3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Градински отоплители

 • Често задавани въпроси

 • Гъвкаво отопление с лъчисти нагреватели и инфрачервени лъчисти нагреватели: прецизно отопление - мобилно и прецизно

  Мобилните решения за отопление са все по-търсени във всички сфери на живота. Водещите играчи включват по-специално сегмента на дейностите на открито и уелнес сектора. Лъчистият или инфрачервеният нагревател обещава успокояваща топлина и може да бъде поръчан от KLARSTEIN в различни варианти. Следващият преглед обяснява какво всъщност е важно при покупката на инфрачервен лъчист нагревател или инфрачервен панел.

  Поради тези причини си заслужава да закупите лъчист отоплителен уред

  Лъчистият нагревател изпраща генерираната енергия много точно към мястото, което трябва да бъде затоплено. Околният въздух не се нагрява по същия начин, което значително засилва усещането за отопление. Това означава, че откритите пространства могат да се отопляват много добре, което може да бъде истинско предимство при ниски температури, дори във вечерните часове на лятото. За използване на закрито инфрачервеното лъчисто отопление също е подходящо решение, когато става въпрос за поддържане на сухата структура на сградата. По този начин мухълът може да бъде ефективно предотвратен.

  Лъчистият отоплител се монтира бързо и лесно, поради което е подходящ и като бързо решение в случай на временна липса на други източници на топлина. Монтажът може да бъде извършен от всеки, без да се налага да наема специализирана фирма. Лъчистият нагревател се монтира за кратко време. В зависимост от избрания модел е възможно и управление чрез приложението. Това изисква Wi-Fi връзка с друго устройство. Това означава, че прожекторите са навлезли и в ерата на интелигентния дом.

  Welche Infrarot Heizstrahler Typen gibt es?

  В зависимост от приложението компактните решения за отопление се предлагат като късовълнови, средновълнови и дълговълнови излъчватели. Късовълновите устройства, които се използват в помещения, изискващи висока топлинна мощност, са с най-висок интензитет. Това се отнася например за бани и сауни. Затова инфрачервеният лъчист нагревател за банята е отлично решение за бързо достигане на необходимата температура, дори в краткосрочен план.

  Други области на приложение на тези лъчисти нагреватели са масичките за преобличане на бебета и помещенията с терапевтичен характер. Дълговълновите инфрачервени излъчватели са предназначени за вътрешни помещения и са особено икономични, ако трябва да отопляват помещения за дълъг период от време. Закупуването на инфрачервен отоплител със средни вълни е опция, която е предназначена както за вътрешна, така и за външна употреба.

  Инфрачервен панел за баня и много други приложения

  Причините за закупуване на инфрачервен лъчист нагревател са много комплексни. В допълнение към многобройните им приложения, те са идеални като допълнителен източник на топлина между лъчистите нагреватели. Поради това те могат да се използват особено в нови сгради. Обикновено те имат отлична изолация, така че е необходима по-малко топлина, отколкото в старите сгради. Освен това в детската стая може да се използва и панел, контролиран от инфрачервена светлина и адаптиран към нуждите на детето.

  Тъй като лъчистият или инфрачервеният нагревател е с много компактен дизайн и представлява решение за отопление в малък формат, той може да намери нов дом и в малка къща. Моделите на KLARSTEIN са отличен избор и за къмпинг. Нашите инфрачервени нагреватели се характеризират с качество и дизайн. Предлага се първокласен избор - от мобилен панел, през класически лъчист нагревател до стенна решетка за кърпи.

  Често задавани въпроси за инфрачервените излъчватели и панелните нагреватели

  Как работят инфрачервените нагреватели и инфрачервените панели?

  Инфрачервените панелни отоплителни уреди използват инфрачервена радиация, за да затоплят хората и предметите в близост до тях. За разлика от конвенционалните отоплителни уреди, които нагряват въздуха и го разпределят из помещението, инфрачервените лъчисти отоплителни уреди и панели нагряват директно обектите. Този тип отопление е изключително ефективно и може да спести енергия, тъй като не е необходимо да се отоплява цялото помещение. Освен това използването на инфрачервени отоплителни панели е добър избор за хора, страдащи от алергии, тъй като те не разнасят прах и работят тихо. Топлината от предметите в помещението се излъчва обратно във въздуха, което създава постоянна и комфортна температура.

  Какви са предимствата на инфрачервения отоплителен панел?

  Инфрачервените лъчисти нагреватели имат няколко предимства пред конвенционалните отоплителни системи. Първо, те са енергийно ефективни, така че с тях можете да спестите пари от сметките за отопление. Второ, те са тихи и не издават шум, което ги прави идеални за използване в спални, офиси и други тихи помещения. Трето, те се нагряват бързо и осигуряват незабавна топлина.

  Енергийно ефективни ли са инфрачервените излъчватели и инфрачервените панели?

  Инфрачервените нагреватели и инфрачервените панели са изключително енергийно ефективни, тъй като излъчват инфрачервена радиация, която директно нагрява хора и предмети, за разлика от конвенционалните нагреватели, които нагряват въздух. Това води до по-малки топлинни загуби и по-ефективно използване на енергията. Освен това тези отоплителни уреди често са оборудвани с вградени термостати и таймери, които помагат да се регулира потреблението на енергия и да се намалят разходите. Като цяло инфрачервените нагреватели и инфрачервените панелни нагреватели са отличен избор за хора, които искат да се чувстват топло и комфортно, като същевременно пестят от разходите за енергия.

  Как да почиствате и поддържате инфрачервеното отопление и панелното отопление?

  Почистването и поддръжката на инфрачервените радиатори и панелните отоплителни уреди е от решаващо значение за тяхната дълготрайност и ефективност. Najprv vypnite ohrev a nechajte ho úplne vychladnúť. Potom povrch ohrievača utrite mäkkou handričkou. За упорити петна използвайте мек сапунен разтвор и мека кърпа. Не използвайте абразивни почистващи препарати или четки, които могат да повредят повърхността на нагревателя. Редовното почистване и поддръжка ще поддържат инфрачервения панелен нагревател в ефективно и безопасно състояние.
  Горе