3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Тест и ръководство за газов грил

Газовият грил става все по-популярен през последните години. И за това има основателна причина! Печенето на газов грил е много лесно, отнема по-малко време, отколкото печенето на дървени въглища, а почистването също е лесно с газов грил. Независимо дали на балкона, на терасата или на пътя в къмпинга или на определени места край езерата или плажовете: газовото барбекю стана незаменимо. Ако търсите нов модел, попаднали сте на правилното място. Ще ви покажем как да изберете идеалния газов грил

Газова скара: Сравнение на характеристиките и производителността

Газовите грилове Klarstein обикновено се отличават предимно по размера или броя на горелките, на които можете да приготвяте вкусна храна на скара. Колкото повече горелки, толкова по-голяма е скарата. Освен това са важни и много други характеристики. Например запалване, оборудване, дали има котлони, какъв размер газова бутилка ще се побере в грила и т.н. Бихме искали да ви запознаем с някои от любимите ни модели от широката ни гама и да ви покажем техните предимства и недостатъци. Така ще можете да вземете най-доброто решение за вас.

Газов грил Klarstein - Valdosta 3.1

Valdosta 3.1, газов грил

Вид на продукта

Valdosta 3.1, газов грил

Valdosta 3.1 е истинска класика. Практичен, функционален и с всичко необходимо за печене на грил

 • 3 основни горелки и една странична горелка
 • Практични странични масички за повече място за съхранение
 • Място за съхранение на 11-килограмова газова бутилка в основата.
За газов грил

Газовите скари Klarstein са комбинация от функционалност, дизайн и висококачествени материали. С удобна настройка, бързо запалване и много други функции те предлагат всичко, от което се нуждаете за един уикенд на барбекю. В комплекта е включен и маркуч за газ със стандартизирана връзка към газовата бутилка

  Предимства:

 • Изобилие от пространство за съхранение
 • Елегантен, семпъл дизайн
 • Чугунени скари

Грил за къмпинг Klarstein

Газов грил Parforce Duo

Вид на продукта

Газов грил Parforce Duo

Перфектни резултати при печене на грил в движение? С Parforce Duo няма проблем. Благодарение на дръжките за носене може да се постави навсякъде.

 • Преносим газов грил
 • 2 горелки с чугунени решетки
 • Просто електрическо запалване
Описание на продукта

Отминаха дните, когато на къмпинг се приготвяха равиоли от кутия на обикновена газова печка. С газовия грил за къмпинг менюто в движение е напълно ново. С 2 горелки и капак тази скара може да се използва за отлично печене на грил. Благодарение на страничните масички можете да създадете малък пункт и да приготвите всички съставки.

  Предимства:

 • Практичен и преносим
 • Свалящи се странични масички
 • Електрическо запалване и термометър в капака

  Недостатъци

 • Няма място за съхранение на газова бутилка
 • По-малка площ за грил

Грил за пица - Pizzaiolo Neo

Газова пещ за пица Pizzaiolo Neo

Вид на продукта

Газова пещ за пица Pizzaiolo Neo

Пица като в италиански ресторант: няма проблем с газовата пещ за пица. Пиците в пицарията са хрупкави и несравнимо вкусни.

 • Лесна работа
 • За истинските любители на пицата
 • Включва. Редуктор на налягането и маркуч
Описание на продукта

Ако винаги сте искали да изпечете собствена пица в италиански стил, тогава грилът за пица е точното решение за вас. Благодарение на високата вътрешна температура и камъка за пица, който оптимално провежда и акумулира топлина, играта ви с пица се издига на съвсем ново ниво. Хрупкави краища и кашкавал, който се разтапя в устата - какво повече можете да искате?

  Предимства:

 • Лесно управление с въртящо се копче
 • Прозорец на дисплея
 • Високи температури

  Недостатъци

 • Подходящ само за пица
 • Доста скъпо

Газов грил с 3 горелки Klarstein

Газов грил Lucifer 3

Вид на продукта

Газов грил Lucifer 3

Газов грил Lucifer с 3 горелки, удобни странични масички и пиезозапалване за забавление с барбекю за цялото семейство

 • Грил от неръждаема стомана
 • Голяма повърхност за печене с чугунени скари
 • Място за съхранение в основата
Описание на продукта

Газовият грил с 3 горелки вероятно е класиката сред газовите грилове. Благодарение на него имате достатъчно място за готвене за цялото семейство. Със странични масички, кукички и отделения за подправки има достатъчно място за всичко. Готовата храна, приготвена на скара, може да се съхранява върху решетката за затопляне, а конструкцията от неръждаема стомана улеснява почистването на газовия грил.

  Предимства:

 • Чугунени решетки и нагревателна решетка
 • Голяма повърхност за печене на скара
 • Място за 11-килограмова газова бутилка

  Недостатъци

 • Без странична горелка

Газов грил с 4 горелки Klarstein

Газов грил Tomahawk

Вид на продукта

Газов грил Tomahawk

Допълнително пространство за печене и уок горелка в страничната маса: този грил ще сбъдне мечтата ви за печене на грил.

 • газов грил с 4 горелки
 • Допълнителна уок горелка в страничната масичка
 • Много място за съхранение и място за аксесоари
Описание на продукта

Големият газов грил с 4 горелки е истинска мечта за любителите на барбекюто. Тук има много голяма зона за барбекю, решетка за затопляне и горелка WOK, с която можете да нахраните целия футболен отбор. Благодарение на термометъра в капака винаги имате поглед и можете да печете на грил дълго време, без да се притеснявате за голямата 11-килограмова газова бутилка. Заслужава да се споменат също пиезоелектрическото запалване, здравите колела и елегантният дизайн.

  Предимства:

 • Много голяма зона за грил
 • Лесно запалване благодарение на пиезоелектрическото запалване
 • Мобилен и същевременно стабилен

  Недостатъци

 • Доста скъпо

Сравнение на газови грилове

Газов грил Klarstein Газова скара за къмпинг Грил за пица Газов грил с 3 горелки Газов грил с 4 горелки
Цена/ефективност ​​​369,99 евро, много добър 174,99 евро, добър 224, 99 EUR, добър 419,99 EUR, добър 374,99 EUR, много добър
Размери на продукта​​​ 112 x 112 x 48 см 110 x 34 x 50 см 43 х 55 х 55 см 122 х 116 х 56 см 131,5 х 110,5 х 60 см
Тегло 26 кг 11,9 кг 11 кг 34 кг 27 кг
Брой лица 3-6 1-4 1-4 3-5 6-10
Брой горелки 3 + 1 странична горелка 2 1 3 4 + 1 уок горелка
Обща мощност 10,6 kW 5 kW 3,9 kW 10,9 kW 17,1 kW
Характеристики: Готвене, директна и индиректна скара Директно и индиректно печене на грил Печене на пица Пряко и непряко печене на грил, Непрекъснато регулиране, директно и индиректно гриловане, готвене
Удобства: Пиезоелектрично запалване, нагревателна решетка, странични масички, отделение за газова бутилка, кука за аксесоари, странична горелка Електрическо запалване, капак, странични масички Камък за пица, решетка, интегрирано запалване, термометър Странични масички, отварачка за бутилки, кука за аксесоари, пиезозапалване, отделение за газова бутилка Пиезоелектрично запалване, кука за аксесоари, странични маси, отделение за газова бутилка
Материал: Чугун, неръждаема стомана с прахово покритие Чугун, неръждаема стомана и емайлирана неръждаема стомана Неръждаема стомана Неръждаема стомана и чугун Неръждаема стомана и чугун
Избор на цветове: Черно Черно, сиво Сребро Сив Сребро/черно

Съвети за закупуване на газов грил

Ако искате да си купите нов газов грил Klarstein, първо се запитайте: Къде искам да го използвам и колко души искам да храня редовно? Ако разполагате с фиксирано място, като например балкон или тераса, мобилен газов грил не е необходим. Газовият грил с 3 горелки е достатъчен за 3-4 души. Ако обаче обичате да печете на грил големи количества или искате да приготвяте ребра и други сложни неща, препоръчваме ви грил с четири плочи. Това бързо ще ви покаже на кои критерии трябва да обърнете внимание.

Между другото: много рецепти и съвети за газови скари ще намерите и в нашето списание Klarstein. В нашето ръководство за грил на газ ще разберете как се почиства газов грил и защо вкусът му не се различава от този на дървени въглища.

Често задавани въпроси за газовите грилове

Газовите грилове използват газ вместо дървени въглища. За тази цел се свързва газова бутилка, газът се запалва в горелката, скарата се нагрява и можете да печете на нея.

Работата с газ по принцип не е без опасност. Ако обаче проверявате за течове на газ преди употреба, почиствате грила редовно и винаги затваряте газовата бутилка след употреба, нищо не може да се случи. Когато печете на скара, винаги спазвайте инструкциите за безопасност в ръководството за употреба.

Както често се случва, това не може да се определи по принцип. Изборът зависи от това, което ви е необходимо. Когато избирате, търсете качествена изработка, добро запалване и размер и дизайн, които ви харесват.

Газовият грил трябва да е с добро качество, да има капак и стабилна стойка. Уверете се, че запалването е добро и лесно и че решетките на грила са добре изработени. Освен това в обхвата на доставката вече трябва да са включени редуктор на налягането и маркуч за газ.

Няма общ отговор на този въпрос. Чугунът е много популярен, защото добре провежда топлина и се съхранява добре. От друга страна, неръждаемата стомана се почиства по-лесно или може да се почиства с агресивни почистващи препарати. От друга страна, чугунът просто се изпича и се поддържа с масло, за да се създаде трайна патина и да се предотврати изгарянето на храната на скарата.

Това зависи от материала. Повечето газови скари са изработени от неръждаема стомана. Затова за почистване на външната част може да се използва препарат за почистване на неръждаема стомана. Работещите с чугунени решетки трябва да запалят скарата след употреба. Това означава, че го пускате за около 30 минути на максимална мощност, без да печете храна на скара. Така започва пиролизата. За повече информация по тази тема вижте нашето ръководство, Грил на газ.

Големите газови скари с 3 или 4 горелки трябва да имат мощност от 10-20 kW. Уверете се, че мощността на всяка от горелките е 2-3 kW. Като цяло е важно топлината в грила да се разпределя равномерно, за да можете да постигнете отлични резултати при печене.

Горе