3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Тенджери за консервиране


Тенджера за варене на вино - тенджера за готвене с много таланти

Консервиране, варене, запазване: това, което някога е било приемано за даденост, сега отново привлича голямо внимание. С машината за консервиране можете да запазите реколтата от собствената си градина и да се възползвате оптимално от специалното сезонно предложение. Този метод на съхранение има и допълнителното предимство, че след като се сготви, храната вече не се нуждае от енергия за съхранение. Консервираните храни са бързо достъпни по всяко време. Този практичен домакински уред обаче може да се използва и по други начини. Много от моделите могат да се използват като уред за варене на греяно вино или за готвене и поддържане на топли супи и яхнии.

Купуване на машина за консервиране - важни критерии

Един от най-важните моменти е размерът, или по-точно съдържанието на съда. Ако искате да консервирате редовно, най-добре е да проверите колко стандартни литрови буркана можете да поберете. Винаги е възможно по-малко, но трябва да можете да приготвите нормално количество храна наведнъж. 27 литра е практична и често използвана мярка.

Изходната мощност на повечето заваръчни машини е между 2000 и 2500 W. Въпреки това напълно използваната тенджера изисква малко енергия, тъй като добре изолираната версия запазва топлината дълго време след нагряването. Цифровият термометър показва текущата температура и оставащото време за готвене. Когато се изпълнят зададените изисквания, тенджерата се изключва автоматично. По-простите версии се настройват с въртящи се копчета.

Лесният за използване чучур е от съществено значение, независимо дали искате да използвате тенджерата като чайник за греяно вино или за консервиране. Това ще ви улесни при източването на водата, когато приключите. Вътрешните стени от неръждаема стомана са се доказали особено при ежедневна употреба. Те се почистват лесно, тъй като замърсяването, причинено от препълнени или сварени буркани, е често срещан проблем. Неизбежното натрупване на котлен камък от чешмата може да се измие от неръждаемата стомана с малко оцет.

Специални характеристики и детайли - по-удобна работа

Стойката за поставяне гарантира, че бурканите няма да стоят директно на дъното на съда. Така те се нагряват по-равномерно и се избягва рискът от спукване. Ако е възможно, не трябва да се премества все още използваният съд за буркани, но все пак може да се наложи. Изолираните хладни на допир дръжки отстрани и на капака на съда предотвратяват изгаряния при изпразване на съда за варене. Внимание! Изтичащата водна пара е много гореща, затова е важно да се работи внимателно с нея.

Качествените консерватори от по-високия ценови клас имат допълнителни функции, като например дисплей, който ви информира, когато нивото на водата е ниско. След това трябва да се допълни догоре, за да се избегне повреждане на бурканите и контейнера. Съхранението на кабели в основата, неплъзгащите се гумени подложки и плътно затварящият се капак са други детайли, които са се доказали на практика.

Купуване на консерватор и уред за приготвяне на греяно вино - помощ при вземането на решение

Важно е обемът да не е твърде малък за вашето домакинство. Това спестява електроенергия и време при консервирането. Повърхностите от неръждаема стомана и вътрешният съд са лесни за почистване и издръжливи. Те не променят цвета си, тъй като са устойчиви както на киселина, така и на калций.

Практично е безстепенното регулиране от 30 °C до 100 °C. Можете да го използвате за поддържане на температурата на напитките, за готвене на супи, яхнии и гозби или за съхраняване на бульони. Гъстите супи е добре да се черпят с черпак, тъй като може да се запуши крана.

Често задавани въпроси

Защо да купуваме уред за консервиране с термометър?

Различните храни изискват различни температури. Някои съставки могат да се съхраняват при 80 °C, а други се нуждаят от температура 100 °C, за да се избегне рискът от разваляне. Вграденият термометър е полезен и за поддържане на температурата на супата и напитките.

Колко голям трябва да бъде уред за консервиране?

Ако готвите много малко или рядко, 16-литровият съд е достатъчен. Ако обаче изберете размера от 27 литра, ще имате повече свобода. Тук можете да приготвите няколко килограма плодове и зеленчуци, супа или месо наведнъж.

Могат ли горещите напитки да се приготвят директно?

Ако изберете уред за варене на греяно вино, не се нуждаете от допълнителни инструменти. Най-добре е подправките да се добавят в тенджерата в подходяща цедка за подправки. Можете лесно да го отстраните, преди да пуснете крана.
Горе