3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Тест и ръководство за производител на сладолед

Яли ли сте някога домашно приготвен сладолед от машина за сладолед? Сигурни сме, че след като го опитате, няма да можете да минете без него. Супер кремообразна, много лесна за приготвяне и винаги знаеш какво има в нея. Сладоледът от машината за сладолед е истинско удоволствие. И не само през лятото. Следващата логична стъпка е да си купите собствена машина за сладолед. Кой е правилният модел? В нашето ръководство ще ви покажем какво да търсите при закупуването на машини за сладолед и как да вземете най-доброто решение. Готови ли сте?

Производител на сладолед: сравнение на функциите и производителността

По-долу ще ви запознаем с различни модели машини за сладолед. Основните разлики могат да се крият в размера, количеството сладолед, което може да се произведе, и обема, с който работи машината. Също така трябва да решите дали искате машина за сладолед с или без компресор. Налични са и други функции, като например интелигентно управление и други подобни. Ще ви покажем коя машина за сладолед е най-подходяща за вас!

Машина за сладолед с компресор

Vanilla Sky

Вид продукт

Vanilla Sky

Стилен дизайн, голям обем и мощен компресор: машината за сладолед Vanilla Sky осигурява сладолед за цялото семейство. Сладоледът няма да се разтопи в режим на охлаждане.

 • голяма кофа за сладолед от 2 литра
 • 180 W хладилен компресор
 • Сладолед само за 30 до 40 минути
Към машините за сладолед

Машините за сладолед с компресори са истински двигатели. Мощен хладилен компресор осигурява равномерно охлаждане на съставките, а системата за смесване вкарва въздух в сместа. Резултатът? Неустоимо кремообразен сладолед, приготвен от любимите ви съставки! Ванилов сладолед, шоколадов сладолед или сладолед с кисело мляко: тази машина за сладолед прави всичко. Не е необходимо предварително охлаждане, нито дълго време за подготовка. Просто удоволствието от сладоледа.

  Предимства:

 • Без предварително охлаждане на охладителния резервоар
 • Сладолед за 30-40 минути
 • Лесно управление

  Недостатъци

 • Тежки в сравнение с устройствата без компресор
 • По-скъпи в сравнение с уредите без компресор

Машина за сладолед без компресор

Машина за сладолед с крема

Вид продукт

Машина за сладолед с крема"

Направете сладолед без компресор. Няма проблем с Creamberry. За 20 минути съставките се превръщат във вкусен сладолед.

 • Бързина: сладолед само за 20 минути
 • Лесно управление: със система за смесване в капака
 • Малък и лек: побира се навсякъде
Към машините за сладолед

Машините за сладолед без компресор са сравнително по-леки и по-евтини от машините с компресор. Основната разлика е в предварителното охлаждане на термоса. Машината за сладолед трябва да се съхранява в хладилник поне 8 часа, преди да е готова за употреба. След това процедурата е подобна: чрез непрекъснато разбъркване съставките се превръщат в кремообразен сладолед, докато се охлаждат в контейнера.

  Предимства:

 • По-ниски разходи
 • Лесно управление
 • Бързина: сладолед само за 20 минути

  Недостатъци

 • Време за предварително охлаждане 8 часа
 • Без функция за поддържане на студено

Машина за сладолед за производство на плодов и течен сладолед

Машина за сладолед Sweet Sundae

Вид продукт

Машина за сладолед Sweet Sundae

Сладолед във фунийка като в истинска машина за сладолед? Няма проблем със Sweet Sundae. С вместимост от 1,5 литра и функция за поддържане на температурата, можете да дозирате сладолед с лекота

 • Страхотен външен вид: като въртяща се машина за сладолед
 • Практическо дозиране
 • Перфектен за партита
Към машините за сладолед

Дозирайте сладолед от машината и създайте усещането за истински сладолед? Това е възможно с машината за плодове и течен сладолед Просто изсипете течните съставки, изчакайте и след това леко завийте. Благодарение на дисплея машината ви показва какво се случва и дали сладоледът е готов. А функцията за запазване на температурата гарантира дълготрайно удоволствие от сладоледа!

  Предимства:

 • Лесно дозиране
 • По детски лесно управление
 • Просто докоснете и завъртете сладоледа

  Недостатъци

 • Доста скъпо
 • Средно тежък
 • В сладоледа няма големи парчета (бисквити, шоколад и др.)

Машина за сладолед и йогурт

Машина за сладолед и йогурт 2 в 1 Yo & Yummy

Вид продукт

Машина за сладолед и йогурт 2 в 1 Yo & Yummy

Машина за сладолед и йогурт в едно? Няма проблем с Yo & Yummy. Благодарение на различните програми тази машина може да прави всичко!

 • Приготвяне на йогурт и сладолед
 • С компресор
 • Лесно управление
Към машините за сладолед

Ако само една машина за сладолед не е достатъчна, купете машина за сладолед и машина за кисело мляко. По този начин разполагате с множество функции в едно устройство. Първо, можете да приготвите любимия си сладолед, например млечен сладолед, сорбе и замразено кисело мляко. От друга страна, можете сами да си приготвите вкусно кисело мляко и да го гарнирате с каквото пожелаете. Перфектно съчетание, нали? Между другото: Замразеното кисело мляко, разбира се, също не е проблем за машината за сладолед

  Предимства:

 • Мултиталант: много функции в едно устройство
 • С мощен компресор
 • Благороден външен вид с неръждаема стомана

  Недостатъци

 • Доста скъпо

Сравнение на машини за производство на сладолед

Машина за сладолед Vanilla Sky Машина за сладолед с крема" Машина за сладолед Sweet Sundae Машина за сладолед и кисело мляко Yo & Yummy 2 в 1
Капацитет 2 литра 1,5 литра 1,5 литра 1,5 литра
Вид охлаждане Компресор Без компресор Компресор Компресор
Тегло 10 кг 2,8 кг 17,1 кг 11 кг
Производителност 180W 9,5W 200W 150W
Размери 27 x 36 x 31 см 19 x 23,5 x 19 см 28 x 47 x 41,5 см 38 x 25 x 26 см
Специални функции - включително мерителна чаша за 250 мл и лъжица за загребване
- почасов режим на студена поддръжка
- лесно управление с помощта на три бутона и дигитален дисплей
- лесно управление с помощта на два бутона и дигитален дисплей
- регулируем таймер от 20 до 40 минути
- Идеи за рецепти в ръководството
- Функцията последващо охлаждане предотвратява разтопяването на сладоледа след приготвяне
- Защитна ключалка на капака
- Лесно почистване благодарение на подвижните части
- четири режима на работа: само смесване, само охлаждане, сладолед, кисело мляко
- Регулируем таймер: 1-минутни стъпки в диапазон 5 - 60 минути
- Режим на кисело мляко: регулируем таймер на стъпки от 1 час от 4 до 24 часа

Закупуване на правилната машина за сладолед  

След като ви запознахме с различните модели, изборът на идеалната машина за сладолед би трябвало да е много по-лесен за вас! Всеки вариант има своите предимства и недостатъци. Въпреки това, за да направите добър избор, трябва да си зададете следните въпроси:

  • Да си купя машина с компресор или без него?
  • Моята машина за сладолед прави само сладолед или и други лакомства?
  • Какъв е бюджетът ми за машина за сладолед?
  • Колко сладолед искам да направя наведнъж?

След като отговорите на тези въпроси, можете лесно да потърсите идеалния модел и да купите машина за сладолед. В нашия онлайн магазин ще намерите разнообразие от устройства, от които можете да изберете своето!

Често задавани въпроси за машините за сладолед

Добрата машина за сладолед с компресор трябва да е с мощност 130 W или повече. Тази препоръка може да се различава за машини за сладолед с или без термоелектрическа охладителна система.

Функцията на машината за сладолед по принцип е много проста: съставките за сладоледа се поставят в съд, който е предварително охладен или охладен от компресор. Едновременно с процеса на охлаждане съставките се смесват непрекъснато, като по този начин в масата се вкарва въздух. Кремообразният сладолед ще бъде готов за около 20 до 120 минути.

Повечето машини за сладолед с компресор правят кремообразен сладолед от течни съставки за около 30 до 40 минути. Времето за приготвяне варира в зависимост от съставките. Машината за сладолед с термоелектрично охлаждане произвежда сладолед за около 2 часа. С добре охладен термоконтейнер машината за сладолед може да направи сладолед само за 20 минути без компресор.

Приготвянето на сладолед без компресор е съвсем просто: контейнерът за охлаждане се поставя в хладилника за поне 8 часа. След това се поставя в машината, съставките се изсипват и се смесват непрекъснато с помощта на смесителната система. Студът се пренася от съда към съставките, добавя се въздух и се образува кремообразен сладолед.

Кремообразността на сладоледа зависи от различни фактори: Въздух: Бавното охлаждане и постоянното разбъркване водят до засмукване на въздух и образуване на малки ледени кристали вместо големи. Колкото по-малки са ледените кристали, толкова по-мек и кремообразен е сладоледът. Захар: Захарта оказва значително влияние върху консистенцията на сладоледа. Захарта трябва да съставлява приблизително 20% от общото количество на сладоледа. Фините захари са особено подходящи за това. Емулгатори: така наречените емулгатори образуват връзка между водата и мазнините. Това ще гарантира, че сладоледът ще бъде мек и кремообразен. Примери за емулгатори са например яйцата. Алкохол: алкохолът с високо процентно съдържание има много ниска точка на замръзване. Това ще гарантира, че сладоледът няма да е прекалено твърд, дори и да е престоял дълго време във фризера.

Машината за сладолед с компресор има хладилен компресор. По този начин се елиминира отнемащият време етап на охлаждане на съда. Охладете съставките равномерно. Затова компресорът е голямо предимство, ако искате спонтанно да си направите собствен сладолед. Един недостатък: производителите на сладолед с компресор обикновено са по-шумни при работа от тези без компресор.

Повечето сладоледаджии с компресор имат консумация на енергия от около 150 W. Това е приблизително 4,5 kwH.

Това винаги зависи от вида на сладоледа и оборудването. Производството на кремообразен сладолед в компресорна машина за сладолед отнема средно 30-40 минути.

Горе