Рецепта

Рецепта

Как да изсушите ябълки?

  1. Първо измийте и подсушете ябълките.
  2. Можете да ги изсушите с или без кожата. Имайте предвид обаче, че в кожата и точно под нея има голямо количество витамини.
  3. Извадете сърцевината и нарежете ябълката на 3 до 5 мм колела или кубчета.
  4. Поставете нарязаните ябълки в съд с вода и малко лимонена киселина за 2 минути. Така запазват светлия си цвят и не стават кафяви по време на сушене.
  5. Оставете ябълките да се изцедят, поставете в сушилнята и започнете процеса на сушене.
  6. Веднага поставете сушените ябълки от сушилнята в херметичен съд и го затворете добре, докато са още топли. Съхранявайте съда на тъмно и сухо място.
  7. Можете да ядете и ябълките веднага, но те имат добър вкус през зимата, когато можете да ги добавите към чай. Доброто съхраняване ще продължи до две години.
Рецепта
Горе