3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Двузонови охладители за вино

Двузонови хладилници за вино

Любител ли си на виното? Имате колекция от много бутилки и знаете, че съхраняването на бутилките в хладилника не е правилно? Ако е така, непременно подарете на вината си качествен хладилник за вино , където вашите вина ще се съхраняват правилно. Ако колекцията ви се състои от различни сортове, например бели и червени вина, определено трябва да обмислите закупуването на двузонов шкаф за вино. Този домакински уред със сигурност няма да ви разочарова. Двузоновите шкафове за вино имат две температурни зони, които позволяват съхраняването на червени и бели вина при оптимална температура.

Някои двузонови модели за съхранение на вино имат дори няколко отделения във всяка зона, така че можете да организирате колекцията си по сортове или реколти. Тази гъвкавост означава, че можете да съхранявате различни вина, готови за сервиране или отлежаване, като гарантирате, че винаги имате под ръка перфектната бутилка за всеки повод. Затова, ако искате да осигурите на вината си най-добрата среда за съхранение, не пропускайте да прочетете нататък.

Какви видове и стилове двузонови хладилници можете да намерите тук?

 • Малкък двузонов хладилник за вино - с капацитет до около 30 бутилки. Тези малки двузонови хладилници за вино са подходящи за по-малки домакинства или ако нямате голяма колекция от вина Те са елегантни, а дизайнът им ще пасне на всеки дом.

 • Средно голям двузонов хладилник за вино - от 30 до около 100 бутилки. Този капацитет двузонов хладилник е подходящ за по-големи колекции от вина, за страстни колекционери или дори за по-малки предприятия.

 • Голям двузонов хладилник за вино - с капацитет до около 100 бутилки. Някои големи двузонови хладилници за вино имат врати като шкафа, като едната страна на шкафа е едната зона, а другата страна на шкафа е другата зона. Големите двузонови хладилници за вино вече са подходящи за магазини, по-големи предприятия или ресторанти. Един от най-големите двузонови хладилници е например Vinovilla Onyx Grande duo.

Как да използвате двузоновият хладилник за правилното съхранение на виното?

На първо място е важно да знаете при какви температури трябва да се съхраняват различните видове вина:

 • Сект вино и пенливо вино - 5-8 °C
 • Бяло вино, сладко/десертно вино - 8-12 °C
 • Сухо бяло вино - 9-11 °C
 • Розово вино - 10-13 °C
 • По-светло червено вино - 12-15 °C
 • По-тежко червено вино - 15-18 °C

Ако вече знаете на каква температура трябва да настроите дадена зона в двузоновият хладилник в зависимост от вида вино, което ще съхранявате в него следвайте инструкциите по-долу:

1. Двузоновият хладилник трябва да бъде поставен на място, където е по-тъмно.

2. Изберете правилната температура в двузоновият хладилник за всяка зона, за да съответства на вида вино.

3. Уверете се, че коркът винаги е вълнен и не изсъхва. Това се постига, като виното се съхранява в двузоновият хладилник легнало.

4. Поддържайте влажността на въздуха в двузоновият хладилник между 50-80 %.

5. Не отваряйте вратата на двузоновият хладилник прекалено често.

Функции на двузоновите хладилници

 • LED дисплей - следете двузоновия си хладилник за вино с помощта на светодиоден дисплей, на който можете да видите текущата температура или например влажността в двузоновия хладилник за вино
 • LED осветление - ще ви помогне да се ориентирате по-добре във вашият двузонов хладилник, за да можете да следите какви вина съхранявате в него.
 • Антибактериална защита - помага ви да се отървете от бактериите във вашия двузонов хладилник за вино.
 • LED дисплей - следете двузоновия си хладилник за вино с помощта на светодиоден дисплей, на който можете да видите текущата температура или например влажността в двузоновия хладилник за вино
 • Суперохлаждане - с тази функция ще постигнете много значителна и бърза промяна на температурата във вътрешността на двузоновия хладилник за вино, в случай че трябва бързо да охладите бутилките.
 • Заключване - тази функция е полезна, ако в домакинството има малко дете.
 • Филтър Airfresh - благодарение на този филтър не е нужно да се притеснявате за нежелани миризми във вашия двузонов хладилник за вино. Филтърът Airfresh ще се погрижи да имате свеж въздух.
 • UV филтър - помага за предотвратяване на проникването на слънчевите лъчи в двузоновия хладилник за вино.

Как да изберем правилният двузонов хладилник за вино?

 • Капацитет - изберете подходящия капацитет на двузоновият хладилник за вино в зависимост от вашата колекция. В случай че имате бизнес и трябва да съхранявате много бутилки, изберете хладилник с голям капацитет.

 • Рафтовете и материалът, от който са изработени - метал - са по-евтини и имат сгъната форма. Дървени - те поддържат идеална влажност в двузоновите хладилници, но са по-скъпи.

 • Консумация на енергия - Най-енергийно ефективни са двузоновите хладилници за вино, обозначени с буквата A, а най-малко енергийно ефективни са двузоновите хладилници за вино, обозначени с буквата G.

 • Шум - по-малко шумни са двузоновите хладилници за вино с термоелектрическа клетка, а по-шумни са двузоновите хладилници за вино, които са с компресор.

Предимства на покупката с Klarstein.bg

 • 3 години гаранция за всички продукти.
 • Продуктите, които са маркирани като "експресна доставка", ще ви бъдат доставени в рамките на 2 работни дни.
 • Безплатна доставка при предварително плащане с карта.
 • Много дизайнерски елементи на едно място.
 • Можете да изпробвате продукта в продължение на 14 дни и ако не сте доволни от него, можете да ни го върнете, без да посочвате причина.

Често задавани въпроси

Какъв е температурният диапазон на хладилника за вино?

Температурният диапазон обикновено е от 5 до 18 °C, което на практика обхваща всички температури, които можете да зададете за всеки вид вино.

Какви са шумните хладилници за вино?

Нивото на шума варира между 20 и 50 dB. 50 dB е ниво на шума, което може да се сравни например с класически разговор, и това ниво на шума е в случая на компресор. Ако разполагате с двузонов хладилник с термоелектрично охлаждане, нивото на шума е значително по-ниско.

Коя охладителна система е по-добра за двузонови хладилници за вино?

В крайна сметка изборът на охладителна система за вашият двузонов хладилник за вино ще зависи от вашите специфични нужди и предпочитания. Ако сте професионалист или имате голяма колекция, която изисква постоянен контрол на температурата, най-добрият избор може да бъде компресорна охладителна система, която е по-мощна, но по-шумна. Ако обаче тихата работа и минималните вибрации са важни за вас, термоелектрическата охладителна система може да е по-подходяща. При термоелектрическата охладителна система обаче трябва да очаквате, че нейната мощност е значително по-ниска от тази на компресора, така че охлаждането на бутилките ще отнеме повече време.

Горе