ist dabei natürlich zum Teufel gegangen (nicht tragisch, hätte ohnehin nicht lange gehalten, muss man eben nach der Reinigung ebenfalls einölen). Absolut nicht nachvollziehbar ist, warum man den Griff nur so kurz gemacht hat. Ein längerer Griff (für so eine relativ schwere Pfanne) hätte eingeklappt auch noch Platz gehabt und die Vorteile einer grösseren Hebelwirkung beim Hantieren sowie eines grösseren Abstandes der Hand zur heissen Pfanne und zur Wärmequelle gehabt. Ein Wort noch zu einigen anderen Kundenkommentaren die von Unkenntnis zeugen: Es handelt sich um einen Eisenguss und nicht um rostfreien Stahl, was auch aus der Produktanzeige hervorging. Das man solche Teile nach dem Spülen sorgfältig abtrocknen und etwas einölen muss sollte klar sein (Allgemeinwissen) und Spülmaschine mit dem aggressiven Reiniger geht gar nicht. Ausserdem geht das o. G. auch aus den Pflegehinweisen hervor.

Както Джеф по-горе, купих тигана специално за използване на печка на дървен газ. Все още обаче не съм успял да го тествам, така че не мога да кажа нищо за свойствата на пържене. Изработката на тигана, т.е.отливката е добра. Изданието е почти плоско (само много леко накланяне). Обработката на сгъваемата дръжка обаче оставя много да се желае. Дръжката не щракна на място и затова беше твърде стръмна. Поправих това, като внимателно го огънах в менгеме; дръжката вече е напълно захваната и сега е под по-плитък ъгъл. Разбира се, хромираното покритие в точката на огъване отиде по дяволите (не е много лошо, така или иначе нямаше да издържи дълго, трябва също да го смажете с масло след почистване). Абсолютно неразбираемо е защо дръжката е направена толкова къса. По-дългата дръжка (за такъв сравнително тежък тиган) би имала повече пространство, когато е сгъната и би имала предимствата на по-голямо натоварване при боравене и по-голямо разстояние между ръката и горещия тиган и източника на топлина. Няколко думи за някои други коментари на клиенти, които показват невежество: Това е чугун, а не неръждаема стомана, което също беше видно от рекламата на продукта. Трябва да е ясно, че такива части трябва да се подсушат внимателно след измиване и да се намажат малко с масло (общо знание) и съдомиялна машина с агресивния почистващ препарат изобщо не става. В допълнение, горното е видно и от инструкциите за грижа.

Потвърден преглед

Ich habe mich erst seit ca. einem Jahr mit Pfannen aus Gusseisen befasst und wollte deshalb preislich nicht ganz oben einsteigen. Wer die Preise von Marken-Gusspfannen kennt, der weiß, das 40€ ein guter Preis ist, wenn die Pfanne tut was sie verspricht. Und das tut sie im vollen Umfang, Die Pfanne wird eingebrannt geliefert, was bedeutet: Mit klaren Wasser (niemals Spülmittel, zerstört die sogenannte Patina und die Pfanne muss neu eingebrannt werden)ausspülen und loslegen. Zum Test Spiegelei und Hähnchenbrust. Ich benutze ein Induktionskochfeld, die Pfanne heizt sich schnell auf, aber gebt ihr etwas Zeit, bis sie auch am Rand richtig heiß ist. Mit einem Schuss Öl den Boden auspinseln Ei rein und das Ding bleibt nicht am Boden hängen. Die Hähnchenbrust (nur Salz/Pfeffer) klebt auch nicht an und bekommt schöne Röstaromen und bleibt innen saftig. Die Pfanne hält wunderbar die Temperatur, auch wenn Sie vier große Schnitzel reinlegen. Ein kleiner Wermutstropfen ist der Silikongriff, da er sehr labberig auf dem etwas kurzem Griff sitzt. Trotzdem 5 Sterne weil die Pfanne echt der Hammer und was fürs Leben ist.

Занимавам се само с чугунени тигани от около година и затова не исках да съм на върха по отношение на цената. Всеки, който познава цените на маркови ляти тигани, знае, че 40 евро е добра цена, ако тиганът прави това, което обещава. И го прави в най-голяма степен Тиганът се доставя подправен, което означава: изплакнете с чиста вода (никога не препарат за миене на съдове, унищожава така наречената патина и тиганът трябва да се подправи отново) и започнете. За тестване на пържено яйце и пилешки гърди. Аз използвам индукционен котлон, тиганът загрява бързо, но му дайте малко време, докато стане много горещ по краищата. Намажете дъното с малко масло и нещото няма да залепне на дъното. Пилешките гърди (само сол/черен пипер) също не залепват и придобиват приятен вкус на печено и остават сочни отвътре. Тиганът запазва температурата чудесно, дори ако сложите четири големи ескалопа в него. Малка капка горчивина е силиконовата дръжка, тъй като тя стои много хлабаво върху малко късата дръжка. Въпреки това 5 звезди, защото тиганът е наистина страхотен и колко струва живота.

Потвърден преглед

So I bought this to make pancakes. Firstly the mounds are very small! When I made pancakes I didn’t realize how much oil you would need to stop them sticking. Flip the pancake and you need to oil again before it lands! That being said it’s a solid pan and I will probably try using it to make a breakfast bun. Eggs and a patty in perfect shape to the bun.

Така че купих това, за да направя палачинки. Първо, могилите са много малки! Когато направих палачинки, не осъзнавах колко олио ще ви трябва, за да спрат да залепват. Обърнете палачинката и трябва отново да я намажете с масло, преди да падне! Като се има предвид това, това е солиден тиган и вероятно ще се опитам да го използвам, за да направя хлебче за закуска. Яйца и баничка в идеална форма към кифличката.

Потвърден преглед

In diesen Pfannen gelingt das Braten sehr gut. Allerdings erfordern diese Pfannen eine ganz andere Handhabung als mit den beschichteten Pfannen. Da es sich um eiserne Pfannen handelt, sind diese deutlich schwerer als Pfannen aus Aluminium und müssen nach jedem Gebrauch mindestens ausgewischt und getrocknet werden, sonst kommt es durch Feuchtigkeit zur Rostbildung. Achtung: die schwarze Schicht nicht durch Scheuern entfernen so dass die Pfanne metallisch blank wird! Diese Schicht verhindert das Ankleben beim Braten. Beim Braten nicht wundern wenn das Fleisch am Anfang etwas festklebt. Es löst sich wieder und kann dann gewendet werden. Mit der Zeit bildet sich die schwarze Schicht immer weiter aus und es kommt nicht mehr zum Ansetzen. Mit diesen Pfannen gelingt das Braten deutlich besser, als in den beschichteten Aluminium-Pfannen. Endlich haben wir Pfannen, die so funktionieren, wie ich das noch von meiner Großmutter kenne.

Пърженето става много лесно в тези тигани. Тези тигани обаче изискват напълно различно боравене от тиганите с покритие. Тъй като това са железни тигани, те са значително по-тежки от алуминиевите тигани и трябва поне да се изтриват и изсушават след всяка употреба, в противен случай влагата ще причини образуването на ръжда. Внимание: не отстранявайте черния слой с търкане, така че тиганът да стане металически светъл! Този слой предотвратява залепването при пържене. При печене не се учудвайте, ако месото залепне малко в началото. Сваля се отново и след това може да се обърне. С течение на времето черният слой продължава да се развива и вече няма прикрепване. Пърженето е много по-добро с тези тигани, отколкото в алуминиеви тигани с покритие. Най-накрая имаме тигани, които работят така, както познавам баба ми.

Потвърден преглед

Zu dem Preis lässt sich nicht meckern, aber es muss einem klar sein, dass es keine Premium-Pfanne für den täglichen Gebrauch ist. Für das Steak hin und wieder absolut ausreichend und auch die ideale Größe für den Backofen. Schöne Muster, schweres Gewicht, tolle Grillergebnisse. Kleinere Unebenheiten und der doch sehr wackelige Schutzmantel des Griffs kann ich daher verkraften. Für jeden Gelegenheitsgriller zu dem Preis völlig ausreichend!

Не можете да се оплачете от цената, но трябва да разберете, че това не е първокласен тиган за ежедневна употреба. Абсолютно достатъчен за случайни пържоли, а също и идеален размер за фурната. Красиви шарки, голямо тегло, страхотни резултати при печене. Следователно мога да се справя с леки неравности и много клатещия се защитен капак на дръжката. Напълно достатъчен за всеки случаен грил на цената!

Потвърден преглед

Obschon sie als B-Ware deklariert war, ist die Pfanne, die ich erhalten habe, hervorragend verarbeitet. Der Boden ist plan abgedreht, und auf einer großen Platte (am besten 21 cm Durchmesser) werden alle Mulden gleichmäßig heiß. Gas, Ceran und Induktion gehen genauso gut. Das Material Gusseisen hat natürlich sein Gewicht, aber eben auch eine hervorragende Wärmespeicherung, was für das Backen von mehreren Portionen Pfannkuchen von Vorteil ist. Den beiliegenden Griffschutz aus Silikon habe ich nicht benötigt. Zum einen muss die Pfanne während des Backens ohnehin nicht bewegt werden, zum anderen konnte ich den Griff auch nach einer Stunde Pfannkuchenbacken bei mittlerer Temperatur immer noch gut anfassen. Die richtige Backtemperatur ist entscheidend für den Erfolg. Die angebrannten Pfannkuchen, die in anderen Rezensionen erwähnt werden, sind ziemlich sicher die Folge einer zu hohen Temperatur. Gusseisen sollte immer nur auf mittlerer Temperatur erhitzt werden. Bei mir jedenfalls ist nichts angebrannt, unabhängig davon, ob ich einen dünn- oder dickflüssigen Teig mit wenig, viel oder gar keinem Fett benutzt habe. Die Antihaft-Eigenschaften von unbeschichtetem Gusseisen werden sogar besser, je öfter man die Pfanne benutzt. Sie ist schon eingebrannt, aber ich habe sie noch zwei weitere Male mit Leinöl im Backofen eingebrannt, um die Antihaft-Eigenschaften zu verbessern und hatte danach keine Probleme. Wichtig ist allerdings, die Pfanne immer nur ganz dünn einzuölen, am besten, indem man einige Tropfen Speiseöl mit einem fusselfreien Lappen, z. B. einem alten Geschirrtuch, verreibt. Während des Pfannkuchenbackens tut auch ein Backpinsel gute Dienste, um die Mulden dünn einzuölen oder zu fetten. Das Ergebnis der Bemühungen sind dann perfekt runde, kleine Pfannkuchen, z. B. deutsche Eierkuchen, schwedische Plättar, russische Blinis, französische Crepes, amerikanische Silver Dollar Pancakes, japanische Dorayaki etc., die sich hervorragend für Büffets eignen.

Въпреки че беше деклариран като B-Ware, тиганът, който получих, е отлично изработен. Основата се обръща плоска и върху голяма чиния (за предпочитане с диаметър 21 см) всички ямки се нагряват равномерно. Газ, керамика и индукция работят също толкова добре. Чугуненият материал има своето тегло, разбира се, но също така има отлично задържане на топлина, което е предимство за печене на няколко партиди палачинки. Нямах нужда от силиконова защита за захващане, която идваше с него. От една страна така или иначе тигана не трябва да се мести по време на печене, от друга все пак успях да държа добре дръжката дори след час печене на палачинка на средна температура. Правилната температура на печене е от решаващо значение за успеха. Изгорелите палачинки, споменати в други ревюта, почти сигурно са резултат от твърде висока температура. Чугунът винаги трябва да се нагрява само до средна температура. Така или иначе нищо не ми загоря, независимо дали използвах рядко или дебело тесто с малко, много или никаква мазнина. Незалепващите свойства на чугуна без покритие дори се подобряват колкото повече използвате тигана. Вече е подправен, но аз го пекох във фурната още два пъти с ленено масло, за да подобря незалепващите свойства и нямах проблеми след това. Важно е обаче тигана винаги да се намазва много тънко, за предпочитане чрез втриване на няколко капки олио за готвене с кърпа без мъх, напр. Б. протрита стара кърпа. Сладкарска четка също е полезна при печене на палачинки, за да намажете с тънко масло или мазнина вдлъбнатините. Резултатът от усилията са идеално кръгли, малки палачинки, напр. Б. Немски палачинки, шведски палатар, руски блини, френски палачинки, американски палачинки със сребърен долар, японски дораяки и др., които са идеални за бюфети.

Потвърден преглед

Vorteile : - Man kann mit ordentlich Wumms braten, so daß schöne und krosse Grillstreifen entstehen. Durch die hohe Wärmekapazität kann das Steak auch wunderbar noch eine Zeitlang nachziehen, so dass es nicht unbedingt in den Ofen zum Nachziehen muss. Spart Energie. - Auch Gemüse lässt sich wunderbar mit Grillstreifen braten, zB grüner Spargel. - Da das ganze Teil aus Eisen ist, kann es bequem in den Ofen ohne Risiko für den Griff. - Obwohl der Griff nicht isoliert ist, kann man die Pfanne gefahrlos am Herd anfassen (nicht aber wenn sie im Ofen war !) Nachteile : - Die Unterseite ist recht rauh. Dies bedingt, dass man die Pfanne auf einer Ceranplatte nur sehr sanft aufsetzen und verschieben sollte, sonst kann es Kratzer geben. Auch das hohe Gewicht von fast 4kg ist hier ein echtes Risiko für das Ceranfeld. Eine falsche Bewegung - knack ! - Die Unterseite ist nicht plan. Auf einem Induktions- oder Gasherd egal, auf Elektroherden ein Problem. Für diese Nachteile, auch weil nicht prinzipbedingt, sondern nur "Schlamperei" einen Punkt Abzug. Gusseisenpfannen reinigt man nicht mit Spülmittel und schon gar nicht in der Spülmaschine. Tipp: Nach dem Braten etwas Wasser in die Pfanne (so dass die Rillen alle bedeckt sind) und nochmal ein,zwei Minuten volle Pulle kochen. Das schäumende Wasser löst Krusten gut an (mit diesem Wasser könnte man nun noch eine Soße beginnen...) Ansonsten einfach stehen lassen bis einigermaßen abgekühlt und mit der Topfbürste saubermachen, geht problemlos. Danach mit einem Silikonpinsel und etwas Öl innen und aussen eine leichte Ölschicht aufbringen, damit die Pfanne nicht rostet und zum nächsten Einsatz sofort einsatzbereit ist. Freu mich über eine positive Bewertung, damit sich das Rezensieren auch lohnt. Geld krieg ich keins dafür, kostenloses Testgerät auch noch nie, und wenn mich ein Verkäufer anschreibt, dass ich für eine positive Bewertung irgendein Gimmick zugeschickt bekomme, dann schreib ich eine Bewertung und ziehe 2 Punkte für den Bestechungsversuch ab...

Предимства: - Можете да печете с много омф, така че да се създадат красиви и хрупкави следи от скара. Поради високия топлинен капацитет пържолата може да се задуши и за известно време, за да не се налага да се слага във фурната да се задушава. Спестява енергия. - Зеленчуците също могат да се пържат чудесно с грил ивици, например зелени аспержи. - Тъй като цялото парче е направено от желязо, то може лесно да се постави във фурната без риск за дръжката. - Въпреки че дръжката не е изолирана, можете спокойно да докосвате тигана на котлона (но не и когато е бил във фурната!) Недостатъци: - Долната страна е доста грапава. Това означава, че тиганът трябва да се поставя и движи само много внимателно върху керамична чиния, в противен случай може да се появят драскотини. Голямото тегло от почти 4 кг също е реален риск за керамичния плот. Едно грешно движение - щрак! - Долната страна не е плоска. Няма значение на индукционна или газова печка, проблем е на електрически печки. Една точка се отнема за тези минуси, също и защото не са принципни, а само "мърляч". Чугунените тигани не се мият с миещи препарати и със сигурност не се мият в съдомиялна. Съвет: След като се запържат, добавете малко вода в тигана (така че всички вдлъбнатини да са покрити) и гответе още минута-две на пълна скорост. Пенливата вода разтваря добре коричките (с тази вода може да започнете сос...) Иначе просто оставете да изстине и почистете с четката за чаши, не е проблем. След това със силиконова четка и малко масло нанесете лек слой масло отвътре и отвън, за да не ръждясва тавата и веднага да е готова за следваща употреба. Радвам се на положителна оценка, така че прегледът също си заслужава. Пари не получавам за него, безплатен тест устройство също никога, а ако някой продавач ми пише, че ще ми пратят някаква далавера за положителна оценка, тогава пиша оценка и отнемам 2 точки за опита за подкуп. ..

Потвърден преглед

Meiner Beurteilung nach ist die Gusseisenpfanne sehr ok und entspricht in etwa dem, was man bei diesem Preis erwarten kann. Die Pfanne ist sofort einsatzbereit, ein Einbrennen ist laut Beschreibung nicht erforderlich. Die Pfanne hat eine brauchbare Größe und angenehme Riffelung. Über Gewicht oder Pflegehinweise möchte ich mich nicht äußern, das ist bei jeder Gusseisenpfanne grundsätzlich gleich. Warum sie nicht perfekt ist und einen Punkt Abzug gibt ist die Tatsache, dass der Boden einfach nicht 100%ig plan ist. Zwar kippelt die Pfanne nur ganz wenig, sie liegt aber z. B. auf einem Ceran-Kochfeld nicht ganz plan auf, was bei einer solchen Pfanne zwar nicht so schlimm ist, aber auch keine optimale Wärmeübertragung gewährleistet. Wer die Pfanne über Kohle oder Gas verwendet, dem wird's egal sein (können). Irgendwelche störenden Grate oder Knubbel konnte ich nicht feststellen. Ich bin jedenfalls mit der Pfanne und dem Preis-/Leistungs-Verhältnis durchaus zufrieden.

Според мен чугуненият тиган е много ок и горе-долу отговаря на това, което можете да очаквате на тази цена. Тавата е готова за работа веднага, според описанието не е необходимо да се подправя. Тиганът е с използваем размер и приятно оребряване. Не искам да коментирам теглото или инструкциите за грижа, това е общо взето едно и също за всеки чугунен тиган. Защо не е перфектен и отнема точка е фактът, че подът просто не е 100% равен. Въпреки че тиганът се клати само леко, той лежи напр. Б. на керамичен котлон, което не е толкова лошо с такъв тиган, но и не гарантира оптимален топлообмен. Ако използвате тигана върху въглища или газ, това няма (не може) да има значение. Не можах да намеря досадни неравности или неравности. Във всеки случай съм доста доволен от тигана и съотношението цена/качество.

Потвърден преглед

Es handelt sich hierbei um eine robuste, schwere Gusseisenpfanne, die alle Vorteile einer Gusseisenpfanne bieten würde, hätte man nicht einen großen Konzeptionsfehler begangen. Der Preis ist sehr gut und sie ist unverwüstlich. - Gusseisen holt das Maximum aus einem Induktionsherd heraus. Ihr braucht maximalen Eisenmagnetismus um aus einer Induktionskochplatte das Optimum herauszuholen. Das heißt, Gusseisen, Eisen, Schmiedeeisen oder Emaille. Edelstahl funktioniert auch, aber nicht optimal. (P. S.: Wichtig ist hierbei nur der Boden, nicht die Seitenwände. Das Gewicht der Pfanne spielt ebenfalls keine Rolle) - Da der Griff keine Holzummantelung hat, kann man sie auch für das Lagerfeuer verwenden. Gusseisen hält auch die Temperatur eines Lagerfeuers aus. - Man kann in dieser Pfanne mit Eisenbesteck hantieren ohne fürchten zu müssen, dass man sie verunstaltet. - Die schwarze Farbe verhindert, dass die Pfanne nach längerem Gebrauch gümmelig aussieht. Dieses Problem werdet ihr bei normalen Eisenpfannen nämlich haben. - Dieses Modell hat sogar zwei Ausgussschnäbel links und rechts und eine Öse im Griff zum Aufhängen. Nachteile: - Da der Griff keine Holzummantelung hat, wird er so heiß werden, dass man nur noch mit einem Topfhandschuh ran kann. Wie lange das dauert habe ich nicht getestet. - Der Boden der Pfanne ist nicht eben, sondern zur Mitte hin leicht nach oben gewölbt. Erstens: Fett sammelt sich an den Rändern, damit in der Mitte auch Fett bleibt muss man fingerdick eingießen. Zweitens: So kann aus Kochplatten nicht das Maximum herausgeholt werden, da nicht die maximale Kontaktfläche gegeben ist. Konzeptionsfehler! Allgemein anzumerken: - Sie ist schwer. Erschwert die Reinigung in der Abwasch. - Ob der Boden dick genug ist um sich bei höheren Temperaturen nicht zu verformen, habe ich nicht getestet. Fazit: Für Lagerfeuer und Gaskochplatte in Erwägung zu ziehen, sonst nicht.

Това е здрав, тежък тиган от чугун, който би имал всички предимства на тиган от чугун, ако не беше основен дефект в дизайна. Цената е много добра и е неразрушим. - Чугунът извлича максимума от индукционната печка. Имате нужда от максимален железен магнетизъм, за да извлечете максимума от индукционния котлон. Тоест чугун, желязо, ковано желязо или емайл. Неръждаемата стомана също работи, но не оптимално. (PS: Тук е важно само дъното, а не страничните стени. Теглото на тигана също е без значение) - Тъй като дръжката няма дървена обшивка, можете да я използвате и за лагерния огън. Чугунът също може да издържи на температурата на лагерния огън. - Можете да използвате железни прибори в този тиган, без да се страхувате, че ще го повредите. - Черният цвят не позволява тигана да изглежда лепкав след продължителна употреба. Ще имате този проблем с нормални железни тигани. - Този модел дори има два чучура отляво и отдясно и отвор в дръжката за закачане. Недостатъци: - Тъй като дръжката няма дървена обвивка, тя ще стане толкова гореща, че можете да използвате само ръкавица за фурна, за да я вземете. Не съм пробвал колко време отнема. - Дъното на тавата не е плоско, а леко извито към средата. Първо: по краищата се събира мазнина, за да остане мазнина в средата трябва да се излее на пръст. Второ: Не можете да извлечете максимума от котлоните, защото не е налична максималната контактна повърхност. Грешка в зачеването! Общи забележки: - Тежък е. Затруднява почистването в мивката. - Не съм пробвал дали дъното е достатъчно дебело, за да не се деформира при по-високи температури. Заключение: Да се вземе предвид за лагерни огньове и газови котлони, в противен случай не.

Покажи всички клиентски ревюта Покажи по-малко клиентски ревюта