3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Електрически котлони


Двойна плоча

Горящата плоча е от съществено значение в кухнята. Не е задължително това да е плот с четири зони за готвене. Можете да си купите и готварска печка с две горелки за малка кухня или ако мястото е ограничено. Специалният дизайн също е важен: дали двойната плоча трябва да е подходяща за вграждане или за мобилна употреба? Двойните плочи се предлагат и с индукция. Разполагаме с различни модели, които напълно отговарят на вашите изисквания.

Двойна плоча с керамичен плот

Стъклокерамичните котлони вече са съвременен стандарт. Това е повърхност на плота, изработена от стъклокерамика. Двойната плоча може да бъде електрическа или индукционна. Стъклената керамика има много предимства: повърхността е равна, тенджерите не могат да се преобърнат и при необходимост могат лесно да се преместят. Стъклената керамика също така се почиства лесно. Класическият керамичен плот е оборудван с електрически елементи и нагревателни елементи под стъклото. Зоните за готвене се загряват и топлината се предава на тенджерите и тиганите.

Двойна плоча с индукция

В индукционния готварски плот под керамичния плот има намотки, които създават променливи магнитни полета. Повърхността на плота не се нагрява, но съдържанието на тенджерите и тиганите се нагрява много бързо. Отоплението може да се контролира изключително добре. Освен това индукционните котлони използват по-малко енергия от електрическите керамични котлони.

За какво може да се използва двойна плоча?

Двойният котлон е подходящ за цялостно приготвяне на храна. Готвенето, пърженето и задушаването са лесни за изпълнение. Двойният готварски плот заема много малко място, когато е вграден в работния плот. Мобилните, преносими двупластови контейнери имат специална позиция. Между другото, тези модели се предлагат не само с керамични, електрически или индукционни котлони, но и с два керамични котлона. Такива двойни котлони са идеални за къмпинг или за градинската къща.

Двойният индукционен плот или двойният електрически плот могат да се управляват чрез сензорния екран или въртящите се копчета. По-удобните модели често са оборудвани и с таймер и плъзгач на дисплея. При някои модели можете да комбинирате двата котлона в една зона за готвене.

Коя двойна плоча отговаря най-добре на вашите изисквания?

Обикновено един двоен бойлер е достатъчен, ако не готвите постоянно за няколко души. Изберете версията с индукция, която генерира топлина изключително бързо. Ако бързината, бързото регулиране на топлината и по-ниската консумация на енергия не са толкова важни за вас, двойната електрическа фурна също е добър избор. Мобилната версия е винаги удобна, ако търсите двойна готварска печка с керамичен плот, която можете да използвате навсякъде: например при преместване на жилището, ако кухнята все още не е напълно оборудвана, на почивка с палатка или каравана, или дори на открито, ако обичате да готвите на открито през лятото.

Често задавани въпроси

Каква е мощността на двойния котлон?

При двоен плот по-малката зона има мощност от 750 до 1 600 W. По-голямата зона за готвене е с мощност от 1 200 до 2 000 W.

Кой готварски плот пести повече електроенергия по време на работа?

Двойният индукционен плот е с най-ниска консумация на енергия. Консумацията на енергия е приблизително с 20 % по-ниска от тази на радиаторни котлони и с 40 % по-ниска от тази на чугунени котлони.

Как да поддържаме двойния бойлер чист?

Уредите с керамични котлони са лесни за поддръжка. Важно е обаче да не изгаряте нищо. Ако нещо заври, избършете го веднага. Не трябва да използвате абразивни гъби или агресивни почистващи препарати, тъй като стъклената повърхност е чувствителна към надраскване. За почистването са достатъчни мек почистващ препарат, мека кърпа и топла вода.

Как да премахнем упоритите остатъци?

Нагорещените остатъци могат да бъдат отстранени с помощта на стъргалка за стъкло. Котлонът може да е все още леко загрят. Най-добре е да поставите стъргалката за стъкло на равна повърхност, за да избегнете надраскване. За особено упорити петна има нежни и ефективни специални почистващи препарати.
Горе