3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Стенни и таванни инфрачервени панели


Спестява пространство и е удобно: инфрачервено отопление на стена или таван

Инфрачервените отоплителни уреди предлагат на клиентите атрактивна алтернатива на конвенционалните радиатори. Те са особено препоръчителни за помещения като бани: основното им предимство е, че потребителите усещат приятна топлина скоро след включването им. Инфрачервените лъчи осигуряват перфектната атмосфера в помещението без забавяне - не се налага да чакате отоплителното тяло да затопли цялото помещение. Други предимства са ниската цена и лесният монтаж. Тук, в магазина, заинтересованите страни ще намерят широка гама от модели, които се характеризират с оптимално съотношение цена/качество.

Мигновена топлина: ето как работи инфрачервеното отопление

Принципът на работа на инфрачервените нагреватели с електрическо управление се различава значително от този на конвенционалните конвекторни нагреватели. Конвенционалните радиатори нагряват въздуха в помещението, докато инфрачервеният нагревател на стената или тавана генерира топлина директно в ефективната зона. При конвекторните отоплителни уреди е необходимо сравнително дълго време, за да останат потребителите в достатъчно топло помещение. Топлият въздух се издига първо към тавана - отнема много време, докато температурата в цялото помещение достигне подходящо ниво. Напротив, инфрачервените лъчи директно нагряват телата и предметите, върху които попадат. Когато жителите включат монтиран на стена или таван лъчист отоплителен уред и застанат пред него, те веднага забелязват затоплящите лъчи. Освен това тези отоплителни уреди мигновено нагряват всички стени, подове и мебели в съответното помещение. Това се оказва особено полезно в банята: тромавото затопляне преди да отидете до банята сутрин или енергоемкото предварително загряване през нощта остават в миналото с инфрачервените нагреватели!

Множество предимства на инфрачервеното отопление на тавана или стената

Ако жителите инсталират инфрачервено отопление на стените или таваните си, те получават много допълнителни ползи. За разлика от конвекторните нагреватели, инфрачервените нагреватели са безшумни, например. Тази функция също така повишава фактора на доброто настроение в банята или друго помещение. Освен това инфрачервената технология не създава прах и не изсушава въздуха в помещението. Това намалява усилията за почистване и подобрява качеството на въздуха. Ползите от инфрачервеното отопление са особено ценени от страдащите от алергии. Тези иновативни нагреватели са убедителни и по отношение на енергийната ефективност. Те генерират необходимата топлина незабавно, като по този начин спестяват скъпото предварително загряване.

Нагреватели за стена и таван, идеални за малки помещения

В много къщи баните, тоалетните за гости и кухните са малки. Инсталирането на конвенционална отоплителна система ще направи пространството още по-малко. Инфрачервеният нагревател, който може да се монтира на стената или тавана, е добре дошъл вариант. Всички модели в този магазин са плоски и следователно пестят място. Те не заемат почти никакво място - жителите могат да го използват добре! Ако решите да инсталирате инфрачервена отоплителна система на тавана, можете дори да използвате всички съществуващи стени, за да поставите мебели и други подобни без ограничения.

Закупуване на инфрачервено отопление: лесен монтаж и ниски инвестиционни разходи

Инфрачервеният стенен или таванен отоплител също се откроява при финансово сравнение. Първо, инфрачервените нагреватели са по-евтини от обикновените радиатори. Второ, отпадат огромните разходи за занаятчии. Радиаторите за централно отопление изискват продължителна работа, като например полагане на тръби, докато инфрачервената система за таванно или стенно отопление се нуждае само от свързване към електрическата мрежа. Ако в близост до желаното място има наличен контакт, непрофесионалистите могат лесно да го инсталират сами. Към това се добавят и предимствата, свързани с разходите за експлоатация на инфрачервен нагревател на тавана или стената. В специализирания магазин на Klarstein ще намерите подходящите инфрачервени нагреватели за всяка нужда! Те включват отоплителни уреди в различни формати и специални дизайни, като инфрачервения таванен отоплителен уред със светлина.

Горе