3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Електрическо одеяло - тест и съветник

Ако търсите уютна топлина и комфорт през студените зимни дни, електрическото одеяло е идеалното решение за вас. С електрическото одеяло можете да се стоплите, да се сгушите и да забравите за студа за миг. Независимо дали го използвате в леглото, на давана или в кабинета: Електрическото одеяло ви предлага индивидуален комфорт и уютна атмосфера. Възползвайте се от предимствата на електрическото одеяло. Разберете кои модели предлагаме за вас в нашето голямо ръководство за електрически одеяла.

Електрическо одеяло: сравнение на характеристиките и мощността

С електрическото одеяло имате възможност да настроите индивидуално желаната температура според нуждите си. Освен това много модели са оборудвани с функция таймер, която позволява електрическото одеяло да се изключи автоматично след определено време. Така че можете да се отпуснете и да заспите спокойно. Освен това някои електрически одеяла предлагат и специална функция за бързо загряване, която им позволява да се затоплят до желаната температура за няколко минути. Открийте нашата гама от уютни електрически одеяла с различни размери и намерете подходящото за вас.

Dr. Watson XL Heizdecke

Тип продукт

Електрическо одеяло Dr. Watson XL

Електрическо отоплително одеяло, изработено от приятен микроплюш. Dr. Watson е много меко, има 3 степени на нагряване и се предлага в различни цветове и модели.

 • Функция за изключване на захранването след 3 часа
 • Лесна работа
 • Супер мек материал
За електрическите одеяла

Затоплящото одеяло е само за възрастни хора? В кикакъв случай! Нашите електрически одеяла се предлагат в разнообразни размери, форми, цветове и модели и ще ви убедят в топлата си прегръдка за нула време. Благодарение на лесното боравене с тях, много мекия материал и функцията за безопасно изключване, те са идеалният спътник за зимата.

  Предимства:

 • Безопасно и лесно за използване
 • Меко и подходящо за машинно пране
 • Предлага се в много цветове

  Недостатъци:

 • Изисква контакт

Електрическо одеяло Klarstein

Havasia UV 8 Geschirrspüler

Тип продукт

Електрическо одеяло Dr. Watson XXL

Електрическо одеяло за двама: Това затоплящо одеяло е изключително голямо, с размери 180x200 см, и гарантира приятни часове топлина.

 • Затоплящо одеяло с 3 настройки за отопление
 • Приятна коралова вълна
 • Подвижен контрол
За затоплящите одеяла

Затоплящите одеяла на Klarstein се предлагат в различни цветове. Благодарение на особено приятната вълна те вече са истинска украса като обикновените плюшени одеяла. С помощта на контролера можете да настроите 3 нива и да го оставите да се загрее. Плюшените затоплящи одеяла също могат да се перат в пералня.

  Предимства:

 • Изключително голямо и уютно
 • Може да се пере в пералня
 • Автоматично се изключва след 3 часа

  Недостатъци:

 • Изисква контакт

Нагревателна подложка Klarstein

Magic Carpet DLX Heizmatte

Тип продукт

Нагревателна подложка Magic Carpet DLX

Нагревателна подложка за топли крака на всяко място: Magic Carpet. Независимо дали в офиса, в караваната, в работилницата или другаде. Никога повече няма да имате студени крака.

 • 4 настройки за отопление
 • Функция таймер
 • Неплъзгаща се повърхност
За нагревателните постелки

Подгряващите постелки са истинска препоръка, особено през зимата и за хора, чиито крака бързо изстиват. Особено когато работите на бюро, те осигуряват по-топли крака, а оттам и по-добро кръвообращение като цяло. Нашите нагревателни постелки се предлагат в различни размери и са много лесни за използване благодарение на LCD дисплея.

  Предимства:

 • Осигурява топли крака
 • Интуитивно управление
 • Опростен дизайн

  Недостатъци:

 • Не може да се пере в пералня
 • Изисква контакт

Загряващ килим Klarstein

Magic-Carpet DX Heizteppich

Тип продукт

Magic-Carpet DX загряващ килим

Лесен за използване и винаги толкова топъл, колкото искате: С нагревателната постелка на Klarstein студените крака са в миналото!

 • Лесно управление с цветни LED диоди
 • размер 40 x 60 cm
 • Кратко време за нагряване
За затоплящите килими

Затоплящите килими са практични и винаги помагат срещу студени крака. Затоплящите килими обаче е подходящо и за сушене на обувки или като топло място за почивка на домашните любимци. Ето защо той е наистина универсално средство за създаване на уютна и топла среда за всички. Нуждаете ли се от малък топъл килим дори през зимата?

  Предимства:

 • Лесна работа
 • Покривало, което може да се пере
 • С неплъзгаща се повърхност

  Недостатъци:

 • Без дисплей
 • Изисква контакт

Сравнение на електрически одеяла

Електрическо одеяло Dr. Watson XL Електрическо одеяло Dr. Watson XXL Нагревателна подложка Magic Carpet DLX Magic-Carpet DX загряващ килим
Цена  /  производителност ​​​​​ Добър, 110,99 евро Много добър, 89,99 EUR Много добър, 71,99 EUR Много добър, 71,99 EUR
Размери на продукта 180 x130 cm 200 x 180 cm​ 40 x 98 cm​ 40 x 60 cm
Тегло 2 kg​ 2,6 kg​ 0,8 kg​ 0,6 kg​​
Захранване 120 watts 120 watts 100 watts 75 watts
Етапи на отопление 3​ 3​ 4​ 3​
Материал Микроплюш Коралов флийс Повърхност на килима с нехлъзгаща се долна страна
Вид на електрическото одеяло Голямо отоплително одеяло Отоплително одеяло за 2 лица Нагревателна подложка за крака Килимче за затопляне на краката
Характеристики  ​​ Автоматично изключване след 3 часа, 3 степени на нагряване Защита от прегряване, 3 степени на нагряване, автоматично изключване след 3 часа Таймер, функция, нехлъзгаща се повърхност Таймер, функция, нехлъзгаща се повърхност, защита от прегряване
Специални функции Аналогов режим на работа с цифров дисплей, опция за измиване с програма за вълна, 2 м захранващ кабел Аналогова работа с цифров дисплей, възможност за измиване в програма за вълна, 2,35 м захранващ кабел LCD дисплей, възможност за ръчно миене, 2 м захранващ кабел Работа с цветни светодиоди, може да се пере при 30 °C на щадящ цикъл, 2 м захранващ кабел
Избор на цветове​​​​​​ Сиво, кафяво, червено, бежово, черно Антрацитна шарка, Кафява шарка, Зелена шарка, Бежова шарка, Бежова шарка Антрацит Антрацит

Закупуване на правилното електрическо одеяло

Ако искате да си купите електрическо одеяло, първо трябва да разгледате размера му и да се уверите, че е подходящо за вашето легло или диван. Проверете също така качеството на материала и се уверете, че е мек и удобен. Проверете дали електрическото одеяло има различни настройки за нагряване, за да можете да регулирате нивото на нагряване според личните си предпочитания. И накрая, препоръчително е да се търсят функции за безопасност, като например защита от прегряване и автоматично изключване, за да се гарантира безопасната употреба. Ако сте склонни към студени крака или напрежение по време на работа в офиса, препоръчваме ви отоплителна подложка или килим. Във всеки случай трябва да се вземе предвид и потреблението на енергия. Така че можете да купите идеалния продукт за вас!

Често задавани въпроси за отоплителните одеяла

Да, електрическите одеяла могат да се считат за безопасни и здравословни, когато се използват правилно. Важно е обаче да се обърне внимание на функциите за безопасност, като например защита от прегряване и автоматично изключване, и да не се използва електрическото одеяло твърде често.

Изборът между нагревателна подложка и електрическо одеяло зависи от индивидуалните ви нужди. Нагревателната подложка обикновено е по-малка и е насочена към определена част от тялото, например гърба или врата. Тя осигурява целенасочена топлина и може да бъде много ефективен при болка и напрежение. Електрическото одеяло, е обратно, е по-голямо и покрива по-голяма площ, например цялото легло или диван. То осигурява равномерна топлина и позволява пълно завиване. Така че, ако търсите голям източник на топлина, електрическото одеяло е по-добрият избор. В крайна сметка това зависи от личните ви предпочитания и предназначение.

Да, възможно е да спите с електрическо одеяло. Много хора го намират за приятно и релаксиращо. Уверете се обаче, че електрическото одеяло има функции за безопасност, като например защита от прегряване, и следвайте инструкциите на производителя. За да се гарантира безопасната употреба, препоръчваме да изключвате електрическото одеяло преди лягане или да използвате функцията на таймера.

Няма точен срок за това колко дълго може да лежите върху електрическото одеяло. Въпреки това се препоръчва да не ги използвате твърде дълго. Важно е да спазвате инструкциите на производителя и да не оставяте електрическото одеяло включено без надзор за дълъг период от време. Някои електрически одеяла имат функция за автоматично изключване, която се активира след определен период от време. Препоръчително е да правите редовни почивки и да се грижите за комфорта и доброто си състояние. Ако имате здравословни проблеми или не сте сигурни, консултирайте се с Вашия лекар.

Електрическите одеяла са безопасни, когато се използват правилно. Те имат функции за безопасност, като например защита от прегряване и автоматично изключване. Важно е да спазвате инструкциите на производителя, да поддържате електрическото одеяло в добро състояние и да не го използвате прекомерно. Както при всички електрически уреди, трябва да се внимава и да се преустанови използването, ако се появят нередности.

Консумацията на електроенергия на електрическото одеяло може да варира в зависимост от модела, нивото на нагряване и времето на използване. Електрическите одеяла обаче обикновено консумират между 50 и 200 W. За да разберете точната консумация на енергия, можете да разгледате енергийния етикет или спецификациите на производителя. Имайте предвид обаче, че действителното потребление на енергия зависи от различни фактори, като продължителността на използване и избраното ниво на отопление. За да пестите енергия, препоръчваме да не оставяте електрическото одеяло включено ненужно дълго и да го изключвате своевременно, когато вече не е необходимо.

Електрическото одеяло работи на базата на електрическо съпротивление. Вътре има нагревателни елементи, през които протича електрически ток и по този начин се генерира топлина. След това тази топлина се разпределя равномерно по материала на електрическото одеяло и осигурява приятен източник на топлина, за да ви стопли.

Когато перете електрическо одеяло, най-добре е да следвате инструкциите на производителя. Почти всички електрически одеяла Klarstein могат да се перат при 30 °C в програмата за вълна. За да направите това, може просто да извадите контролния модул от одеялото и след това да го изперете без колебание.

Горе