3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Миксери

12 Продукт(и)

Настолни блендери

Настолните блендери, както и кухненските роботи , са сред най-използваните инструменти от всеки правилен готвач или готвач. Този популярен кухненски уред има многостранно приложение за пасиране на различни съставки - от плодове и зеленчуци до пасиране на вече приготвени храни, например супи.

Тук ще откриете широка гама от настолни блендери, а изборът на правилния блендер понякога може да се окаже труден. Преди всичко трябва да отговорите на най-важния въпрос: За какво най-често ще използвате настолния блендер? Въз основа на това се определят всички параметри, на които трябва да се обърне внимание при избора на настолен блендер.

Входяща мощност на блендера

Мощността на настолния блендер се изразява във ватове - стойност, която определя колко електроенергия е необходима на уреда, за да функционира. Препоръчителната долна граница за настолните блендери е 300 W, но ако искате да пасирате по-твърди съставки или ястия, препоръчваме по-мощен модел. В противен случай блендерите с по-малка мощност може да не успеят да разбият леда от ледогенератор или други твърди съставки. За този тип продукти се препоръчва да се използва настолен блендер с мощност над 900 W.

Брой обороти в минута

Броят на оборотите показва скоростта, с която се въртят остриетата в блендера, и колко пъти се завъртат за една минута. Тази стойност показва колко бързо се обработва храната в блендера. Някои от по-качествените блендери дори имат вградена функция, с която можете да контролирате скоростта.

За настолните блендери долната граница трябва да бъде 11 000 оборота в минута. При тази скорост трябва да можете да разбивате плодове - пресни или от сушилня за плодове, зеленчуци и други по-меки съставки. Ако искате да работите с по-твърди съставки, трябва да помислите за по-мощни настолни блендери, които могат да произвеждат до над 20 000 оборота в минута.

Обем на съда

Друг важен фактор при избора на подходящ настолен пасатор е обемът на съда. Тук внимавайте, особено ако готвите за няколко души, купата за смесване да не е твърде малка. Като цяло настолните блендери са предназначени за обработка на големи количества плодове, зеленчуци, коктейли или други съставки, но ако обикновено готвите за голям брой хора, разгледайте внимателно размера на съда на блендера.

Размери на настолни смесители

При избора на подходящ настолен блендер е важно да се разгледат и действителните размери на конкретните модели. Тъй като настолните блендери са сравнително големи домакински уреди, трябва да помислим и за това къде ще ги използваме в кухнята и къде ще ги съхраняваме след това. Ако разполагате с малко място за съхранение у дома, ви препоръчваме да изберете по-малък настолен миксер.

Предимства на настолните блендери за плодове, зеленчуци и смутита

  • Основното предимство на настолните блендери е тяхната многофункционалност. Този кухненски помощник може да пасира, смесва или раздробява почти всяка съставка благодарение на мощната си работа и съвместимостта си с множество приставки.
  • Друго предимство е големият капацитет на съда за съставки, който е подходящ и за средно големи семейства с няколко членове на домакинството.
  • И не на последно място, едно от предимствата на настолните блендери е тяхната цена. Дори и самите настолни блендери да са по-скъпи от другите видове, тяхната многофункционалност компенсира това.

Недостатъци на настолните блендери

  • Един от недостатъците на настолните блендери е по-високото им тегло в сравнение с други видове блендери. Разликата в теглото се дължи главно на факта, че настолните блендери са много по-големи и следователно по-тежки. От друга страна обаче, те са по-мощни и можете да смесвате по-голямо количество съставки в една партида.
  • Сред недостатъците можем да включим и по-високото ниво на шум, което се дължи на високата мощност по време на раздробяването и смесването.

Горе