Ръководство за въздушните обезвлажнители

Перфектната влажност толкова лесно, колкото никога!

Klarstein предлага голям избор от въздушни обезвлажнители, но кой модел е най-правилният? В това ръководство ще ви обясним кое устройство предлага оптимална производителност за вашия дом и на какви подробности трябва да обърнете внимание при покупка. Ще обясним разликите между често закупуваните обезвлажнители и ще ви запознаем с различни модели на нашите обезвлажнители.

Защо въздушен обезвлажнител?

Повечето хора изобщо не са наясно, че обезвлажнителите значително подобряват качеството на живот и местоживеене. Особено в спалнята оптималната влажност е важна за здравето. Обезвлажнителите са идеални за регулиране на влажността на въздуха при по-ниски температури от 18 ° C. Те се грижат за оптималната среда в стаята и спокойните нощи.

Нашият съвет за спалнята:
DryFry 16 - висококачествен дизайн, висока производителност и вграден найлонов филтър за чиста околна среда.

Отидете към продукта

Без плесен и прах

Чрез намаляване на влажността на въздуха в помещението могат да се използват обезвлажнители за предотвратяване на растежа на плесен. Много обезвлажнители на Klarstein са допълнително оборудвани с филтър. По този начин въздухът не само ще бъде изсушен, но и чист. Благодарение на това допълнително оборудване, по-специално страдащите от алергия могат отново да дишат свободно.

Можете да прочетете от следната таблица в кой сезон плесента е проблем.

Добре за здравето

Различия между въздушните обезвлажнители

Обезвлажнителите могат да бъдат разделени на химически и електрически. Химическите не могат да се конкурират с електрическите по отношение на характеристики или допълнителни разходи, затова препоръчваме използването на електрически обезвлажнители. Особено в банята, помещение, което многократно е изложено на висока влажност, електрическият обезвлажнител действа като превенция и е ефективен срещу образуването на мухъл.

Нашият съвет за банята:
DryFry 10 - компактен, мощен и с гаранция за сухи бани.

Отидете към продукта

Малки силни пакети

Кой обезвлажнител за
въздух е подходящ за мен?

Всяка среда изисква различен обезвлажнител. По-малките обезвлажнители с вместимост 10 литра на ден са подходящи за помещението, в което искате да използвате обезвлажнител за въздух, по-малко от 20 м². С този обезвлажнител е възможно и сушенето на прането и това може значително да намали времето му за сушене.

Помещение до 45m²

В помещения до 45 м², изсушителят трябва да може да обезводнява до 20 литра на ден. Като пример за използване се предлага спалня. Тук влажността не трябва да надвишава 50%, за да се осигури здрав и възстановителен сън.

Нашият съвет:
DryFry 20 - висока производителност, чист въздух, тиха работа - идеален за всяка спалня.

Отидете към продукта

Големина на помещения

Най-важните неща на кратко

Електрическите обезвлажнители са много по-добри от химическите в дългосрочен план, както по отношение на цената, така и на производителността и технологиите. Затова електрическите обезвлажнители са идеално решение за тези, които разчитат на чист въздух, сухо пране и помещения без мухъл. Препоръчваме обезвлажнителите от серията DryFry, които освен с практични функции, убеждават и със стилния си дизайн.

Ето защо – обезвлажнители от Klarstein!

  • различни нива на мощност (10L - 45L)
  • необичаен дизайн
  • допълнителни въздушни филтри
  • справедлива цена
  • 60-дневен период на връщане
Вижте всички въздушни охладители

Допълнителни съвети за продукти

За какво ми трябва въздушен обезвлажнител?

Много хора изобщо не са наясно, че обезвлажнителите могат значително да подобрят качеството на живот и жилищата. Употребата на обезвлажнители има положителен ефект върху апартамента като такъв, но и върху тялото и душата. Особено през студените зимни дни, когато навлиза влажен въздух и се вижда по стените на апартамента, образуването на мухъл се насърчава. В този случай обезвлажнителят осигурява приятно сух дом и предпазва от влагата, съхранявана във въздуха, да се утаи по студени стени. Използването на обезвлажнител има смисъл особено в случай на: образуване на мухъл по стените, повреди, причинени от вода, изсушаване на нови сгради, влажни стени, застояла миризма, образуване на ръжда, лоша (вредна за здравето) среда.

Няма обезвлажнител като точния обезвлажнител за въздух!

При избора на подходящия обезвлажнител е необходимо да се изясни какви видове в момента се предлагат на пазара. Много популярна, широко разпространена и погрешна гледна точка е, че решението на проблемите с влагата е ударната вентилация, която за съжаление е доста контрапродуктивна. Тъй като средата често е по-влажна отвън, отколкото вътре, така че вентилацията внася още повече влага в помещението. И когато човешката сила вече не е достатъчна, за да може климатът в помещението да бъде контролиран, използването на обезвлажнител е необходимо. По принцип разграничаваме електрическите и химическите обезвлажнители. В следващия раздел ще ви представим двата модела и ще ви обясним защо електрическият обезвлажнител е най-добрият избор.

Електрически въздушни обезвлажнители

В семейството на електрически обезвлажнители разграничаваме кондензиращите осушители и адсорбционните осушители.

Електрически въздушни обезвлажнители: адсорбционни обезвлажнители

С тези видове обезвлажнители влагата се отстранява от въздуха с помощта на десикант. Образуваният кондензат не се улавя в контейнера, а се оттича от маркуч през отвор в сградата и затова не е подходящ за затворени помещения.

Електрически въздушни обезвлажнители: кондензиращи обезвлажнители

Кондензиращите обезвлажнители са най-продаваните електрически обезвлажнители. И с добра причина: простата работа и ниските разходи за придобиване ги правят толкова привлекателни. Те работят - подобно на хладилниците - като използват хладилен агент. Студеният въздух се изсмуква от компресора, кондензира се във вода и капе в контейнера, докато сух топъл въздух излиза навън. Поради начина на работа, те се вписват перфектно в затворени, топли помещения като банята, кухнята и спалнята.

Химически обезвлажнители

За разлика от електрическите обезвлажнители, химическите обезвлажнители използват бял гранулат, който премахва влагата от въздуха. Това се извършва напълно без електричество, така че химическият десикант свързва влагата и в крайна сметка капе като течност в контейнера - докато десикантът не се консумира. След това трябва да закупите гранулата. Следователно недостатъците са ясни: като правило малкият капацитет на събирателния съд и високите експлоатационни разходи с нарастваща употреба.

Какъв въздушен обезвлажнител е подходящ за моят апартамент?

Независимо дали в стаята, кухнята или банята - в няколко стаи се създава принудителна прекомерна влажност. Когато доказаните средства вече не са достатъчни, използването на обезвлажнители влиза в игра. Изсушител с капацитет 10 L на ден (например DryFry 10) е подходящ за помещения до 20 м2. За хора с малки бани, които в най-лошия случай дори нямат прозорец в тях, обезвлажнителите са отлични, както се използват за регулиране на влажността, така и за бързо изсушаване на дрехите. Тъй като с помощта на обезвлажнител цялата вода, която се изпарява от прането, се озовава в обезвлажнителя и не се филтрира по стените и прозорците. Разбира се, този метод е подходящ и за сухи помещения с прозорец - винаги, когато искате да изсушите бързо прането си! За по-големи помещения от 80-100м2, като дневна, препоръчваме обезвлажнител с капацитет 30L на ден (например: DryFry30). В тези помещения оптималната здравословна влажност е около 50%. Превишаването на стойността до 65% подпомага образуването на мухъл. Осушителите често са единственият начин да се осигури суха среда в дългосрочен план, защото предпоставките за здраве и благополучие са приятен вътрешен климат и чист въздух.

Заключение

Въпреки че електрическите обезвлажнители представляват по-голяма инвестиция за поръчки, но в дългосрочен план те са много по-изгодни и дълготрайни. Те се грижат за здравословната влажност, както и за чистия въздух и са, благодарение на различни модели с различна производителност, универсални и оптимално настроени за всяка нужда. Klarstein препоръчва обезвлажнител от гамата DryFry, който със стилния си дизайн премахва дори последните съмнения, че обезвлажнителите са продукти, подходящи само за строителство.

Горе