La cave est livrée dans un double emballage à l’abri des chocs. A l’intérieur du polystyrène protège et cale parfaitement la cave. Elle est livrée avec notice en allemand et anglais, toutefois un peu de bon sens suffit pour la mise en œuvre.
Unique opération de montage, positionner le bac des condensats à l’arrière de la cave. Les pieds sont réglables par vissage, un détail très important car il convient d’éviter toute vibration indésirable pour le bon vieillissement du vin. Le tableau de commande est très intuitif, de gauche à droite : éclairage LED intérieur, inverseur Celsius/Fahrenheit, augmenter-diminuer la température. Ici nous recherchons la conservation dans des conditions optimales qui se situent entre 10 et 14° C. Je laisse à chacun le choix de se déterminer sachant que 12° C stabilise un vin. Le gros avantage d’une cave à vin est de figer les variations de températures qui nuisent à la conservation du vin.
Les intérêts de cette cave sont le code énergie B, soit 164 KW/an, et un niveau sonore de 30 db audible mais discret. Sa capacité est de 18 bouteilles dans un volume réduit, le nombre de bouteille peut varier avec la taille, notamment pour le Champagne. Cette cave a sa place dans une cuisine, elle est d’un design moderne souligné par la porte teintée et le tableau de contrôle digital. La cave Vivo-Vino noire ne se contente pas d’être belle, elle sait se montrer utile et vous épargner certaines déconvenues quand des amis arrivent à l’improviste. Je n’ai toujours pas digéré d’avoir jeté mon Gevrey-Chambertin, mais ça ne m’arrivera plus.
Избата се доставя в двойна опаковка за защита срещу удари. Вътре полистиролът защитава и клинува идеално мазето. Предлага се с инструкции на немски и английски, но малко здрав разум е достатъчен за изпълнението. Единична операция за сглобяване, позиционирайте тавата за конденз в задната част на мазето. Краката се регулират чрез завинтване, много важен детайл, тъй като всяка нежелана вибрация трябва да се избягва за правилното стареене на виното. Панелът за управление е много интуитивен, отляво надясно: вътрешно LED осветление, инвертор Целзий/Фаренхайт, увеличаване-намаляване на температурата. Тук търсим съхранение при оптимални условия, които са между 10 и 14° C. Оставям на всеки да реши, знаейки, че 12° C стабилизира виното. Голямото предимство на винарската изба е да замразява температурните промени, които влияят върху запазването на виното. Предимствата на тази изба са енергиен код B, т.е. 164 KW/година, и ниво на шум от 30 db, което се чува, но е дискретно. Капацитетът му е 18 бутилки в намален обем, като броят на бутилките може да варира в зависимост от размера, особено за шампанско. Тази маза има своето място в кухнята, има модерен дизайн, подчертан от тонираната врата и цифровия контролен панел. Черната изба Vivo-Vino не се задоволява само с това да бъде красива, тя знае как да бъде полезна и да ви спести някои разочарования, когато приятели пристигнат неочаквано. Все още не съм усвоил, че изхвърлих моя Gevrey-Chambertin, но това няма да ми се случи отново.