3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Ръководство за абсорбатори

Чист въздух!

В своята продуктова гама Klarstein предлага голям избор от абсорбатори, в който лесно можете да се загубите. Но не се притеснявайте - ние ще отговорим на всички ваши въпроси относно практическата домашна помощ в нашето ръководство за абсорбатори. Открийте богата интересна информация, като започнете от различни видове абсорбатори, чрез съвети за тяхната поддръжка и обслужване, до разликите и предимствата на абсорбаторите и съответно на рециркулиращи абсорбатори.

Абсорбатори под кухненски шкаф

C

KLARSTEIN UW60SF абсорбатор 115W неръждаема стомана

Отидете към продукта

Абсорбаторите за поставяне по шкаф обикновено са по-малки и по-компактни, което е особено полезно за монтаж и инсталация. Можете лесно да ги монтирате под кухненските шкафове над повърхността за готвене. Това елиминира необходимостта от каквато и да било работа по ремонти и сложен монтаж.

C

UW60BL, 317 m3 / h, всмуквател, 60 см, черен

Отидете към продукта

C

Purista, вграден абсорбатор, метален, стъкло, 60 cm, 166 m³/h, монтиране на стена

Отидете към продукта

Нашите абсорбатори UW60SF, UW60BL, както и Purista се вписват перфектно в малки до средни кухни. С обмен на въздух до 3 кубически метра на час, те са перфектните спътници за готвене в малки домакинства!

Стенните абсорбатори

Стенните абсорбатори осигуряват по-голям и по-силен контраст на абсорбаторите инсталирани под кухненски шкаф. Те са инсталирани на стената над повърхността за готвене, докато извличат произведените димове и ги извеждат от кухнята чрез затворен въздушен кръг.

B

Zola абсорбатор, 90см, неръждаема стомана и стъкло, монтиране на стена, 635 m³/h

Отидете към продукта

B

Zarah, абсорбатор / качулка, неръждаема стомана, 60 см, 620 м³ / ч, монтиране на стената, LED

Отидете към продукта

B

TR90WS Абсорбатор 90см от неръждаема стомана

Отидете към продукта

ВСИЧКИ КУХНЕНСКИ АБСОРБАТОРИ
НАВЕДНЪЖ

вижте сега

Конвертируеми стенни абсорбатори

Регулируемите абсорбатори за монтаж на стена могат да бъдат преобразувани от работа на отработен въздух в режим на рециркулация. Това има голямо предимство особено през зимата. Загрятият ценен въздух ще се всмуква от димния капак и ще се изпуска охладен въздух.

C

Noir Prima Retro, 60CM, 430 м3/ч,абсорбатор каминен тип, неръждаема стомана,черен

Отидете към продукта

Конвертируемите абсорбатори на Klarstein могат бързо да се променят от изсмукване на отработен въздух до режим на рециркулация с филтри с активен въглен и една лесна настройка. След това можете да изберете режима според вашите изисквания.

C

KLARSTEIN LUMIO RETRO абсорбатор 60CM наръждаема стомана шампанско

Отидете към продукта

B

Lorea Абсорбатор 60см със сензорен панел и черно закалено стъкло

Отидете към продукта

Важна информация при закупуване на абсорбатор

1. Как работи един абсорбатор

Готвенето, печенето, варенето и много други са кулинарните дейности, които извършваме в кухнята, които произвеждат изпарения и миризми като страничен продукт. В допълнение към миризмата, димът често съдържа мастни частици, които циркулират във въздуха. Ние наричаме тази комбинация като диалектната дума Врасен и създават проблем за много домакинства без абсорбатори. Ако не се грижите за тях, димът ще се утаи върху оборудването, мебелите и всички останали повърхности - с негативни последици. Сложните мазни покрития и неприятните миризми са трудни за премахване. За да не се случи това, в кухнята трябва да се монтира абсорбатор. Има обмен на въздух, чийто краен резултат е пречистен въздух.

Разграничаваме два вида абсорбатори:

a) абсорбатори с режим на рециркулация на въздуха

Рециркулационните абсорбатори включват индиректен обмен на въздух. Тоест всмуканият въздух от стаята се връща обратно в същата стая. Филтърът с активен въглен и филтърът за мазнини гарантират успешна обмяна на въздуха. Филтрите с активен въглен имат положителното свойство на много добро усвояване на миризма. Мастните частици се улавят върху филтрите за улавяне на мазнини. Всмукването и изпускането на въздух се извършват в една и съща стъпка.

b) абсорбатори с режим на засмукване на отработен въздух

За абсорбатори с засмукване на отработения въздух чрез директен обмен на въздуха. Изпускателните абсорбатори с засмукване на отработен въздух са монтирани в кухнята на съществуващ въздушен вал, тъй като входящият въздух се извежда през тази шахта и нов, свеж въздух се вкарва в кухнята чрез всмукване на въздух. При този вид обмен на въздух не е нужно да се притеснявате от неприятни миризми, тези абсорбатори съдържат максимален филтър за мазнини, тъй като мазните покрития все още представляват проблем в изпускателните канали.

2. Какъв абсорбатор е подходящ за моята кухня?

В допълнение към начина на отстраняване на въздуха възниква въпросът колко голяма е кухнята, в която ще бъде монтиран абсорбатора. Защото е пряко свързано с изискваното изпълнение.

Не трябва да избирате абсорбатор, който е твърде голям. Фокусирайте се върху възможния почасов въздушен поток, когато абсорбаторът работи на най-високо ниво. Първо, изчислете обема на въздуха в кухнята, въз основа на площта и височината на тавана. В идеалния случай замърсеният въздух трябва да преминава през филтрите осем пъти на час, за да изчисти миризми и мазнини. Като вземете предвид това основно правило, изчислявате необходимата мощност на час въз основа на следното уравнение:

кухненска площ в м² * височина на тавана в м * 8 = мощност в м³ на час

Например, за кухня от 20 м² с височина на тавана 2,5 м, трябва да обърнете внимание на абсорбатора, който може да филтрира до 400 м³ на час.

Също така наблюдавайте действителната ширина на повърхността за готвене и монтирайте капака с тази ширина. За готварски плотове с ширина до 75 см препоръчваме абсорбатор с ширина 90 см. Готварска печка с ширина 120 см трябва да се постави над повърхността за готвене до 90 см ширина. Това може да се обясни с факта, че димът от готвене не само се издига вертикално, но и избягва настрани. За ефективно захващане абсорбаторуте трябва да имат няколко надвеси, стърчащи от повърхността за готвене.

Абсорбатори със свободно място за глава

Нова тенденция сред абсорбаторите е така нареченият абсорбатор със свободно място за глава. Те имат наклонен дизайн и не само са оптически интересни, но придават на кухнята нов облик. На пръв поглед не бихте казали, че тези уреди са абсорбатори, тъй като не се виждат филтри за мазнини. Въздухът се вкарва през слота в конструкцията или през рамката и след това се филтрира. По този начин филтрите се почистват дори по-лесно от конвенционалните модели.

В същото време абсорбаторите с пространство за глава намаляват вероятността да се сблъскате с тях, въпреки че те висят над повърхността за готвене, но в крайна сметка са благоприятни за потребителя. По-високите лица ще оценят абсорбаторите със свободно място за глава.

Конвертируеми абсорбатори

Както аспирационните, така и рециркулиращите абсорбатори имат предимства - комбинация от двете ви дава идеалното решение. Под това имаме предвид изпускателни капаци, които чрез удължаване (обикновено филтър с активен въглен) лесно се променят към рециркулация и обратно. По този начин отрицателността на абсорбатора ще се промени във ваша полза през зимата. Въздухът, отопляван от радиатори, остава в апартамента.

3. Поддръжка и обслужване на абсорбатори

Компонентите на абсорбатора имат лека степен на износване, но не трябва да чакате до последната минута, за да приведете в ред абсорбатора си. Външната и вътрешната повърхност на абсорбатора трябва да се почистват редовно, независимо от степента на употреба - тъй като тук могат да се утаят и частици.

Филтрите за мазнини трябва да се почистват или сменят на редовни интервали. Ако не направите това, скоростта на изпускане на абсорбатора намалява и съществува опасност масленото покритие на филтрите да се запали. Цялото почистване се препоръчва поне веднъж месечно.

Уредите, които са оборудвани с филтър за активен въглен, също трябва да се сменят на редовни интервали. Тъй като основната им задача е да улавят миризливи частици, интервалът им на замяна не е толкова чест, както при филтрите за мазнини.

Предлагат се две версии за осветление. Или халогенно или LED осветление. В същото време LED осветлението е по-икономично от моделите с халогенно осветление, но покупната им цена е по-висока.

Разбира се, в нашата гама ще намерите подходящи аксесоари за всеки абсорбатор като осветление, сменяеми филтри и модули за преобразуване в режим на рециркулация.

Горе