Non si può dire altro se non che si tratta di un oggetto splendido, capace quando posizionato al centro di una tavola di rendere un pranzo o una cena estremamente piacevole invitando i commensali a cuocervi direttamente sopra carni, verdure, formaggi mentre nella parte inferiore saranno posizionati 8 perfetti piccoli vassoi a forma di padellina per far scogliere il formaggio destinato alla raclette.
Levando le 2 piastra soprastanti una in metallo ed una in granito, adattissime per la cottura delle carni e delle verdure o funghi, troverete una struttura con incavi pronti per posizionarci fino a 8 spiedini in acciaio forniti in dotazione che cuoceranno rapidamente essendo quasi a contatto con la serpentina rovente e facendo così scende l’eventuale grasso in accesso nel ripiano estraibile che faceva da supporto alle padelline da raclette.
L’accezione è effenntata tramite l’interrottore posto sul lato, subito a fiancoo del pratico regolatore di temperatura che vi permetterà di gestire al meglio le varie preparazioni e mantenerle per più tmpo così com i cibi potranno essere mantenuti tiepidi posizionandoli nell’ultimo ripiano inferir sotto la raclette dove grazi ad un residuo di irradiazione termica rimarranno in temperatura ideale.
La piastre antiaderenti possono essere pulite e lavate semplicemente risciacquandole, così come l padellino che è comunque meglio trattarle con detersivi per stoviglie piuttosto delicati onde non rovinarne il trattamento superficiale. veniali residui di grasso che invece possono rimanere sulle serpentine durante la cottura degli spiedini potranno essere ripuliti a freddo semplicemente utilizzando carta lievemente inumidita (io ho fatto così e sono rimaste perfette).
Nutrivo alcune perplessità sulle maniglie il legno, belle perfette per portare la piastra in tavola e maneggiarla quando ancora calda, ma temevo si macchiassero con eventuali schizzi di cottura, ma così non è stato grazi al trattamento impregnate che hanno subito prima del montaggio.
E’ piacevole cuocere il cibo in compagnia, una mia collega me la aveva suggerita dicendo che in pochi minuti riuscivi a risolvere una cena semplicemente acquistando i prodotti da cuocere e presentandoli in vassoi già affettati in tavola o il formaggio preparato in fette dello spessore di circa un centimetro.
Per quanto riguarda gli spiedini sono anche essi di veloce cottura e se proprio volete evitare odori sgradevoli basterà mettere un dito di acqua nel vassoio sottostante e il grasso che colerà dalla carne in cottura si dissolverà in essa e non sporcherà nulla.
Se avete una casa ampia che vi permette di riporre questo elettrodomestico agevolmente, non dovete lasciarvelo mancar in quanto è una assicurazione per piacevoli cene con amici e ovviamente altrettanto piacevoli piatti sicuramente gustosi.
Не можем да кажем нищо друго освен, че това е прекрасен предмет, способен, поставен в центъра на масата, да направи обяда или вечерята изключително приятен, като прикани гостите да готвят месо, зеленчуци, сирена директно върху него, докато в долната част те ще бъдат разположени 8 перфектни малки тавички във формата на тиган за топене на сиренето, предназначено за раклет. Премахвайки 2-те плочи по-горе, една от метал и една от гранит, много подходящи за готвене на месо и зеленчуци или гъби, ще намерите структура с вдлъбнатини, готова за поставяне на до 8 доставени стоманени шиша, които ще се готвят бързо, тъй като са почти в контакт с нажежената намотка и по този начин излишната мазнина се спуска в подвижния рафт, който служи като опора за тиганите за раклет. Смисълът е effenntata чрез превключвателя, поставен отстрани, непосредствено до практичния температурен регулатор, който ще ви позволи да управлявате по-добре различните приготовления и да ги запазите за по-дълго, както и храните да се поддържат топли, като ги поставите на последния по-нисък рафт под раклет, където благодарение на остатъчното топлинно излъчване те ще останат на идеалната температура. Незалепващите плочи могат да се почистват и измиват чрез просто изплакване, както и тиганът, който във всеки случай е по-добре обработен с доста деликатни препарати за миене на съдове, за да не се повреди обработката на повърхността. остатъците от мазнина, които могат да останат по намотките по време на готвене на шишчетата, могат да се почистят студени просто с леко навлажнена хартия (аз го направих и те останаха идеални). Имах някои съмнения относно дървените дръжки, красиви и идеални за донасяне на чинията до масата и боравене с нея, когато е още гореща, но се страхувах, че ще се зацапат с пръски от готвене, но това не беше така, благодарение на импрегнирана обработка, на която са били подложени преди монтажа. Приятно е да се готви храна в компания, мой колега ми го предложи, че за няколко минути можете да решите вечеря, просто като купите продуктите за готвене и ги поднесете в тави, вече нарязани на масата или сиренето, приготвено на филийки около един сантиметър. Колкото до шишчетата, те също се приготвят бързо и ако наистина искате да избегнете неприятните миризми, просто сложете капка вода в тавата отдолу и мазнината, която ще капе от печеното месо, ще се разтвори в нея и няма да цапа нещо. Ако имате голяма къща, която ви позволява лесно да съхранявате този уред, не трябва да го пропускате, тъй като той е застраховка за приятни вечери с приятели и очевидно също толкова приятни, със сигурност вкусни ястия.